Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случва след трансфер на третия ден?
Какво се случва след трансфер на пети ден?
Какви са препоръчителните нива на LH, естрадиол и прогестерон преди ZET за успешен изход?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случва след трансфер на третия ден?
След трансфер на третия ден, ембрионите продължават да се развиват, преминавайки през различни етапи. На петия ден бластоцистът се имплантира в маточната стена и имплантацията продължава до седмия ден. На осмия ден hCG навлиза в кръвта, а на деветия и десетия ден феталното развитие продължава с hCG секреция. До единадесетия ден нивата на hCG са достатъчно високи за потвърждаване на бременност.
-
Какво се случва след трансфер на пети ден?
След трансфер на пети ден, бластоцистът се закрепва към маточната стена и започва имплантацията, която завършва на шести ден. След това клетките, които в крайна сметка ще станат плацента и фетус, започват да се развиват. На седмия ден имплантацията е завършена. На осми ден hCG навлиза в кръвта, а на девети и десети ден феталното развитие продължава с hCG секреция. До единадесетия ден нивата на hCG са достатъчно високи, за да се установи бременност.
-
Какви са препоръчителните нива на LH, естрадиол и прогестерон преди ZET за успешен изход?
-
Какво да правя, ако имам розово-червени петна след трансфер?
-
Какви са шансовете за морул при трансфер?
Както писах и на Кактус в другата тема, миналата седмица след моя такъв и аз се бях засилила да правя хистероскопия, лапароскопия, ЕРА, и още пет шест неща, които бях изчела. Докторът ми каза, че дори хистероскопията, което е един вид най-лекото от всичките, е някакво ръчкане вътре и освен ако няма изрична индикация за това, не се прави току така понеже имаш отрицателен резултат. Натърти ми го доста сериозно. Не че искам да ви разубеждавам за това, просто и аз много исках всичко да направя, за да знам, че зетът, който предстои ще е ок. В края на краищата изчетох доста неща и се забих в едни генетични теми и реших да му повярвам, че на 38 вероятно е била късата клечка с хромозомна аномалия на ембриона, а не нещо вътре в мен. Въпреки това, и аз ще правя вливки за НК клетките, които са завишени с едва 1 %. Почти съм сигурна, че биохимичната няма нищо общо с това, но...И аз както Милото да знам, че съм отметнала и това. Успех!