Войната в Украйна 1

• 1 798 186
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 410
  • София
Трябва ли ни, според вас, противоракетен щит? На България имам предвид?
Днес се разбра, че в страните на север, които са близо до конфликта са инсталирани противоядрени щитове в случай на евентуална атака.
България, според тези, които смятаха, че трябва да се снишим - не го направи и само дразни Путин, а според тези които смятат, че трябва да заявим твърди натовски позиции, не го направи достатъчно категорично. Та си стоим някак така разкрачени. Това не ни ли прави най-уязвими? Добре, че сме една идея по на юг, но дали е достатъчно?

# 4 411
Надявам се само новият министър да не е поредният Янев.
Радев беше в толкова приповдигнато настроение, че не ми се вярва да не е. Също и Корнела.

За противоракетния щит, не ни ли пази този от Румъния? Освен това май ни обещаха, че ще ни опазят независимо дали искаме или не Grinning.

# 4 412
Аз пък ще "разведря" с линк към една антиутопия на Глуховски - съвременен руски писател, много добър
https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE_2033

Както е тръгнало, няма да се казва вече антиутопия, а предсказание....

Пепел ти на устата. Страхотен е Глуховски, ама предпочитам да не се случва.

Ето ти от профила му

[https://www.facebook.com/glukhovskybooks/photos/a.1678074855570201/5395674593810190/][/url]
Е, щатите успокоиха че не ни чака ядрена война. На някои места се пошегуваха, че ще е защото и двамата вече не помнят кодовете за активиране заради ЕГН-то. Дай боже Simple Smile

Невена, ехото го забраниха в Русия, че го водят поамериканчено, а при нас техните официози не се отварят.

# 4 413
Ехо Москви на мен ми излиза, че е изключено от ефир, Невена:

# 4 414
Днес се разбра, че в страните на север, които са близо до конфликта са инсталирани противоядрени щитове в случай на евентуална атака.
Вече има противоракетен щит. Той е един вид, няма за ядрени и неядрени ракети.
NATO Ballistic Missile Defence
Скрит текст:

# 4 415
  • София
Скрит текст:

Махнаха всички, които ги водеха "чужди". Не че нашите останаха назад, повечето руски страници вече не не се отварят.

Само че, за разлика от руснаците, ние виждаме какво се случва в действителност. А при тях Ехо Москва беше основният източник на критики и реална информация.

Аз се радвам изключително много, че махнаха Янев. Срамни изказвания от негова страна в тези времена! Надявам се само новият министър да не е поредният Янев.
Дано! Че взе сериозно да ми писва от приведени.
е, тоо...дали ще си приведен в едната ли в другата посока, не е ли, че така или иначе все си приведен....

# 4 416
  • София

В статията на Ройтерс ясно си пише - спряно е радиото от ефир. Не страницата. Въпреки че в Русия може и тя да е спряна.

Хоп, до даже на страница си има цялата поредица новини за това: https://echo.msk.ru/news/2988219-echo.html и вътре има още линкове.

# 4 417
  • София
Благодаря Sweet&Sour, т.е. този който е инсталиран в Румъния например, би следвало да ни защитава и нас. Правоилно ли разбирам?

# 4 418
  • София
А, Роналд, моля ти се, в едната посока е луд агресор.

# 4 419
В ютуб радиото излъчва:
https://youtu.be/TIpo1WcNo4Q
... спря, казаха "няма много надежда, че радиото ще продължи да излъчва"

# 4 420
Това ли е начина да се спре Путин - изпращат се оръжия на Украйна и се изолира Русия, икономически и социално.
Украинците ще се бият, докато имат хора, а от руснаците вероятно се очаква да се вдигнат срещу Путин.

Май това е идеята, някакви други предложения?
Защо са ООН, НАТО, ЕС и т.н. организации и др. Ако те могат да предложат само това, то остава да чакаме решението на Путин и всякакви резолюции и подкрепа ... са отбий номер, някакво лицемерие или не знам какво.
Не мога да повярвам.

Абе стана ясно, че ти много добре знаеш какво трябва да се направи и да се предложи, но не разбрах защо така реши да го държиш в тайна?? Сподели, та да се получат всички тези организации, които в момента се чудят какво да правят.

# 4 421
  • Paris, France
България, според тези, които смятаха, че трябва да се снишим - не го направи и само дразни Путин, а според тези които смятат, че трябва да заявим твърди натовски позиции, не го направи достатъчно категорично. Та си стоим някак така разкрачени. Това не ни ли прави най-уязвими? Добре, че сме една идея по на юг, но дали е достатъчно?

Не знам. Не мисля, че Гърция и Турция ще подскачат от радост някой да ни метне ядрена глава, а НАТО също.

Колко струва един такъв щит?

Слагаха мрежи и сториха стени за мигранти, а имигрантите изобщо не щяха да седят в България. Сега пък щит.

Елза, радиото предава в ютюб. На сайта има коментари под последната статия. Че ги спряли от ефир, ми добре, не е на загуба. Можем да им четем статиите и коментарите.

# 4 422
  • София

Ама...това е онлайн и не сме в Русия... Не знам дали в момента все още не работи, пишеше, че страница временно е била недостъпна. Ето от техния сайт кратко обръщение: https://echo.msk.ru/blog/aav/2988217-echo/

Nevena Virolan, кой говори ние дали можем?! Факт е, че радиото е едно от малкото открито опозиционни в Русия, откъдето руснаците могат все пак да научат кой кого стреля и че стреля! Спряно е на територията на Русия! Ние тук имаме достатъчно източници да научим какво става по света, там нямат!

# 4 423
е, тоо...дали ще си приведен в едната ли в другата посока, не е ли, че така или иначе все си приведен....
Далеч не е едно и също. А и страни като нашата имат избор единствено дотолкова, доколкото да си изберат на коя страна да се привеждат. На мен на запад повече ми харесва.

# 4 424
  • София
Далеч не е едно и също. А и страни като нашата имат избор единствено дотолкова, доколкото да си изберат на коя страна да се привеждат. На мен на запад повече ми харесва.
Е, тъй де, все е привеждане, както казвате. На един им е харно по- така, на други по иначе.... няма как да ги виним. Щом ги влече клекалото....

Общи условия

Активация на акаунт