(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 47)

• 38 466
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Мерси за куража, с този умишлено лежерен подход не си оставих много време за поправка.
Айла и Духи, вие сте некст левъл, като професионалистите с канабис Simple Smile.
JoyJoyJoy
Аз както съм на 1 етаж и всичко се вижда, само ми трябва една спец-акция Simple Smile Simple Smile Simple Smile
То доматите докарват на фасон като са малки, мда...
Мен няма да ме има цяла седмица, че съм командировка, дано ММ не окъка установката.

# 121
  • Русе
Абе, то и аз щях да питам що си хабите таланта😀😀😀

# 122
Разсмяхте ме с тоя канабис!И аз досега се разправях с разсада.Допълвах почва.Ще се наложи утре да пресявам доматите Темпос f1.Изникнаха само 5-6..Купих Рилаf1,дано поникнат.Намерих и семена за сладки Рибки,че миналата година Халапеньото роди като за световно,а аз не ям люто и ми откъснаха ръцете да нося на приятелки.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 21:57 от Vanja66

# 123
  • София
Днес на къщата фрезовахме в оранжерията. Утре мисля да нахвърлям малко салата, спанак, балучка.
Аз орязах розите, а мъжът ми асмите.
Купих отново пипер и пак насях. По приключих с пикирането на доматите, утре мисля да започна патладжана. Може и малко краставички да нахвърлям.
Според вас киселец между дърветата ще вирее ли или ще му е много тъмно?

# 124
Мама има два огромни корена киселец на сянка. На моя не му се отрази добре. Марулите, спанака и репичките са поникнали. Не съм купила арпаджик и не съм му подготвила място, но до другата седмица мисля и това да оправя.

# 125
  • Русе
Аз в Русе нищо не мога да правя в градината. От седмица е студено, имаше и сняг. Другата седмица го дават само студ и до минус 10гр. Почвата е ледена …
Голяма подигравка е тази мартенска зима.

# 126
Аз в Русе нищо не мога да правя в градината. От седмица е студено, имаше и сняг. Другата седмица го дават само студ и до минус 10гр. Почвата е ледена …
Голяма подигравка е тази мартенска зима.
Споко, при нас още има сняг.. И вали и нов Simple Smile А другата седмица -11/-14 .. уникалния март Simple Smile
Миналата година по това време сеех навън разсад домати и ММ ми се смееше Simple Smile Simple Smile под тунелче измръзнаха де, та повтарях края на април Simple Smile Ама времето е якия студ...
Преди април не го виждам да правя каквото и да е в градината Sad Ни арпаджик, ни репички, едно голямо нищо като цяло.

# 127
Ох, ужасно е. И аз исках сега да садя арпаджик, репички, марулки, подправки и цветя. Сега ще слагам коренищата в преходни саксийки, че не става да седят толкова време в пликовете. Късно ще ми почне този градински сезон.

# 128
  • София

Според вас киселец между дърветата ще вирее ли или ще му е много тъмно?

Киселецът расте по поляните, на припек. За дивия става въпрос. Имах едни туфички в двора, които ги засенчиха млади дръвчета и на втората година изчезна. Та си мисля, че ще е по-добре някъде на слънце Simple Smile
Ех, как ми се прияде домашна баница с киселец и челядинки .... Grinning
Чета ви с удоволствие от известно време и като напредна с градинката ми ще се включа и със снимки.
Чудесен снежен ден на всички!:hibiscus:

# 129
Искам да си направя мини градинка с подправки - мащерка, босилек, мента и подобни. От семена ли да пробам или да търся готов и да го боцна в градинката?

# 130
  • София
С мента не може мини градинка - превзема наред. Може би ако се забие нясакъв цилиндър на дълбочина 50 см и повече, тогава корените няма да се мушнат отдолу.
Имам изобилие корени люта мента и уханен джоджен, на 20 м разстояние, за да не се опрашат. Който иска - раздавам. Идва, копае, тръгва с половин кофа. Следващият копае на същото място , пак половин кофа Simple Smile))
Наплаших ли те достатъчно Simple Smile

# 131
За сега не си ме наплашила хъхъхъ, щот доде очи не видят ни моа се убедя! 😂
Ако си от Варна ши дода.

# 132
Джодженът се разпростира като троскот😆. Породи тази причина го гледаме в кофи...и пак някой корен излиза от дъното й. Много е практично, режем и сушим, а сега напролет го прореждам и почиствам.  И избуява отново като луд.

# 133
И аз в момента имам няколко квадрата покарал джоджен от миналогодишния 😂 ама аз сея и други неща край него и се разбират.
Тъкмо ако не домати, ще ядем джоджен. От 12 саксийки с ръгби нито едно семенце не ми поникна. Мисля, че имам проблем с пръстта - от градината - не само че не се засушава, ами и мухлясва вече отгоре...

# 134
И тук заваля.
Ето резултата от последните две седмици

В двата края се виждат двата ореха, които приютиха няколко семейства гугутки и нада сто врабчета след като съседи изчистиха обрасъл двор.
Между високия парник и оградата на съседа има един метър джоджен, почистваме и ние и съседа, защото решихме че и в двата двора само това място ще им отделим. На няколко пъти в годината се вадят кофи...
Под агривелото са поникнали лоло роса

И репички

Общи условия

Активация на акаунт