Войната в Украйна 1

• 1 798 268
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 230
След поредните бомби в Харков.
https://twitter.com/olex_scherba/status/1498662156891533321?ref_ … -da812e83d05c%2F0
Обаче имайте предвид, че "Информацията няма да се потвърди от РИА Новости, така че достоверността е силно съмнителна."

П.С.: "Humanbeing" откраднах ти репликата

# 4 231
Изходът от тази война ще е когато единият от двамата клекне. По друг начин няма да се решат нещата май.
Русия няма да клекне. Твърде горделив и луд е Путин. По-вероятно е да използва ядрено оръжие или да прати цялата си армия към Киев.
Трябва човек да послуша малко техния Първи канал - направо може да му настръхне косата. Трябвало да заставят ЕС, американците и украинците. Безусловна капитулация. Всичките "нацики" били смели само срещу деца и старци. Прилича ми на предаванията във военна Германия - едни такива жизнерадостни, безгрижни, победни, даже докато съюзническите сили вече напредват на територията на Германия.

# 4 232
Много е възможно Путин да не клекне и накрая да превземе Украйна, а после?  Светът ще страда, ще страда, пък ще се пренастрои, а и една голяма криза винаги има и оздравяващ ефект, колкото и да неприятна. Но след това Русия ще затъне за дълго в изолация и санкции и ще е много по-трудно да се измъкне от ситуацията без да капитулира. Докато сега имат възможност в преговори някак Путин да запази лице и вътрешната пропаганда да представи евентуален мир като негова победа. Но ако няма Украйна и няма война, после какво ще признава и как ще аргументира отстъпки? Ще бъде като изтеглянето на САЩ от Виетнам общо взето - с подвита опашка.

А относно вземането на страна - сега поне вземаме страната на тези, чиито ценности изповядваме, тоест правилната страна. И това е така без оглед на евентуална бъдеща победа или загуба в конфликта, защото не това кой побеждава определя коя кауза е правилната.

# 4 233
Все си мисля, че докато Медведев е бил президент, ядреното куфарче пак си е било при Путин.

Медведев винаги е бил фигурант за мен. Заобикаляха закона като си разменяха постовете, после промениха закона и вече нямаше нужда. Лявата и дясната глава на ламята Путин.

# 4 234
Великобритания затвори всички морски пристанища за кораби под руски флаг и санкционира руската Сбербанк.  

Агенцията за атомна енергия (МААЕ) осъжда нахлуването на Русия в Украйна.

Adidas вече няма да екипира руските национални отбори по футбол.  Групата за спортни стоки прекратява партньорството си с Руската футболна асоциация с незабавен ефект.

Контейнерният гигант Maersk спира всички доставки за и от Русия заради войната в Украйна.  Хуманитарните стоки са изключение.

В политическо изявление британският престолонаследник принц Чарлз осъди руската война в Украйна.  В Украйна демократичните ценности са атакувани "по най-безскрупулния начин", каза принцът на Уелс.  „Ние сме солидарни с всички, които се противопоставят на бруталната агресия“, каза Чарлз.  Членовете на кралското семейство обикновено не коментират политически въпроси.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща на Украйна най-малко 500 милиона евро хуманитарна помощ.  Средствата от бюджета на ЕС трябва да се използват както в самата страна, така и за бежанците, каза фон дер Лайен на специалната сесия на Европейския парламент.  Тя нарече войната в Украйна "момент на истината за Европа".

ФИФА и УЕФА баннаха всички руски отбори, Виза и Мастъркард руските банки. И филми вече няма за руснаци. И какво ли още не.

Подобни новини могат да се изброяват до утре. Цял свят не просто подкрепя Украйна, а направо изхвърли Русия на бунището ей така от раз. Как го мислят руснаците оттук нататък живота си? Аз не си представям въобще.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 16:54 от Анонимен

# 4 235
И Кирил не е балансьора Борисов.
А дали? Все още пращаме одеала и чаршафи в Украйна.

Засега няма проблем да се гледат поне някои руски телевизии онлайн. И за разлика от едно време, това не води до никакви репресивни мерки.

По Первой се подиграват с правителството на Украйна. То нямало влияние върху украинското население. С правителството не можело да се преговаря. Те не били професионалисти. Не можели да мислят за безопасността на населението.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 16:55 от Анонимен

# 4 236
Мога да те уверя, че Николаев, Херсон, Мариупол и крайните квартали на Одеса изглеждаха така преди 3 години, само че без бомбите. Рушащи се къщи и пътища, неремонтирани от момента на асфалтирането им - 70-те години на миналия век.

# 4 237
Да кажем, че източник, който може да знае нещо от руска страна е пуснал инфо, че вчера срещата е завършила с оскърбления, преминаващи в ругатни.

Принципно не бих му обърнала внимание, но на изявлението си вчера Медински  изглеждаше много объркан и някак разсеян.
Да видим дали утре той ще води делегацията.

Украинеца също беще видимо яростен и едва се владееше.

Не може ли да е объркан и някак разсеян, защото се явява представител на агресор, срещу който в момента е има-няма целия  свят? Сигурно и на тях не им е много лесно.

# 4 238
  • София
Не знам дали се е споменало, но е започнала кампания в оценките на ресторанти в Москва в гугъл да се слага информация за войната в Украйна и снимки. И наистина, който и ресторант да отворите, последните оценки са единствено с призиви, информация  и снимки. Много хора от Западна Европа с приятели и роднини в Русия твърдят, че повечето вярват на пропагандата (то тук вярват на руската пропаганда, пък камо ли там) и смятат, че в Украйна всичко е спокойно. Та затова хората са намерили този начин да покажат събитията.

# 4 239
Poppea, като гледам призивите на нашите български демократи за профилактика на политнекоректните граждани,  няма да се учудя ако ми потропа милицията на вратата. Сегашният строй все повече започва да се доближава до отминалия.
Не мисля. След като пишеш вече.не знам колко време, все проруски,  и още си тук. Ако беше онова, досега и процесът ти щеше да е.минал.вече, и да си на път за Скравена.

Милициятя не призоваваше, тя направо отвеждаше и човекът изчезваше. Не си много запозната явно как беше

# 4 240
Не знам, аз дори не съм сигурна дали това е вярно.
Но едва ли, Медински не е случаен човек и не е с малко опит и лустро.

# 4 241
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ние сме малка държава и винаги ще бъдем в съюз
Този път сме в правилния

Да се допълня

Точно затова всички казват, че изборът е цивилизационен

Как си ни представяте в съюз с Турция, например,
когато те са съвсем културно различни от нас
Ние сме европейци, културата ни е християнска
и затова ЕС е нашия съюз

А не с Русия, Китай, САЩ или дори Папуа Нова Гвинея

# 4 242
Скрит текст:
За мен официалните доводи на Путин, че напада заради НАТО са пълна глупост. Че той вече има граница с НАТО. Всички войни, които води през годините са само и единствено с цел да поеме контрола (чрез правителства на негова страна) над бившите съветски републики. Защо не направи нищо в Украйна докато властта там му беше на слугинаж? Всичко започна след като украинците се осъзнаха 2013 и си поискаха да се причислят към Западния свят и ЕС. И оттогава се започна.

Скрит текст:
Не твърдя, че украинците са света вода ненапита, нито, че Западът е невинен, но да нападаш суверенна страна, защото иска да поеме друг курс и ти разбива мечтата за Велика Русия, като междувременно използваш мантрата "ама те и американците го правят" (а, ти, разбираш ли, си по-добър от тях, ама и ти го правиш), да заплашваш с ядрено оръжие и изобщо да заплашваш ако някой оказва помощ на тази страна, а ти в същото време да ползваш друга страна (Беларус) за бази и войски...е...
Четеш ми мислите. Преди малко точно погледнах къде е НАТО, къде има бази... Наистина са пълни глупости приказките на Путин, че не искал НАТО до себе си. Те СА вече до Русия. Бях се вързала на глупостите му за НАТО и Украйна. Путин иска Русия отново да стане империя, а той да е императорът.
Не е съвсем така. Ако му вземат цяла Украйна ще го "заключат" на сушата.
Азовско море.

# 4 243
Не знам, аз дори не съм сигурна дали това е вярно.
Но едва ли, Медински не е случаен човек и не е с малко опит и лустро.
За кое не си сигурна? Това, което си написала, е наистина официалната позиция на Кремъл. Въпросът е, че фактите от действителността сериозно се разминават с нея.

Тимошенко е опозиция и се бие с автомат в ръцете. Порошенко и той.  Гордон колко е плюл по Зеленски,  а сега е в Киев и се бие заедно с него. Опозицията си е там, но явно пред лицето на агресора е загърбила различията. Адмирации за което.
Само опозицията, която искаше Украйна да стане втора Беларус я няма, Янукович чака в Москвя танковете да разчистят връщането му. Очевидно без тях не смее да се върне.

# 4 244
Израснах и съзрях със забраната на управляващите ни комунисти да слушаме западни станции. Спомням си как на един "ВЕФ" /за младите - транзистор/, учех нощно време за изпити и чаках да стане 12 ч., за да почне Радио Люксембург.... Сега, 'нам си колко години по-късно, доживях СЕМ да ми забрани да гледам/да се информирам и от други източници, визирам руските канали - в интерес на истината от започването на конфликта  не съм ги гледала. Но, си задавам въпроса, нашето население само от идиоти ли се състои, от неграмотници и немислещи хора ли? Защо ми отнемат правото да чета, мисля, сравнявам, разсъждавам и да формирам мнението си, което не означава че непременно, правейки това, подкрепям всякакви военни действия, жертви и целия ужас на една война. Просто си искам Свободата да бъда информирана!

Няма нужда от драматизъм. Путинските медии излъчват в интернет.
Най-обичам, когато някой споделя мнението си по принципни въпроси, които противоречат на мнението на този или онзи, първият да бъде незабавно обвинен във -филство или -фобство. Май съм сбъркала и относно някои, съставляващи нацията ни.

Аз те разбирам, също гледах руски канали, че ще ми секнат и филма, макар че тия дни програмата  просто вони на дезинформация и пропаганда. Обаче за тия канали се плаща и като се има предвид, че не може да се пкаже, че няма как да се информираш от тях, след като имаш нет, на мен ми изглежда съвсем разбираемо, в контекста на санкциите, които за мен са съвсем оправдани.

Общи условия

Активация на акаунт