Войната в Украйна 1

• 1 797 997
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 935
Никола Тесла, принципно съм съгласна с анализа ти, но имай предвид, че руското население в Украйна съвсем не желае да е под руска власт, камо ли пък с Путин. Имам колеги и те напълно се отричат и дълбоко съжаляват, че досега не са си сменили напълно гражданството за да се отрекат от Русия, защото не желаят да живеят в мизерия.
Точно така. Докога Великите сили ще разпределят насам и натам територии, без да питат населението? Достатъчно такива исторически несправедливости са извършени, ние това най-добре го знаем. Да разбият Украйна би било престъпление срещу целия ѝ народ, но най-вече срещу самото руско население, което би било присъединено към Русия.
Никаква победа за Путин не трябва да има. Путин трябва да бъде изяден жив от първо своите олигарси и след това от народа си.

# 4 936
Скрит текст:
Хич не са слепи те. Не им пука за Украйна, целите са други, косвените жертви са без значение. Не ме слушай какво говоря, гледай какво правя.
Да, ако им пукаше, щяха да ги изоставят украинците да се бият сами срещу Русия. И Путлер да ги завладее бързо и лесно, без да се налага да показва на света истинското си лице и намерения. Даже и кадри с посрещане с хляб и сол щеше да изнамери. А сега се наложи да ги изличава от лицето на земята с най-мощните си неядрени бомби. Това на какво прилича?! Не го уважават нито ЕС и САЩ, нито украинците. Обиждат го!
 Ама те, гадовете от ЕС и САЩ, не я оставят сама Украйна. И гневят "маймуната с ядрената дубинка" (ц) и тя все по-настървено я размахва. Еми виновни са.
Колкото и анаболи да даваш на пинчер, той няма да сте доберман, приеми го. Най-много да го умориш.

Съвсем сериозно. Виновни са всички и продължават да трупат вина с това, което правят или не правят.

# 4 937
Цитат
те от ЦРУ проспаха 11.09, така че отдавна са неадекватни
аха, изтекло е малко вода от тогава досега.

# 4 938
Sapien
..,,Тогава би трябвало да са използвали Путин, за да отслабят Русия" - На него не му се получи Блицкрига, От друга страна се очакваше Украйна да се разпадне, като държавност и военна сила, и всичко това за кратки срокове.
Такава победоносна война щеше да бъде тежък аргумент, на масата, в момента на  преговорите.

може и така да е, но аз малко по друг начин го разбрах. Сега конвоя чака, защото целта им не била да се избиват хора, ами да сменят правителството и да си ходят. Това аз разбрах. Ако е така , то да се предава правителството , да спасяват хората, руснаците да си ходят и да се свършва войната. Има преговори. Руснаците имат твърди искания и те са си предишните. Не са искали нещо друго
На мен ми е много мъчно за украинците. Според мен също ги използват от всички страни и основно прокси са управляващите както аз го виждам.

Мислите ли че това е нормално?
 Да ви дам пример идва комшията до вас с нож и започва да блъска по вратата ви да му препишете апартамента си и да му плащате наем. Ще отворите да се подпишете или ще започнете да търсите помощ?
И къде написах че е нормално? Според вашите точки за сортиране на мнения то къде попада това вАШЕ подмятане? Някъде между вадене от контекста и поставяне на думи ...   ?
А когато се прави от други държави е ок?
За мен първо се спасяват човешки животи , дори с цената на лични интереси и кариера , пък после се обясняваме кой какъв престъпник е. Или мислите за нормално да е наобратното?
Всичко друго е бизнес и политика и не ми се струва много хуманно.

# 4 939

В Последните десетки години доста правитества на суверенни държави успяха да бъдат сменени именно така, като една федерация беше разпадната , а един от опитите не успя ... но със страшни щети за които не жалеем ?!!! Да не говорим за изоставен след десетки години превъзпитание на произвола Афганистан. Даваха документация как някакви хора в бягство по разни палатки си продават 8 годишното момиченце на някакъв дъркат с молби ... нали ще се грижиш за нея, нали ще има какво да яде ...Ама не ни е жал. Санкции???!!!
Никой не оправдава с танкове да се махне правитество, но ако това правитество вижда цената да се показва по тв и да дрънка   ... и стои започвам да се питам защо???

Вие реално одобрявате да се сменят правителства с танкове. Доводът ви е защото се е случило преди на друго място.

Наистина ако всеки нападнат веднага се предаваше нямаше да има войни, ни държави, ни граници. Пустата наглост да се защитаваш срещу агресор...

# 4 940
Да де, ама те преизбират Путин с 80%. И не протестират масово срещу нападането на друга държава, а май даже го одобряват. Може 10 или 20 процента да са против Путин, но на масата явно и харесват начинът на управление, агресивността и имперските амбиции. Това не са баш невинни граждани.
Не го преизбират с толкова. Изборните секции са в училища, а членовете на изборните комисии са от учители в тези училища. Учителите са на държавна заплата и са зависими от властите. В ютуб е пълно с клипове как членовете на комисиите набутват купища бюлетини в урните.
Ти сигурно живееш на Луната.... Другия път като има избори, ми пиши на лично да ти пратя линкове с камерите в изборните секции - винаги са включени и можеш да видиш, която искаш секция онлайн - кой какво прави. При нас обаче, явно щото сме най-демократичната и честна държава, на изборите е ЗАБРАНЕНО да се включват камерите, те са само за секретните изпити на децата. Имаше случай при който случайно била забравена включена камера и се видя как една членка на избирателна комисия извади от чорапогащника си купчина бюлетини и подмени неправилно попълнените с правилно попълнени и знаеш ли какво стана? Нищо, щото била незаконно записвана. Толкоз за изборния процес.

# 4 941
Не знам дали вече е споменато, че с това обезценяване на рублата Русия изкупува външния си дълг на безценица, а продажбите на газ и петрол достигат чутовни висини на още по-скъпа цена, както и, че санкцията Суифт не засяга плащанията по доставките на газ и петрол. Много приказки за масите, но кой знае какви санкции за държавата няма.
Виж обикновените руснаци и украинци страдат жестоко.
Е, това за дълга и изкупуването  вече.е за Нобел.по икономика Joy Как ги раждате тези умности... Няма.начин да е от Олгино, чак такива идиоти не може да са.
Ето ти да се осведомеш какво се случва с руския дълг в момента. Като са замразени голяма.чяст от авоарите на ЦБ.

https://asia.nikkei.com/Business/Finance/Russia-s-credit-crunch- … within%20a%20year.
Ако не знаеш какво е credit crunch, гугълни го

Някой нещо ти е казал може би за износ при нисък курс на валутата, но това е съвсем различно нещо.

# 4 942
Наминавам само да Ви кажа да гледате, ако вече не сте го направили интервюто на професор Иво Христов (много ерудиран човек, преподавал ми е в университета, с часове мога да го слушам), което дава вчера или онзи ден за Васил Василев за Евроком. На 100% казаното от него съвпада с това, което вчера писах, че дори и с изтритите ми коментари от модератор заради онази фригидна тетка Софт Клик.

Според проф.Христов ситуацията е изключително натегната и сякаш между световен конфликт и световен конфликт средно положение няма.

Човека, определил 80% от българите за дебили, обиколил Москва и Вашингтон да обира грантове? За този ли индивид става на въпрос?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Иво_Христов_(социолог)

# 4 943
За тази касапница, виновните са повече от един. Както и факта, че този конфликт тлее отдавна.
Жалко, че отново потърпевшите, ще са обикновените хора- украинци, руснаци и ... ние. Не храним илюзии, че няма и ние да платим, нали? Икономиката ни, ще пострада много скоро. Честно да ви кажа, след 2 години Ковид, само това ни липсваше. Weary

# 4 944
  • Варна
Изключително точен и логичен анализ на проф.Христов.

# 4 945
Sapien
..,,Тогава би трябвало да са използвали Путин, за да отслабят Русия" - На него не му се получи Блицкрига, От друга страна се очакваше Украйна да се разпадне, като държавност и военна сила, и всичко това за кратки срокове.
Такава победоносна война щеше да бъде тежък аргумент, на масата, в момента на  преговорите.

може и така да е, но аз малко по друг начин го разбрах. Сега конвоя чака, защото целта им не била да се избиват хора, ами да сменят правителството и да си ходят. Това аз разбрах. Ако е така , то да се предава правителството , да спасяват хората, руснаците да си ходят и да се свършва войната. Има преговори. Руснаците имат твърди искания и те са си предишните. Не са искали нещо друго
На мен ми е много мъчно за украинците. Според мен също ги използват от всички страни и основно прокси са управляващите както аз го виждам.

Има да почакате да се предадат. Тамън ще фалирате, докато това стане.

# 4 946
  • София

В Последните десетки години доста правитества на суверенни държави успяха да бъдат сменени именно така, като една федерация беше разпадната , а един от опитите не успя ... но със страшни щети за които не жалеем ?!!! Да не говорим за изоставен след десетки години превъзпитание на произвола Афганистан. Даваха документация как някакви хора в бягство по разни палатки си продават 8 годишното момиченце на някакъв дъркат с молби ... нали ще се грижиш за нея, нали ще има какво да яде ...Ама не ни е жал. Санкции???!!!
Никой не оправдава с танкове да се махне правитество, но ако това правитество вижда цената да се показва по тв и да дрънка   ... и стои започвам да се питам защо???

Имам приятел от Афганистан. Образован човек с добра работа към американците (даже като започна изтеглянето и нахлуването на талибаните, му осигуриха специална виза, за да напусне, но той остана). Та, 100% неговото мнение е повлияно, защото все пак американците му помогнаха и с образование, и с работа още преди години (познаваме се от фирмата, в която работехме и двамата всъщност). Но, той е казвал, че за положението в Афганистан са виновни единствено местните, голяма част от които са много ниско образовани, както и правителството им, което се даде без бой. В момента даже много хора дават за пример Зеленски, който не напусна страната, за разлика от техните управници когато талибаните дойдоха миналата година. Та по същия начин и там мнозинството афганистанци предпочита просто да не се опълчва, че даже някои се чувстват по-добре при талибаните. Про-западно настроените са малцинство. (Малко ми напомня и на други места).

# 4 947
Между другото, излязоха данни от ЦРУ, че са очаквали Украйна да бъде превзета за 72 часа. Явно не само чичо Вова е бил изненадан.

те от ЦРУ проспаха 11.09, така че отдавна са неадекватни
Да де, ама този път и чичо Вова се присъедини към тяхната неадекватност Wink Знам, знам, Зеленски е виновен, никога  не е Вовата. Вовата е прав дори когато съгреши Joy

# 4 948
"... да сменят правителството и да си ходят..."

Смея се на този цитат, а никак не е смешно...

# 4 949

Вие реално одобрявате да се сменят правителства с танкове. Доводът ви е защото се е случило преди на друго място.

Наистина ако всеки нападнат веднага се предаваше нямаше да има войни, ни държави, ни граници. Пустата наглост да се защитаваш срещу агресор...

а ве пък мерите с двоен аршин в зависимост кой е този , който прави нещото. Аз не одобрявам. Аз просто се опитвам да кажа, че се мери с един аршин и че в случая се получава малко като крадеца, който вика дръжте крадеца.

...
а ако останалото от логиката ви е вярно, то отвличането за откуп винаги би имало смъртен край ... защото всеки ще защитава принципа а не любимите си хора.
С което не одобрявам, а казам, че има и други начини и после ще се съди.

Общи условия

Активация на акаунт