Войната в Украйна 1

• 1 798 174
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 125
След вчерашния удар с крилата ракета по "важния военен обект" Областната управа на Харков са загинали поне 10 "бандеровци", сред които едно дете, и още поне 20 са ранени. Има още затрупани в бомбоубежището, което се намира наблизо. За града към момента отчитат поне 200 ранени.

Информацията няма да се потвърди от РИА Новости, така че достоверността е силно съмнителна.

# 4 126
Информацията няма да се потвърди от РИА Новости, така че достоверността е силно съмнителна.
Ха-ха-ха! Под масата съм от смях! Joy

# 4 127
Стивън Кинг си подкрепя държавата, дреме му за Украйна.
Бих препоръчала малко да почетете СК, очевидно не сте.

Сигурно имат предвид общината. Дете - бандеровец...

# 4 128
Филмът споделен от Мецани е ужасен в определени моменти. Не можеш да гледаш как хората скачат от горяща сграда и да викаш "Предават се! Слава Украина!". Направо лошо ми стана. Мразя насилието, но кой ме пита. Луди колкото си щеш навсякъде. То само в темите на форума като погледнеш как някои реагират на мнение, несъвпадащо с тяхното. Не говоря само за тази тема.
Против съм нахлуването на Путин, но съм и против затварянето на очите за такива зверства.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 16:42 от Dari_77

# 4 129
  • пустинята Гоби

Съм, съм, включително “Бягащия човек”. Чела съм И за Стивън Кинг. Но разбира се, друго си е да направим извод за човек, който не познаваме.

# 4 130
Според областния управител на Харков Олег Синегубов, облечен в камуфлажно облекло, мръсен и с каска, градът е обстрелван с ракети "Град" и крилати ракети.
https://fakti.bg/world/657591-ukraina-rusia-nanese-varvarski-raketni-udari
Хората се борят да възстановяват непрекъснато унищожената инфраструктура на Харков, да извозват боклука, да не спират производствата и снабдяването с храни.

# 4 131
  • На земята, която е всъщност звезда.
Дружеството „Северен поток 2“ разпуска персонала си, Виза и Мастъркард изключват руски банки, Даймлер, Фолксваген и Волво замразяват бизнеса си с Русия: все повече западни компании реагират на руската инвазия в Украйна.

https://www.dw.com/bg/%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D1%81%D0%B2%D0%B0 … tmjAgBDHB-dDxUoeo

# 4 132

Съм, съм. Но разбира се, друго си е да направим извод за човек, който не познаваме.
Не показахте познаване на творчеството му, затова погрешно заключих.

# 4 133
Браво на нашите университети!
СУ освобождава украинските студенти от такси и наеми за общежития, а ТУ дава възможност на дошлите студенти бежанци за продължат безплатно образованието си в неговите курсове.

Принципно, нали не мислите, че Путин не е предвиждал всички тези мерки? Едва ли е изненадан...
Всъщност да. Тойразчиташе на блицкрийг и светът да си затрае, както през 2014 г., най-много някакви анемични санкции като тогавашните. Украинците обаче обърнаха играта и тази авантюра може да се окаже най-голямата грешка на Русия от ВОСР насам.
Ма разбра се, че Путин е подготвен и то отдавна...онзи ден в някоя от телевиззите казаха, че той се е обезпечил /в злато/много добре и хич не му дреме от спрения Суифт. Та така и за другите "санкции"...

Само Китай проявява интерес да му купува златото, и то на цени далеч под пазарните. Нека да си прави сметка как ще го изядат китайските му приятели, само да им падне в ръцете.
Разбирам, че те е страх, но и ние трябва да се държим достойно, Ronald
Защото историята помни
Точно, защото историята помни, трябва умна политика, политика преди всичко защитаваща гражданите - сигурност, икономика.
Положението е опасно и тези сравнения    "бензиностанция с ракети на покрива"  са излишни.
В определени моменти политиката на снишаване е възможно най-глупавата. Особено при такова ясно противопоставяне на големи сили. Накрая малките го отнасят и от двете страни. По-добре е да се определят към една от тях - щетите са по-малки.
По повод тези спорове дали трябва да си траем, си спомних може би най-силната песен на любима група:
https://youtu.be/gm-KsrzoXMA
Може би и Путин е разсъждава като някои в темата, че украинците ще се снишат и за ден-два ще ги прегази с танковете.

# 4 134
Надявам се това да е краят на Путин.

# 4 135
  • пустинята Гоби
И го разбрахте? Чела съм И “ Бягащият човек”. И за Стивън Кинг съм чела. Нещо друго да Ви интересува от литературните ми интереси?

# 4 136
  • Варна
Дете бандеровец е оксиморон. В сайта пишат и нормални майки, освен скучаещи истерици.
Убедена съм, че ще потърсите тълкуване на думата оксиморон.😁

# 4 137
  • София
Путин (вече) напада цивилни цели - https://m.dnes.bg/voinata-v-ukraina/2022/03/01/ujasiavashta-atak … ad-civilni.521978
Три деца убити.

Наистина ли са използвали вакуумна бомба?
За да излезе в БТА, подозирам, че е истина.
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/228513-rusiya-izpolzva-vakuumna-bo … slanichka-v-sasht

Аз мисля, че ако я бяха използвали, щеше да има снимки на разрушенията които са в резултат на бомбата.

# 4 138
Цитат
Ако сериозно смяташ, че единствената цел на НАТО е описаното, значи си много наивен.

А какво му е другата конспиративна цел, с удоволствие ще я чуя. И ще ми е много интересно.

Няма абсолютно нищо конспиративно, просто човек трябва да си събере две и две. Знаеш, че са основали организацията като защитна такава срещу СССР. И аз съм абсолютно ЗА държави като България примерно да са в НАТО, защото иначе съвсем никакъв шанс нямаме. Но нали не мислиш, че САЩ ще приема такива членове без да имат някаква изгода от цялата работа Simple Smile организацията се ползва за проводник на американските интереси на много места, и, аз съм съгласна, че Русия да наслага някъде си ракети,  НАТО другаде, сигурно няма се стрелят и да започнат трета световна.

Русия във военната доктрина на Щатите и на въпросната мирна защитна организация се гледа като вражеска. Това не е тайна и не е лъжа. Китай не се гледа като вражеска държава примерно. Когато НАТО се разширява, без да нападат Русия, те я притискат. Имат все по-голямо влияние, което им позволява да контролират Русия. Аз разбирам конфликта като противопоставяне на това влияние. И тук трябва да смяташ икономическите интереси, не само да се съсредоточаващ върху ракетите и кой ги има и къде са.

Ох, това мислене за НАТО е точно като пропагандата на Путин, но по интелигентно представено. Как точно НАТО притиска Русия като се разширява. Питам чисто оперативно как. Защото това е военна организация и точно мисленето трябва да е фокусирано върху ракетите. А не върху някакви задулисни конспиративни икономически интереси. Да кажем че ги има САЩ, и те са срещу Русия. Какво пречи на САЩ да заплашат Русия с военна сила, с копчето или с каквото и да е, прокарвайки интереси, без Украйна. Къде е Украйна в цялата картина. Да кажем че Украйна има някакви интереси които може да постигне със военни заплахи, къде е НАТО. Ми и без НАТО могат да заплашват Русия. И с НАТО могат да заплашват Русия. Разликата е, че ако Украйна нападне Русия ще има война Русия - Украйна, ако обаче Русия нападне Украйна, ще има война Русия - НАТО, защото ще е нападната членка на НАТО. И какво се получава, Путин не може да превземе Украйна ако е в НАТО, може ако не е в НАТО. Къде е заплахата за Русия от влизането на Украйна в НАТО. Защото нали имало заплаха за Русия НАТО да се разшири на изток. Аз виждам единствено заплаха Путин да не може да превземе Украйна, ако тя беше влезла в НАТО. Това е заплахата от разширяването на НАТО. Което какво означава, че Украйна трябва да е наказана да няма право да членува в НАТО и ефективната и защита срещу нападение да е осигурена без големи разходи, за да може да си развива икономиката, защото Путин не иска така.

Като пораснеш ще разбереш как работи светът.

# 4 139
Ние тук можем да си дискутираме колкото искаме, но е ясно, че самозабравилите се в Русия и Беларус ще паднат, а покрай тях и Молдова няма къде да ходи.....
Да, много мъка и смърт ще има, но ще паднат. Тогава всичко ще си дойде по местата.

За съжаление нищо не е ясно. Арабите си мълчат, китайците са си изпратили американската делегация, която отишла да им иска гаранции, че нямат да нападат Тайван с учтивото "глей’те си работата", постнах статията от ройтерс в преден пост, Израел каза че няма да вземат страна, защото руснаците имат войска в Сирия. Иран, за който се говори че вече имат ядрено оръжие открито подкрепи Русия, а руските банки днес вдигат лихвите по влоговете в рубли и правителството им гласува 1 трилион рубли за подкрепа на бизнеса , китайците им изкупуват житото и другото производство, а руснаците кротко заявиха, че ще национализират всичката собственост на западни компании у тях. Тайван държи над 60 процента от световното производство на чипове и ако стане китайски, ще стане интересно, много интересно. Та въобще нищо не е ясно, освен че Европа ще го издух@ най-много.

Общи условия

Активация на акаунт