Войната в Украйна 1

• 1 798 298
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 815
Скрит текст:
Да ви кажа, аз хем се ядосвам на обикновените руснаци, хем ги съжалявам. Има такива, които наистина са с промити мозъци, защитават Путин и му вярват. Има такива, които се опитват да се борят с него - те са малцинство и жестоко опресирани. Та, ядосвам се на първите, но ми е жал както за тях, така и за вторите. Въпреки това и аз смятам, че сами са си виновни. Виновен е и Западът, че така и не разбра как действа руското управление - а имаха десетилетия, защото не се е променило особено от Студената война насам, даже и преди това.

САЩ в действителност, като действия и политика, както вътрешна, така и външа, не се различават особено от Русия - мое мнение от това, което съм видяла лично там - пак пропаганда, пак промити мозъци как са най-великите, как ще освобождават света, пак полицейска държава с доноси (но под друга форма).

Днес си правя паралели с войната на Сталин срещу Финландия...малко е като дежаву. За 80 години съзнанието на руската власт не е мръднало и на йота:

"Светът е възмутен от необявеното нападение. Външният министър на СССР Вячеслав Молотов казва по радиото, че самолетите всъщност не пускат бомби, а храна за гладните финландци."

"Съветското командване се надява на бърза победа, която да поднесат за 60-ия рожден ден на Сталин на 21 декември. Не става обаче така."

"Съветският съюз отправя няколко искания, включително това Финландия да им предостави погранични територии в замяна на друга земя, като твърдят, че това е заради сигурността - основно за защита на Ленинград, който се намира на 32 км от финландската граница. Когато Финландия отказва, СССР напада. Повечето източници заключават, че СССР е имал намерение да завладее цялата територия на Финландия и да постави сателитно комунистическо правителство начело."

+1

А най-умопомраченият от всички нарежда да се арестуват деца на възраст между 7-11г.

"В случай, че някой друг смята, че трябва да се съобразим с Путин и да направим предложение:

Пет деца на възраст между 7 и 11 години бяха арестувани вчера в Москва за протест срещу войната в Украйна."
https://twitter.com/DrWaumiau/status/1498915189936300032?s=20&am … E7jy31H_xu5rnOSsA

# 4 816
Скрит текст:
Poppea Явно не си гледала документации за Ирак преди и след войната , както и за Сория и Либия преди и след запролетяването.
Аз съм гледала документации и то на западни граждани живели преди там и филми от тях и разкази ... и как после не ставало изобщо за живеене .
И изобщо паралела ти  не е с правилните персони мила ми попея, пролетите в чужди държави и садене на собственоразбрана демокрации по цял свят кой ги прави  ?
В настоящий час ето Путiн Simple Smile

А, искаш да кажеш, че само в този час такава акция не е в реда на нещата? Искаш да кажеш, че преди час или два щеше да си е съвсем ок?

anadiflores ... кой ти каза че това е истина?

# 4 817
Гледах филма на французите са събитията от 2014. Аз виждам две радикализирани групи, които се трепят. Едните излезли на палатков лагер със снимката на човекоубиеца Сталин, други идват да ги палят. Заради радикализирано малцинство сега страда обикновения украински гражданин. Много съм далеч от мисълта, че украинците са нацисти, даже съм убедена, че много от тях са аполитични. В крайна сметка от мухата е станало слон.

Всяка нация си има 10% празноглави супер патриоти (шовинисти всъщност) . И Украйна има, и Русия има, и ние си имаме - към момента Копейкин. Но у нас нещата са такива, че само с викането остават.

Засега. И дано така остане.
Това зависи от десетте процента либералдемократи-суперинтелектуалци, които бяха изключително активни последните дни. Ефектът ще се усети утре...

# 4 818
А най-умопомраченият от всички нарежда да се арестуват деца на възраст между 7-11г.

"В случай, че някой друг смята, че трябва да се съобразим с Путин и да направим предложение:

Пет деца на възраст между 7 и 11 години бяха арестувани вчера в Москва за протест срещу войната в Украйна."
https://twitter.com/DrWaumiau/status/1498915189936300032?s=20&am … E7jy31H_xu5rnOSsA
И петгодишните деца прибрани зад решетки заедно с написаните от тях плакати.
Чудя се , хората който вярват на това , как успяват да си вържат обувките.......

# 4 819
  • софия
Скрит текст:
Poppea Явно не си гледала документации за Ирак преди и след войната , както и за Сория и Либия преди и след запролетяването.
Аз съм гледала документации и то на западни граждани живели преди там и филми от тях и разкази ... и как после не ставало изобщо за живеене .
И изобщо паралела ти  не е с правилните персони мила ми попея, пролетите в чужди държави и садене на собственоразбрана демокрации по цял свят кой ги прави  ?
В настоящий час ето Путiн Simple Smile
А, искаш да кажеш, че само в този час такава акция не е в реда на нещата? Искаш да кажеш, че преди час или два щеше да си е съвсем ок?

Казвам по тази тема. По темата за преди час или два ще преценя дали искам да се включа, когато направите такава Simple Smile

# 4 820
В Енергодар, където е една от 4-те АЕЦ в Украйна, руско военно подразделение е било спряно от няколко хиляди местни жители, които буквално са ги блокирали с телата си. Не смятат да предават града.

Очевидно е, че самите руски войски не се бият особено ентусиазирано. Затова и се набляга на въздушни удари, за да няма срещи с местните комитети по посрещането (с хляб и сол?). Това може би обяснява бездействието на колоната от 64 км, която от вчера стои до Киев и не навлиза в града.

# 4 821

anadiflores ... кой ти каза че това е истина?

https://www.newsweek.com/children-carrying-flowers-poster-report … an-police-1683922

Тези неща няма как да се скрият.

# 4 822
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В Енергодар, където е една от 4-те АЕЦ в Украйна, руско военно подразделение е било спряно от няколко хиляди местни жители, които буквално са ги блокирали с телата си. Не смятат да предават града.

Ех, тия гадни нацисти. Няма оправия с тях...

# 4 823
По думите на местна жителка, в Харков обстрелът е непрекъснат - с крилати ракети, вакуумни бомби, снаряди. Взривовете се чуват постоянно. Вадят хора на носилки от разрушени подземия. Жената се вълнува, гласът ѝ прекъсва, говори объркано. Най-много е потресена от начина, по който към войната се отнася 12-годишния ѝ син - дете с талант на художник. Псува злобно руснаците и гледа съвсем спокойно на смъртта.

# 4 824
Епъл и Найк затвориха онлайн магазините си за Русия. Шел спира да работи в Русия. Немските вериги за супермаркети Реве, Алди и Нето спряха вноса на стоки за Русия. И още много частни фирми се лишават доброволно от оборота си в Русия в знак на подкрепа на Украйна. Сигурно подкукуросани от САЩ.

# 4 825
  • пустинята Гоби
Чета разни коментари в американски сайтове, всички призовават за мир, никъде не чета призиви за омраза и отвръщане на ударите. Тук обаче е обратното. Тъжно..

# 4 826

И петгодишните деца прибрани зад решетки заедно с написаните от тях плакати.
Чудя се , хората който вярват на това , как успяват да си вържат обувките.......

Аз пък изобщо не си губя времето в подобни размисли. Защо инакомислещи вярват в това, в което вярват. Ясни са ми нещата.

# 4 827
Всички искаме мир. Всички. Но не на цената всички да сме слуги на Путин и да гледаме как трепе хора наред. Той може да изтрепе всички, дори да му се поднесем на тепсия. Кой гарантира, че като предадем Украйна и жителите й, той ще спре дотам?? Кой вярва в това, че преклонената глава сабя не я сече, в 21 век?

# 4 828
Чета разни коментари в американски сайтове, всички призовават за мир, никъде не чета призиви за омраза и отвръщане на ударите. Тук обаче е обратното. Тъжно..
За САЩ това, както и ВСВ, е периферно събитие. За нас не е.

# 4 829
  • Варна
Да, материал по публикация от Фейсбук. Нали спряха Фейсбука на руснаците?

Общи условия

Активация на акаунт