Войната в Украйна 1

• 1 798 149
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 170
Назад писах за по-ранното избухване на Априлското възстание.

# 4 171
Моята пригноза е, че няма да има диалог докато Путин е на власт или диалога ще е през зъби.

# 4 172
  • Варна
Гледайте филма го докрай. Ще видите  и нацитата, и една интресна конференция в Украйна, на която присъстват “инвеститори”, американски генерали и разбира се миловидната жена с бисквитките Виктория Нюланд. Ще разберете какво са дали на Украйна и какво още смятат да им дадат. Как да не ги обичаш американците!
По същия начин субсидираха и сепаратистите от Косово и Албания. Милошевич бе осъден, а другия убиец получи политически пост в """демократична""" държава.
Надявам се, повече хора да се запознаят с реалните подстрекатели и инициатори на мащабните войни.

# 4 173
  • София
За мен официалните доводи на Путин, че напада заради НАТО са пълна глупост. Че той вече има граница с НАТО. Всички войни, които води през годините са само и единствено с цел да поеме контрола (чрез правителства на негова страна) над бившите съветски републики. Защо не направи нищо в Украйна докато властта там му беше на слугинаж? Всичко започна след като украинците се осъзнаха 2013 и си поискаха да се причислят към Западния свят и ЕС. И оттогава се започна.

Не твърдя, че украинците са света вода ненапита, нито, че Западът е невинен, но да нападаш суверенна страна, защото иска да поеме друг курс и ти разбива мечтата за Велика Русия, като междувременно използваш мантрата "ама те и американците го правят" (а, ти, разбираш ли, си по-добър от тях, ама и ти го правиш), да заплашваш с ядрено оръжие и изобщо да заплашваш ако някой оказва помощ на тази страна, а ти в същото време да ползваш друга страна (Беларус) за бази и войски...е...

# 4 174
В Европа е необходим "нов баланс", който защитава европейските държави и успокоява тревогите на Русия, заяви френският лидер в навечерието на разговорите си в Москва. Целта на Русия не е Украйна, а ясни правила за съжителстване с Евросъюза и НАТО, посочи Макрон. Той предупреди, че не може да се очакват едностранни жестове.
https://bntnews.bg/news/makron-v-evropa-e-neobhodim-nov-balans-1184469news.html

Добре казано от Макрон. Той се държи много адекватно и беше един от малкото лидери, които до последно опитаха да запазят диалога с Русия.
Лошото е, че отвъд океана никой не слуша Европа, тя е проиграна пешка за големия брат. Само ние тук в ЕС се пънем със санкции и изявления, закриваме потоци, производства, представления. Ние ще отнесем цялата цена на сблъсъка, да се надяваме поне да е само икономическа.....Fearful
Честно казано, предпочитам бърза смърт пред бавна и мъчителна. Защото икономическата криза май ще е с огромни размери.

# 4 175
По повод тези спорове дали трябва да си траем, си спомних може би най-силната песен на любима група:
https://youtu.be/gm-KsrzoXMA
Може би и Путин е разсъждава като някои в темата, че украинците ще се снишат и за ден-два ще ги прегази с танковете.

Само да напомня, че празнуваме 3-ти март, защото нЕкакви не са се снишили и са направили едно априлско въстание. И Русия е използвала повода да "изпълни моралния си дълг пред братските народи." (цитат на Russia Beyond).
Ами защо някой друг не използва повода, за да помогнат на българите, ами подкрепяха султана? Англичаните - най-много, но не е изненада. Един Юго пита има ли свидетел, че изтребват цял християнски народ, и отговаря - цяла Европа! Толкова за царе, интереси и политика.

# 4 176
Дано не съм разтълкувана погрешно, не я искам Украйна непременно в ЕС. Не че е моя работа. Все тая ми е. Не е честно ние да работим за постигане на критерии, а те не. Опитах се да кажа, че щом са искали да се разграничат от комунизма, да са работили по посока ЕС, а не Нато - то е като да си сложиш сам мишена на челото. Между другото сред критериите за ЕС са не само икономически показатели, а и стабилност на институциите, върховенство на закона и защита на човешките права, включително малцинствата. Ние не си позволяваме пръстче да вдигнем на нашите малцинства. И за всеки случай да добавя - много съм против така наречената военна операция. Според мен п.тин сами скочиха в дълго готвен капан. И също явно дълги готини се мешат в управлението им и ги дестабилизират. Затова се оказаха слабо звено и пробойна за нато. Надявам се да махнат сегашното си управление и да се развият като демократична пазарна икономика, имат ресурсите. В това отношение наистина са зад нас. И се надявам за мирните преговори да са успешни.

Не се смятам за експерт, но за съжаление мисля, че същото щеше да стане ако бяха тръгнали към ЕС, не че има как да знаем. Русия според мен гледа на членство в ЕС като трамплин за НАТО.

Даже си мисля, че е по-добре да вземат украинците в ЕС веднага, защото това няма да стане без преговори. Ще се разходят главите на големите държави до Русия и Украйна, ще замразят положението за едно определено време, през което Украйна ще е реално под окупация, после ще се разберат с Русия,  че Украйна няма да влиза в НАТО и ще им се гарантира сигурността. Лидерите в ЕС не вярвам да ги приемат в състояние на война и да рискуват трета световна. Русия пак ще си отнесе санкции, вероятно за десетилетия, но поне разрухата и жертвите ще са ограничени. Украйна ще е по-близо до Запада, Русия ще се успокои. Надявам се. Не знам, но се надявам.
Вероятно си права, но в такъв случай при евентуална атака, истинските намерения щяха да бъдат очеизвадни, а не заметени под опасения от нато.

# 4 177
  • София

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес направи изявление.

- Ще продължим, докато не бъдат постигнати всички цели. Руската армия ще продължи специалната военна операция в Украйна до постигане на целите си, като основната задача е да защити Русия от външна военна заплаха от Запада, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Според него се провежда специална военна операция "за защита на населението на Донбас, демилитаризиране и денацификация на Украйна".
„Основното за нас е да защитим Руската федерация от военната заплаха от западните страни, които се опитват да използват украинския народ в борбата срещу нашата страна“, каза министърът.
Той подчерта, че руската армия „не окупира украинска територия, взема всички мерки за запазване на живота и безопасността на цивилните“.

Окупацията (на латински: occupatio – „заемам“) е военно, в международното право, временно заемане от въоръжените сили територията на противника.

Трябва да се разграничава военната окупация от „следвоенния окупационен режим“, който по правило се установява след специални международни съглашения на заинтересованите държави, конкретно за дадената страна или територия, с цел изпълнението на условията на мирния договор.

Режимът и правовите норми на военната окупации са определени със специални международни съглашения, приети на IV хагска конференция от 1907 г., а също и от Женевската конвенция от 1949 г. и протоколите към тях от 1977 г. Съгласно тези международни документи, военната окупация е временно заемане от въоръжените сили на дадена държава на територията на друга държава.

За военна окупации е необходимо държавите фактически да се намират в състояние на война, като не е важно дали обявяването на тази война е след съблюдаването на необходимите формалности или без тях.

*Потърсете информация за биолабораториите на територията на Украйна. В Киев и Харков също има някакви интереси но още не съм съвсем запозната за там. Винаги проверявайте дадена информация чрез различни източници.

Потърсих информация. Освен сайтът на една българска журналистка, не намерих друго сериозно журналистическо потвърждение. А и бих искала да знам кой финансира проучванията й.

# 4 178
  • Варна
Европейският парламент използва термина инвазия.

# 4 179
Ужасна война, но никога няма да успея да си обясня защо му беше на ЕС /не на САЩ/ да слагат нови бази в Украйна, че и за нови ядрени оръжия да се говори, съкаш съществуващите не са достатъчно. Според мен с такава политика към Русия, който и да е на власт там ще смята, че страната му е застрашена. И аз да бях пак като агресия щях да го изтълкувам.

# 4 180
  • София
Да, нашите патриоти, които защитаваха Цацаров са същите
Имат си и Хитлер на портрети... имат си тайни фитнес клубове, частни, в които тренират и се нахъсват

Трябва да се направи филм и за нашите чернодрешковци, а те не са малко и част от тях са и тези, които подрепят Луков

Тамошните идиоти са много по- радикализирани, заради условията, в които са и историята, която имат. Там се разгеждат като патриоти, защитаващи родината, както разбрах от историята на техния идол.... защото само Хитлер им е помогнал в борбата срещу СССР

Те се бият с руските идиоти- фашисти в Луганск и Донецк  и тренират и се ожесточават, понеже Путин изполва всеки един момент

Общо взето същите са и в Русия, а ги има и в други държаваи- в Сърбия, Англия
Ей, страшна царица си. Винаги успяваш да извъртиш нещата и да дадеш несравними сравнения.

Нашите “нацита” само си мислят,  че са нацита. Докато украинските са истинско нацистко формирование, което както е видно от филма, притежава униформи и калашници,  осигурени от правителството, танкове и добро финансиране от бизнесмени, бази за обучение от американски военни! Изгледай го докрай този филм и пак ще си говорим.
Спокойно, филмът не е съветски Winkу

# 4 181
Какво стана? На вчерашноте преговори Русия е казала на Украйна да запази неутралитет и нищо не са се споразумяли. Изходът от тази война ще е когато единият от двамата клекне. По друг начин няма да се решат нещата май.

# 4 182
Ужасна война, но никога няма да успея да си обясня защо му беше на ЕС /не на САЩ/ да слагат нови бази в Украйна, че и за нови ядрени оръжия да се говори, съкаш съществуващите не са достатъчно. Според мен с такава политика към Русия, който и да е на власт там ще смята, че страната му е застрашена. И аз да бях пак като агресия щях да го изтълкувам.

Ама ЕС бази ли е сложила в Украйна?

# 4 183
Христо Гроздев развенчава митове и легенди относно "миротворческата" мисия в Украйна.
https://twitter.com/christogrozev/status/1498620417891880968?s=2 … S4Caetf0IAOZpQhZQ

А аз чета от все повече сериозни източници, че също са нападани детски клиники и ясли в големите градове.

# 4 184
Може ли някой да обясни кой, за какво се бори? Каква е основата на този конфликт?
Аз доколкото разбрах, Русия не иска бази на НАТО(САЩ) близо до границите си. Ако Украйна влезе в НАТО и ЕС точно това ще стане, ще разположат бази в Украйна и ще им дишат във врата. ...
Ето един от малкото свесни коментари тук! Все пак има хора които четат и поне малко са усведомени, а не говорят на изуст чути неща от подкупни телевизии!!!
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не. И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Ама вие защо започвате да нападате всеки коментар който не ви допадне? За пореден път пиша (не подкрепям действията на Русия по никакъв начин), но това не ти е съседната къща на комшиите и да си посъдят дърво и няма проблеми! Не, не могат да влязат в НАТО просто така, абе това е на световно ниво бе хора, мислете малко! Една супер сила, заобикаля с бази втора супер сила и как да няма проблем? Ти ако имаш врагове ще ги пуснеш ли при теб в леглото? Еми пък малко разсъдете защо пишете просто за да пишете? Еми пък аз да ви кажа, че по скоро американците искат в пъти повече да завладеят света от колкото руснаците! Защо американците "спасяват и вътворяват мир" само държави с огромни находища на нефт и други разни? Защо Америка не беше съгласна Русия да има бази в Куба ли беше сега не ми се търси да проверявам..., ето разбраха се Русия не направи бази там, еми и НАТО да не настояваха, американците са виновни за това в момента щото все се врат и на сега си пасуват, правят се на много балансирани... Ни лук яли, ни лук мирисали
Т.е. ако твоите врагове са ти съседи (защото притежават съседните парцели и къщи) и ти не ги искаш, ще им запалиш къщите? Сигурен съм, че в правото това няма да важи като оправдание.
Със сила управляват само неспособните и никога в историята не са завършвали добре. Wink

Общи условия

Активация на акаунт