Войната в Украйна 1

• 1 798 149
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 215
# 4 216
В знак на протест срещу руската война в Украйна дипломати напуснаха залата на Съвета на ООН по правата на човека в Женева преди речта на руския външен министър Сергей Лавров.  Германският посланик Катарина Щаш и десетки други делегации се включиха в предварително координираната акция.

Лавров, който беше свързан чрез видеовръзка, прочете дълго изявление, в което оправда атаката срещу Украйна с нарушения на правата на човека от украинска страна. В речта си Лавров обвини Украйна, че години наред е тероризирала членове на руското малцинство.  Техните човешки права били нарушени по много начини.  Западът не само гледал, но и подкрепял това.  Той многократно споменава САЩ, Канада и Европейския съюз.  Повече от 100 000 души от Донбас били избягали в Русия от средата на февруари.

Правителството в Киев искало да превърне страната си в "анти-Русия", "за да угоди на Запада".  Западните страни били "обсебени" от санкции, които Лавров определи като незаконни.  Според него те са насочени към обикновените хора.  „Западът очевидно е загубил контрол над себе си, защото иска да излее гнева си върху Русия“.

https://www.n-tv.de/politik/Lawrow-Rede-in-UN-Gremien-boykottier … icle23164770.html

No comment. 🙈

# 4 217
Как де не е добре? Няма лошо някой да те притежава и да налага своята воля. За това ли сменихме стария строй, за да го заменим с нов?
Ако бяхме в  стария строй, милицията вече.щеше да ти чука на вратата заради твоите публикации.  Няма да ти обяснявам какво те чака после.

# 4 218
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ние сме малка държава и винаги ще бъдем в съюз
Този път сме в правилния

# 4 219
Дали руснаците ще спрат с превземането на Киев и докъде мислят да стигнат. Лошото е ,че никой не може да предвиди какво е в главата на Путин.
Да го превземат бързо не могат докато имат управление Украйнците. Могат да го сринат със земята обаче - лека демонстрация направиха в Харков при предните преговори и сега предполагам се канят да втвърдят тона още повече за следващите преговори. Има предупреждение живущите до клетки на мобилни оператори в Киев да напуснат. Ще им спират комуникациите май.

# 4 220
  • София
В знак на протест срещу руската война в Украйна дипломати напуснаха залата на Съвета на ООН по правата на човека в Женева преди речта на руския външен министър Сергей Лавров.  Германският посланик Катарина Щаш и десетки други делегации се включиха в предварително координираната акция.

Лавров, който беше свързан чрез видеовръзка, прочете дълго изявление, в което оправда атаката срещу Украйна с нарушения на правата на човека от украинска страна. В речта си Лавров обвини Украйна, че години наред е тероризирала членове на руското малцинство.  Техните човешки права били нарушени по много начини.  Западът не само гледал, но и подкрепял това.  Той многократно споменава САЩ, Канада и Европейския съюз.  Повече от 100 000 души от Донбас били избягали в Русия от средата на февруари.

Правителството в Киев искало да превърне страната си в "анти-Русия", "за да угоди на Запада".  Западните страни били "обсебени" от санкции, които Лавров определи като незаконни.  Според него те са насочени към обикновените хора.  „Западът очевидно е загубил контрол над себе си, защото иска да излее гнева си върху Русия“.

https://www.n-tv.de/politik/Lawrow-Rede-in-UN-Gremien-boykottier … icle23164770.html

No comment. 🙈
Лудостта на Путин се оказва заразна явно.

# 4 221
  • София
Poppea, като гледам призивите на нашите български демократи за профилактика на политнекоректните граждани,  няма да се учудя ако ми потропа милицията на вратата. Сегашният строй все повече започва да се доближава до отминалия.

# 4 222
Как де не е добре? Няма лошо някой да те притежава и да налага своята воля. За това ли сменихме стария строй, за да го заменим с нов?
Целият свят е против Русия. Радвам се, че не сме с тях.

# 4 223
Ние сме малка държава и винаги ще бъдем в съюз
Този път сме в правилния
Правилни или грешни, все се разпадат и ние си увисваме.Wink

# 4 224
  • София
Аз едно не разбирам. Защо хората толкова се страхуват от това, че сме в някакъв сюъз. Исторически съюзите са доказано необходими. Не само за нас. От време оно страните са сключвали съюзи и са се присъединявали към съюзи. Вземете само династическите бракове. Особено пък за малки страни това е необходимо зло.

Санкциите естествено, че ще са насочени към обикновените хора, защото хората като Путин, Лавров и олигарсите са се подсигурили много, много отдавна. Да не говоря, че колкото и санкции да налагат, толкова повече пари наливат чрез покупката на газ, която не спира. Може би Западът си мисли, че ако хората бъдат ограничени от санкции заради лидера си, ще го свалят, но те малко познават мисленето на поколения израснали със соц-режима и техните наследници.

Понеже чета и руските сайтове, че ми е интересна пропагандата им, там положението не е мръднало отпреди 40 години. За мен ЕС забранява определени руски канали не толкова, за да наложи цензура, защото все пак сме в по-свободния свят и можем да си набавим информация винаги, колкото да наложи допълнителна санкция. Имайте предвид, че каналите получават пари, за да подават сигнал към другите страни. Така че в момента и този поток ще спре.

# 4 225
Руското министерство на отбраната предупреждава жителите на Киев да напуснат

Руското министерство на отбраната предупреждава жителите на Киев да напуснат домовете си, тъй като планира да нанесе удари по цели в украинската столица, предаде руската държавна информационна агенция ТАСС.

В изявление, публикувано във вторник следобед, министерството на отбраната казва, че руските сили се готвят да нанесат „високопрецизни удари“ срещу „Службата за сигурност на Украйна (SBU) и 72-ри център за информационни и психологически операции (PSO)“ в Киев.

Призоваваме украинските граждани, замесени от украински националисти в провокации срещу Русия, както и жителите на Киев, живеещи в близост до релейни станции, да напуснат домовете си.

https://www.theguardian.com/world/live/2022/mar/01/ukraine-russi … n-invasion-update

Втори кръг от преговори между Русия и Украйна е насрочен за утре, съобщи руската държавна агенция ТАСС, цитирайки източник от руска страна.

НАТО не вижда нужда да променя нивото си на готовност за ядрени оръжия въпреки заплахата от Русия.

Това заяви генералният секретар на военния алианс Йенс Столтенберг за агенция АП.

# 4 226
  • София
На конференции ООН по разоружению в Женеве представители Евросоюза, США и Великобритании вышли из зала во время выступления Лаврова по видеосвязи. Лавров не смог лично приехать на мероприятие из-за
европейских авиасанкций.
Не мога да пусна линк през телефона, сряда Варламов в Телеграм. Не ми се вижда много разумно, вместо да търсят диалог, напускат залата.

# 4 227
Израснах и съзрях със забраната на управляващите ни комунисти да слушаме западни станции. Спомням си как на един "ВЕФ" /за младите - транзистор/, учех нощно време за изпити и чаках да стане 12 ч., за да почне Радио Люксембург.... Сега, 'нам си колко години по-късно, доживях СЕМ да ми забрани да гледам/да се информирам и от други източници, визирам руските канали - в интерес на истината от започването на конфликта  не съм ги гледала. Но, си задавам въпроса, нашето население само от идиоти ли се състои, от неграмотници и немислещи хора ли? Защо ми отнемат правото да чета, мисля, сравнявам, разсъждавам и да формирам мнението си, което не означава че непременно, правейки това, подкрепям всякакви военни действия, жертви и целия ужас на една война. Просто си искам Свободата да бъда информирана!

Аз пък не ща да плащам да им слушам демагогията, има достатъчно други начини да ги гледам в нета, ако ми е толкова зор, но се нагледах и се отвратих..

# 4 228
  • София
На конференции ООН по разоружению в Женеве представители Евросоюза, США и Великобритании вышли из зала во время выступления Лаврова по видеосвязи. Лавров не смог лично приехать на мероприятие из-за
европейских авиасанкций.
Не мога да пусна линк през телефона, сряда Варламов в Телеграм. Не ми се вижда много разумно, вместо да търсят диалог, напускат залата.

Залата са напуснали част от делегатите на страните, а не всички. Това е показано ясно и в западните медии.

# 4 229
  • София
Все си мисля, че докато Медведев е бил президент, ядреното куфарче пак си е било при Путин.

Общи условия

Активация на акаунт