Войната в Украйна 1

• 1 798 244
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 060
Кирчо звучи необичайно неуверен, трепери му гласът. Жалко, че му се падна от баницата късметът да ни води към война.
На мен  пък ми се стори необичайно уверен. Може би защото четеше готов текст, а не отговаряше на журналистичеки въпроси.
Има надежда.

Маските напълно падаха. Путин стреля безогледно по жилищни райони. Какво ли обяснява вкъщи?

"Пет деня младите дружини как града бранят"...

# 3 061
Какво общо има всичко това с агресията на Путин? Нищо. Какво значи да се подмазваш на НАТО? Ти си от страна членка на НАТО.

Да се пъчиш и подскачаш повече, отколкото е нужно, и преко сили да се мъчиш да се Аресаш.
Защото за някои от темата, мерките които сме взели, не били хич достатъчни...още трябвало, ама какви...не разбрах. Ама да са много, големи, още и още....

# 3 062
  • софия
Вече започва да се усеща ефектът от мерките:
ЕЦБ предупреждава за фалит или риск от фалит на европейския филиал на "Сбербанк"
Руската централна банка повиши основната лихва до 20 на сто
Рублата се срина до рекордно ниско ниво след затягането на санкциите
https://www.bta.bg/bg/Ukraine
"Сосиете женерал" и "Креди сюис" спират финансирането на търговски сделки със суровини от Русия
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/227856-%22sosiete-zheneral%22-i-%2 … ovski-sdelki-sas-
Великобритания забранява трансакции с Руската централна банка, финансовото министерство и Националния фонд за благосъстояние
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/227852-velikobritankiya-zabranyava … anka--finansovoto

Мерките лавинообразно нарастват.
Дано вътрешнодържавно си решат проблема с ботокса и да се приключи.

# 3 063
Бътъркейк, абсолютно злобно излишно е поведението ти. Всеки с обективно мислене ще разбере, че визирам виенната и териториалната ни сила. Не и културата ни. Но ако засвирят сирени, съм чао.

# 3 064
Принципно, нали не мислите, че Путин не е предвиждал всички тези мерки? Едва ли е изненадан...

# 3 065
  • Пловдив
Ма разбра се, че Путин е подготвен и то отдавна...онзи ден в някоя от телевиззите казаха, че той се е обезпечил /в злато/много добре и хич не му дреме от спрения Суифт. Та така и за другите "санкции"...

# 3 066
Разбирам, че те е страх, но и ние трябва да се държим достойно, Ronald
Защото историята помни
Точно, защото историята помни, трябва умна политика, политика преди всичко защитаваща гражданите - сигурност, икономика.
Положението е опасно и тези сравнения    "бензиностанция с ракети на покрива"  са излишни.

# 3 067
Браво на нашите университети!
СУ освобождава украинските студенти от такси и наеми за общежития, а ТУ дава възможност на дошлите студенти бежанци за продължат безплатно образованието си в неговите курсове.

Принципно, нали не мислите, че Путин не е предвиждал всички тези мерки? Едва ли е изненадан...
Всъщност да. Тойразчиташе на блицкрийг и светът да си затрае, както през 2014 г., най-много някакви анемични санкции като тогавашните. Украинците обаче обърнаха играта и тази авантюра може да се окаже най-голямата грешка на Русия от ВОСР насам.
Ма разбра се, че Путин е подготвен и то отдавна...онзи ден в някоя от телевиззите казаха, че той се е обезпечил /в злато/много добре и хич не му дреме от спрения Суифт. Та така и за другите "санкции"...

Само Китай проявява интерес да му купува златото, и то на цени далеч под пазарните. Нека да си прави сметка как ще го изядат китайските му приятели, само да им падне в ръцете.
Защото историята помни
Точно, защото историята помни, трябва умна политика, политика преди всичко защитаваща гражданите - сигурност, икономика.
Положението е опасно и тези сравнения    "бензиностанция с ракети на покрива"  са излишни.
В определени моменти политиката на снишаване е възможно най-глупавата. Особено при такова ясно противопоставяне на големи сили. Накрая малките го отнасят и от двете страни. По-добре е да се определят към една от тях - щетите са по-малки.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 10:45 от Анонимен

# 3 068
Тези думи на Кире също ще останат в историята. Като смешка. Неуместна.

# 3 069
  • Пловдив
Браво на нашите унивеситети!
СУ освобождава украинските студенти от такси и наеми за общежития, а ТУ дава възможност на дошлите студенти бежанци за продължат безплатно образованието си в неговите курсове.
м да...чудно! А нашите възрастни и гладни пенсионери/болни деца, кой ги мисли...м? Като оня пребит дядо от репортажа...за едната му пенсийка...не бил ял от колко дни Confused Абсурдно етова!
Ще има и такива дето ще злоупотребят...

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 11:21 от mystic woman

# 3 070
  • Варна
Аз се надявам, помощта и солидарността за българите в Украйна да продължи и в бъдеще. Жалко е, че военни действия събудиха властта за наличието им. Тези хора нямат никаква подкрепа от официалните ни власти до сега.

# 3 071
Защото историята помни
Положението е опасно и тези сравнения    "бензиностанция с ракети на покрива"  са излишни.
Това сравнение ме вцепени и мен в такъв напечен момент,точно от подобни изказвания мисля,че няма нужда!

# 3 072
Горгонзола, много отдавна го знам и го писах много пъти. Безуспешно.

Мили боже, били сме в демокрация преди 33 години! Абе вие чувате ли се?! Аз съм го живяла съзнателно, преди 33 години никой тук нямаше да пише нищо различно от казаното по ОРТ руската официална  телевизия. Не.като сега, в ЕС и НАТО, ама Русия е бяла.и добра, като анексира независими държави.
А Европата , като е изключително демократична, защо блокира руски сайтове и излъчването на руски телевизии? Това е "пряка демокрация" , нали така?
Не беше ли "Демокрацията" възможност, да разгледаш повече от една гледна точка и ако имаш аналитично мислене, да си направиш СВОИТЕ изводи?
Аз съм свикнала сама да си преценявам, не обичам да ми "тикат" в очите някакви факти на готово.

# 3 073
Тези думи на Кире също ще останат в историята. Като смешка. Неуместна.
Нека, нека да са смешка. Откакто той застана на чело се чувствам част от Европа и Запада. Което усещане ми харесва очень многа.

# 3 074
  • София
И като се юрнат да му изкупуват златото...

Иначе и аз се надявам да приемат оставката на военния министър.

Вече започва да се усеща ефектът от мерките:
ЕЦБ предупреждава за фалит или риск от фалит на европейския филиал на "Сбербанк"
Руската централна банка повиши основната лихва до 20 на сто
Рублата се срина до рекордно ниско ниво след затягането на санкциите
https://www.bta.bg/bg/Ukraine
"Сосиете женерал" и "Креди сюис" спират финансирането на търговски сделки със суровини от Русия
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/227856-%22sosiete-zheneral%22-i-%2 … ovski-sdelki-sas-
Великобритания забранява трансакции с Руската централна банка, финансовото министерство и Националния фонд за благосъстояние
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/227852-velikobritankiya-zabranyava … anka--finansovoto

Мерките лавинообразно нарастват.
Дано вътрешнодържавно си решат проблема с ботокса и да се приключи.
Дано. Но съм скептична.

И Китай обръща гръб на руснаците – https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/i-kitay-obru … ta-grub-na-rusiya

Общи условия

Активация на акаунт