Дългото чакане след трансфер-тема 97

• 51 007
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
Lora456,  здравей! Преди моя трансфер на 11.03 след изследване се установи , че пролактина ми е висок и просто ми увеличиха бромокриптина , защото казаха че достинекс при евентуално настъпване на бременност не е много ок. Но смятам, че щом доктор ти го е изписал ...

# 301
tanitkaa, благодаря много за отговора.
Аз се притеснявам най-много от факта,че реално не ми е изследвам пролактина, и така и не разбрах,защо трябва да го приемам.
Относно бромокриптина, оставам с мнение,че е по-добрия вариант при бременност.
Много съм объркана дали да взимам Достинекса или не Sad

# 302
Здравейте, момичета.
Въпросът сигурно ми е глупав, но имате ли някакви оплаквания след трансфера (болки в корема, зацапване и т.н)? Доста форуми изчетох и навсякъде засичам подобни симптоми ( в повечето случаи при + резултат). При мен не усещам нищо и започвам да си въобразявам че не се е имплантирал ембриона явно ( днес съм на 6ти ден от трансфера).

# 303
Здравейте, момичета.
Въпросът сигурно ми е глупав, но имате ли някакви оплаквания след трансфера (болки в корема, зацапване и т.н)? Доста форуми изчетох и навсякъде засичам подобни симптоми ( в повечето случаи при + резултат). При мен не усещам нищо и започвам да си въобразявам че не се е имплантирал ембриона явно ( днес съм на 6ти ден от трансфера).
Първите дни и аз не усещах нищо и се притеснявах като Вас. По-късно започнаха болките, около обичайната дата за цикъл. Зацапване не съм имала. Теста ми е +. Има много жени, които не усещат нищо. Не го мислете, каквото трябва сте направили и да се притеснявате и да не, каквото има да става ще стане. Успех 🍀

# 304
Как така 10 таблетки Достинекс?  За какъв период от време и по каква схема...

На мен достинекса ми е изписан по полвин таблетка веднъж седмично.
При настъпване на бременност се пие до 12 г.с. След това се спира.

Явно твоите нива на пролактина са супер високи щом пиеш цели хапчета, а не полвинки...

Другата седмица пак питай... все пак доктор трябва да каже какво да правиш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе аз мога да ти кажа пий полвин хапче а не цяло, ако се притесняваш и ги спри скоро... ама не съм експерт и не знам какви са били нивата на пролактина ти последните месеци.

Привет на всички,
включвам се за първи път с въпрос и леко притеснение.
Днес съм 20-ти ден след траснферен на две 5дневни ембриончета, с положителен тест.
Приемам утрогестан и фолиева киселина.
Днес бях на преглед и док, ми каза че има образувано сакче,но още е много рано и ме вика пак на преглед след една седмица.
Притеснява ме това,че ми изписа 10таблетки Достинекс,не съм го приемала никога до сега, аз от всичко изчетено до момента разбирам,че не се приема по време на установена бременност.

# 305
Лора аз пиех достинекс заради завишено кръвно в 9ти месец. Спира се по схема и като родих след няколко дни го спрях.

Момичета моля за съвет знам, че е обсъждано много пъти, но колко най-рано сте имали адекватен резултат след трансфер на 3 дневни. Моят трансфер е на 10.03., ако пусна сега на 17.03. Много ли ще е рано?

От клиниката ми е назначен за 19.03.... ами наистина не ме свърта.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 22:45 от mmoira

# 306

Явно твоите нива на пролактина са супер високи щом пиеш цели хапчета, а не полвинки...

Другата седмица пак питай... все пак доктор трябва да каже какво да правиш. Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе аз мога да ти кажа пий полвин хапче а не цяло, ако се притесняваш и ги спри скоро... ама не съм експерт и не знам какви са били нивата на пролактина ти последните месеци.

Привет на всички,
Днес съм 20-ти ден след траснферен на две 5дневни ембриончета, с положителен тест.
Днес бях на преглед и док, ми каза че има образувано сакче,но още е много рано и ме вика пак на преглед след една седмица.
Притеснява ме това,че ми изписа 10таблетки Достинекс,не съм го приемала никога до сега, аз от всичко изчетено до момента разбирам,че не се приема по време на установена бременност.

Здравейте, аз съм с микро аденом и киста на епифизата, преди опита ми беше изписан достинекс 1/2 на 15 дни, след положителния тест ми го спряха и не ми назначиха заместител. Обясниха ми, че ще започне да се вдига пролактина заради бремеността и ако искам да кърмя не трябва да го пия. Консултацията беше с ендокринолог и репродуктивния гинеколог. Успех!

# 307
Точно това ме притеснява, че въобще не да ми пускани изследвания за пролактин, а просто така днес след прегледа, ми каза ще ти изпиша още нещо за пиене.
Аз даже не знаех за какво е този Достинекс,никога до сега не съм ги приемала,и като прочетох,че не се приема от бременни тотално се обърках какво да правя.

Иначе ми каза 10таблетки,за 10дни всяка вечер по 1 преди лягане.
Но май няма да пия,не разбирам с какво ще ми помогне,или по-скоро ще звънна в клиниката,за да ми обяснят защо е нужно да го пия.

Привет на всички,

# 308
Lora456  това е някаква удърнс доза ,всеки ден по 1 таблетка?! Сигурна ли си ,че е достинекс,да не е дуфастон ? Извинявай ,че ти задавам такива въпроси ,но това е мнооого силна доза. Дано да знае какво прави този лекар. Успех❤️

# 309
Привет на всички,
    В някои случаи при последствия от хиперстимулация на яйчниците също се изписва Достинекс.

# 310
  • Бургас
Лора аз пиех достинекс заради завишено кръвно в 9ти месец. Спира се по схема и като родих след няколко дни го спрях.

Момичета моля за съвет знам, че е обсъждано много пъти, но колко най-рано сте имали адекватен резултат след трансфер на 3 дневни. Моят трансфер е на 10.03., ако пусна сега на 17.03. Много ли ще е рано?

От клиниката ми е назначен за 19.03.... ами наистина не ме свърта.

Здравей. Аз направих пиклив тест 6 дни след трансфер на 2 тридневни и имах бледа втора черта. Същия ден отидох на кръвен и резултата беше 32. Симптоми абсолютно никакви нямах. 🙂

# 311
Момичета пак съм аз ! Както писах на 11.03 ми беше трансфера . От време на време усещах дискомфорт , но днес сутринта усещам все едно ще ми дойде 😞 нормално ли е ?

# 312
Мони благодаря. Хич не ме свърта вече. Днес ми е 5 ден ( ако не броя деня на трансфера). Ще стискам до четвъртък поне и ще пусна кръвен. 😄 Даде ми кураж!

# 313
Момичета, 11-ти ден след трансфер съм. От два, три дни страшно ме боли главата, подуват ми се очите отдолу и не спя никак добре. Случвало ли ви се е? Дали е възможно да е от някое от лекарствата - естрофем, бромокриптин, утрогестан?

# 314
Здравейте, момичета ! Вчера питането ми беше за това дали,като нямам симптоми е проблем ,затова хората са казали, каквото почукало,такова се обадило. Днес имах съвсем малко розово зацапване. Това нормално ли е. Днес ми е 7-ми ден от трансфера. Тест трябва да правя на 18.03.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 20:51 от Sunshine2307

Общи условия

Активация на акаунт