Войната в Украйна 1

• 1 798 083
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 200
  • София
Европейският парламент използва термина инвазия.

Инвазивни (от латински: invasio – нашествие, нападение, набег, насилие, окупация) за определено място са такива видове, които не са естествено разпространени там, а са интродуцирани по един или друг начин и имат тенденцията да се разпространяват до степен да увредят местната екосистема, като в някои дефиниции се включва също и вреда за човешката икономика и здраве.

# 4 201
Имам позната българка в Норвегия, която е бясна от спирането на руските телевизии и смята, че няма откъде да се информира. Една такава като нея във ФБ например смята, че предаването по беларуската ТВ за тълпи радостни украинци, които топло посрещат руските войски е истина. Наистина има информационна война, но пък смятам, че хората трябва да имат достъп до всякакви източници на информация. Аз например доста се забавлявах снощи как по ТВ Россия ми обясняваха, че нямало проблем да се лети, само трябва да се мине през другото полукълбо, малко над Северния полюс. Ми добре, щом ги устройва....

https://www.1tv.com/live

https://www.youtube.com/channel/UCKonxxVHzDl55V7a9n_Nlgg

# 4 202
Цялата тази опозиция в Украйна  постепенно беше изтраскана, имаше и политичиски убийства и арести, и други неща. И изчезнаха или млъкнаха. От години вече няма никаква опозиция или медия, която да се свързна с друга гледна точка.
А Зеленски го избраха с огромно мнозиство, защото обещаваше мир на Изток и критикуваше Порошенко. Постепенно започна същата политика и така до днес.

# 4 203
За мен маските паднаха и е пределно ясно какво иска Пут.ин. Написала.го е milenaka.
Въпросът е какво може. Това сега гледаме. Освен затриването на света, което е ясно и което и други го могат.

milittana, твоята приятелка няма ли Интернет? Не мисля, че.някой не може да гледа руски официоз, ако пожелае.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 16:20 от Анонимен

# 4 204
  • Пловдив
Аз пък мисля че , ако украинците успеят да удържат фронта 1 месец, впредвид икономическите мерки които налага света на Русия ,руснаците сами ще свалят Путин от власт. Руските олигарси няма да му простят това обедняване.Обикновените руснаци и те ще излязят по площадите , защото глада е велика сила.

# 4 205
Дали руснаците ще спрат с превземането на Киев и докъде мислят да стигнат. Лошото е ,че никой не може да предвиди какво е в главата на Путин.

Аз се чудя какво ще стане със санкциите при евентуалната капитулация на Украйна. Ще ги задържат ли, докато Путин не се махне от Украйна. Защото ако не ги махнат докато Путин не се махне от Украйна, той вече е загубил войната.

# 4 206
Цялата тази опозиция в Украйна  постепенно беше изтраскана, имаше и политичиски убийства и арести, и други неща. И изчезнаха или млъкнаха. От години вече няма никаква опозиция или медия, която да се свързна с друга гледна точка.
А Зеленски го избраха с огромно мнозиство, защото обещаваше мир на Изток и критикуваше Порошенко. Постепенно започна същата политика и така до днес.
Зеленски е изборът на НАТО.
Кирил Петков е изборът на НАТО.
Ние всички принадлежим на НАТО.

# 4 207
  • София
И добре, че е така.

# 4 208
Изходът от тази война ще е когато единият от двамата клекне. По друг начин няма да се решат нещата май.
Русия няма да клекне. Твърде горделив и луд е Путин. По-вероятно е да използва ядрено оръжие или да прати цялата си армия към Киев.

# 4 209
Цялата тази опозиция в Украйна  постепенно беше изтраскана, имаше и политичиски убийства и арести, и други неща. И изчезнаха или млъкнаха. От години вече няма никаква опозиция или медия, която да се свързна с друга гледна точка.
Порошенко и Онази дама с плитките Тимошенко не са ли опозиция? Щото те са си живеят и здрави и посрещат '"освободителите" с автомат в ръцете. Или за теб опозиция е само този, който е за това Русия да си върне Украйна като своя колония, подобна на Беларус?

Ако е вярно за Зеленски, как така народът, вместо да свали "хунтата" на Зеленски или поне ако не може това, да посрещне с хляб и сол танковете на Русия,  се бие вече почти седмица с "освободителите"? Мислиш ли, че.някой е.в състояние да накара 40 милиона души насила да се защитават.
Мисля, че вярваш на Кремълкската трактовка, а тя няма много общо с истината. Което емрирично се вижда от хада на събитията. По-лошото е, Пут ин сам си е повярвал на пропагандата. И сега е лекинко изненадан и принуден да сваля маската на миротворец.

# 4 210
  • София
Как де не е добре? Няма лошо някой да те притежава и да налага своята воля. За това ли сменихме стария строй, за да го заменим с нов?

# 4 211
Израснах и съзрях със забраната на управляващите ни комунисти да слушаме западни станции. Спомням си как на един "ВЕФ" /за младите - транзистор/, учех нощно време за изпити и чаках да стане 12 ч., за да почне Радио Люксембург.... Сега, 'нам си колко години по-късно, доживях СЕМ да ми забрани да гледам/да се информирам и от други източници, визирам руските канали - в интерес на истината от започването на конфликта  не съм ги гледала. Но, си задавам въпроса, нашето население само от идиоти ли се състои, от неграмотници и немислещи хора ли? Защо ми отнемат правото да чета, мисля, сравнявам, разсъждавам и да формирам мнението си, което не означава че непременно, правейки това, подкрепям всякакви военни действия, жертви и целия ужас на една война. Просто си искам Свободата да бъда информирана!

# 4 212
  • пустинята Гоби
Бог високо, НАТО далеко, та дано не ни потрябва. Иначе теоретично в мирно време, да, по-добрият избор. Той и Кирчо изглеждаше приличен, ама си назначи във военно време военен министър чиновник Flushed .

# 4 213
Скрит текст:
За мен официалните доводи на Путин, че напада заради НАТО са пълна глупост. Че той вече има граница с НАТО. Всички войни, които води през годините са само и единствено с цел да поеме контрола (чрез правителства на негова страна) над бившите съветски републики. Защо не направи нищо в Украйна докато властта там му беше на слугинаж? Всичко започна след като украинците се осъзнаха 2013 и си поискаха да се причислят към Западния свят и ЕС. И оттогава се започна.

Скрит текст:
Не твърдя, че украинците са света вода ненапита, нито, че Западът е невинен, но да нападаш суверенна страна, защото иска да поеме друг курс и ти разбива мечтата за Велика Русия, като междувременно използваш мантрата "ама те и американците го правят" (а, ти, разбираш ли, си по-добър от тях, ама и ти го правиш), да заплашваш с ядрено оръжие и изобщо да заплашваш ако някой оказва помощ на тази страна, а ти в същото време да ползваш друга страна (Беларус) за бази и войски...е...
Четеш ми мислите. Преди малко точно погледнах къде е НАТО, къде има бази... Наистина са пълни глупости приказките на Путин, че не искал НАТО до себе си. Те СА вече до Русия. Бях се вързала на глупостите му за НАТО и Украйна. Путин иска Русия отново да стане империя, а той да е императорът.
Не е съвсем така. Ако му вземат цяла Украйна ще го "заключат" на сушата.

# 4 214
  • София
Израснах и съзрях със забраната на управляващите ни комунисти да слушаме западни станции. Спомням си как на един "ВЕФ" /за младите - транзистор/, учех нощно време за изпити и чаках да стане 12 ч., за да почне Радио Люксембург.... Сега, 'нам си колко години по-късно, доживях СЕМ да ми забрани да гледам/да се информирам и от други източници, визирам руските канали - в интерес на истината от започването на конфликта  не съм ги гледала. Но, си задавам въпроса, нашето население само от идиоти ли се състои, от неграмотници и немислещи хора ли? Защо ми отнемат правото да чета, мисля, сравнявам, разсъждавам и да формирам мнението си, което не означава че непременно, правейки това, подкрепям всякакви военни действия, жертви и целия ужас на една война. Просто си искам Свободата да бъда информирана!

Няма нужда от драматизъм. Путинските медии излъчват в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт