Войната в Украйна 1

• 1 798 042
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 770
  • London
Има си все още българи в Кърджали.
Има ама са малцинство! По кмета ще разбереш ...хубаво, че който не му се живее в БГ отива в Турция, а не правят отцепвания. Въпреки, че при Възродителния процес е имало такива напъни от Турция. Баба ми живееше в такъв район ...комшийката й рекла " Венче комшии сме ама ако Турция каже да вадим брадвите не отговарям". Та....
Е,да,но ни има.Тук живея.

То и в Донбас е имало, но доколкото разбирам са потърсили с годините убежище в други части на Украйна....явно не се е живяло мирно с русофилите. Вие живеете в мир, различно е.

# 4 771
В момента слушам главния равин на Украйна. Човекът от вълнение заеква, губи си думите. Просто трябва да се слушат преките участници и тогава човек няма как да се поддаде на пропагандни внушения. Някои неща са прекалено истински. Равинът на Украйна на страната на нацистите? Нека да го качат някъде, заслужава си човек да го чуе.

Руснаците, които живеят в Русия, донякъде ги разбирам за зомбираното им състояние. Но нямам никакво оправдание и обяснение за всички - руснаци или не - които оправдават, разбират, подкрепят или направо аплодират човек като Путин. При всичките източници за информация, с които разполагаме. Трябва да си доста объркан, за да не застанеш на единствената възможна страна в тази ситуация. Рядко нещата са черно-бели, но днес почти се доближават до това. Опитите за размиване на отговорностите са в най-добрия случай пасивна подкрепа за един от най-страшните хора в наше време. Без никакво преувеличение това е Хитлер на 21 век, като изключим расистката компонента.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 13:09 от Анонимен

# 4 772
вие правите ли разлика между българи с мюсюлманска религия и турци?

# 4 773
Тази тема изобилства с войнолюбци, готови да наказват всичко, което мърда в името на нещо, което са им казали по телевизора. ВСУ вчера написаха, че България и Полша предоставят самолети на Украйна. Киро и Дуда го опровергаха. Нещо да кажем за този фейк? В крайна сметка, войнолюбците, имате прекрасната възможност да се включите в интернационалните отряди на Зеленски, действайте. Да приказва може всеки.

Явно не чета внимателно, къде видя войнолюбци? Аз виждам само протести срещу агресията и одобрение на санкциите. Никой не е призовавал за включване на България във войната. А какви самолети ще предоставим, като нямаме такива даже да патрулират НАШЕТО въздушно пространство? Май войнолюбци са тези, които подкрепят започналия войната, или аз нещо бъркам в логиката?

Цялата им безмозъчна пропаганда на русофилите е едно и също. Което го повтарят като развалена грамофонна плоча. Понеже мечтаят за велика Русия която да ни освободи и нас от игото на прогнилият запад, не искат да пратим оръжие на Украйна сакън да не вземат украинците да спрат руското разширяване. Ако може да стигне до нас. Та всеки който призовава и ние да изпратим оръжие, слушах военен експерт, какво може да изпратим което да им е полезно на украинците, ракети от които се нуждаят да спират руското настъпление и муниции от съветски тип, подходящи за тяхната армия, е или войнолюбец, или го изпращат на фронта, но ние да не пращаме оръжие което им е нужно, за да може Путин да продължава да освобождава украинският народ от нацистко иго. Който интересно защо не посреща освободителите с хляб и сол, а се бие до последна капка кръв. А руснаците които отидоха да завладяват суверенна държава, не са войнолюбци, те са освободители на украинският народ от игото на нацизма и прогнилият запад.

# 4 774
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз като гледам олигарсите колко семпло поставят снимка на Борис Немцов,
дори без думи и това им е протеста

Единствено ей този човек, Иля Яшин, новия Навални
https://www.facebook.com/ilyayashin/
се опитва да организира съпротива срещу войната

Дано остане жив и дано успее!!

# 4 775
Политик е, душа дава, за народа, за свобода, но не свойта душа, братя, а душата на народа...
И Зеленски, колкото и вдъхновяващ да изглежда по медиите, може да има скрити мотиви. Което няма общо с искреното, дълбоко желание на украинския народ да брани страната си.
Абе, който е в политиката, не е невинен. Жал ми е, че все още има хора, които изповядват култ към личността и чакат спасител. А, да, май и един друг народ, освен руснаците и близък до тях,  чакаше все някой да го оправи, но кой ли беше той...Kissing

# 4 776
Ама защо не си прибере в Русия недоволните ми територии ще завзема. Все едно Турция да вземе Мадан и Кърджали понеже там българи почти няма. Изобщо не ми се струват редни подобни отцепвания.

И аз това се питам. Едва ли Украйна им е пречила да емигрират. Имали са 30 години след разпада на СССР да отидат където им душа иска. Ама не! Викали са "Путин, ела!". На им сега Путин...

# 4 777
Когато човек си навие на пръста, целият свят може да му излезе виновен. Както Бай Адолф е успял да убеди германците, че евреите са коренът на всичките им беди. За нещастие, една от многото човешки отблъскващи тенденции.

# 4 778
Ама защо не си прибере в Русия недоволните ми територии ще завзема. Все едно Турция да вземе Мадан и Кърджали понеже там българи почти няма. Изобщо не ми се струват редни подобни отцепвания.

И аз това се питам. Едва ли Украйна им е пречила да емигрират. Имали са 30 години след разпада на СССР да отидат където им душа иска. Ама не! Викали са "Путин, ела!". На им сега Путин...

Погледнахте ли колко милиони хора пращате да емигрират?

# 4 779
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В момента слушам главния равин на Украйна.
Скрит текст:
Човекът от вълнение заеква, губи си думите. Просто трябва да се слушат преките участници и тогава човек няма как да се поддаде на пропагандни внушения. Някои неща са прекалено истински. Равинът на Украйна на страната на нацистите? Нека да го качат някъде, заслужава си човек да го чуе.

Руснаците, които живеят в Русия, донякъде ги разбирам за зомбираното им състояние. Но нямам никакво оправдание и обяснение за всички - руснаци или не - които оправдават, разбират, подкрепят или направо аплодират човек като Путин. При всичките източници за информация, с които разполагаме. Трябва да си доста объркан, за да не застанеш на единствената възможна страна в тази ситуация. Рядко нещата са черно-бели, но днес почти се доближават до това. Опитите за размиване на отговорностите са в най-добрия случай пасивна подкрепа за един от най-страшните хора в наше време. Без никакво преувеличение това е Хитлер на 21 век.

Може ли някакъв линк ?

# 4 780
Милиони хора, във всяко кътче на света, сменят местоживеенето си и емигрират, по причини много по-поносими от терор, смърт и убийства.
Емигрира се дори за заплата по-висока със 200 евро.

# 4 781
  • София
По повод фейковете, BBC си е направило труда да ги събере и обясни.
BBC не е руска медия, нали, ама са ги виждали тези снимки и преди.

https://www.bbc.com/news/60528276

# 4 782
Политик е, душа дава, за народа, за свобода, но не свойта душа, братя, а душата на народа...
И Зеленски, колкото и вдъхновяващ да изглежда по медиите, може да има скрити мотиви. Което няма общо с искреното, дълбоко желание на украинския народ да брани страната си.
Абе, който е в политиката, не е невинен. Жал ми е, че все още има хора, които изповядват култ към личността и чакат спасител. А, да, май и един друг народ, освен руснаците и близък до тях,  чакаше все някой да го оправи, но кой ли беше той...Kissing
Какви задни мисли, човекът е могъл да избяга от ада и да си живее живота на спокойствие в САЩ, а той се вре по бункерите със смъртна присъда над главата си.
И той не говори, че е Бог, а се поставя наравно с всеки един мъж и жена, които се бият за страната си в момента. Слава Богу, че се намери такъв човек, който да обедини украинците, иначе сега Путин щеше да е взел Украйна за първи плацдарм за новата руска империя, докато Западът мига на парцали като преди 80 години.

Роузи, беше по Настоящее время. Надявам се да го качат, защото наистина словото му беше много силно, много истинско. Дано достигне по някакъв начин до руските евреи.

Много е цинично да се сравнява доброволното напускане на дома заради по-добра заплата със спешната евакуация. На повече от 1 милион души вече (670 хиляди зад граница).

# 4 783
Точно това се чудих и аз - защо не емигрираха за толкова време към спасителката Русия. Ама ако го бяха направили, сега нямаше да гледаме цирк (аз съм от тези хора, които мислят, че всичко в момента е предварително планирано от онез, ай да не споменавам).

# 4 784
  • Варна
„В богатата история на Гърция няколко пъти е трябвало да са вземат решения от национална важност. Всеки път, когато страната е заемала ясна позиции с естествените си съюзници, тя е печелила“, е заявил Мицотакис, допълвайки че „решението да изпратим военно оборудване дава ясен сигнал къде принадлежим… и кое е правилно в политиката и международните интереси“.

Какво да каже човек повече? Трябва да гледаме гърците и да правим като тях. И няма да сбъркаме, гарантирано! Исторически са го доказали, че имат повече акъл от нас, що се отнася до политически избор.
Акъл нямат. Почти фалираха и целия ЕС им плати сметката. В Гърция управляват предимно социалистически правителства.
И в момента ли?
Написах предимно, не в момента. Кризата в Гърция бе при управлението на Сириза.

Общи условия

Активация на акаунт