На море в Гърция 2022 - I

• 83 918
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • София
По заведенията обаче проверяват дали имаш сертификат.
Ами ако е на открито, пак ли трябва сертификат?

# 391
  • Бургас
Преди дни като бяхме в Кавала ни искаха сертификати в заведението в което седнахме дори и на дъщеря ми искаха, но го бяхме забравили в хотелската стая защото беше на хартия, но сервитьора каза, че няма проблем. На Тасос само в археологическия музей ни искаха сертификати. Маските на закрито при тях са задължителни засега. По таверните на Тасос, всъщност само три посетихме не ни търсеха сертификати!

# 392
По принцип изискванията са - за маси напълно навън (без покрив, прегради) може и с тест, за вътрешни или полувътрешни само сертификат за ваксина или преболедуване. Т.е. зимни градини, тераси, под козирка и от сорта се водят закрити.
На различните места различно се стараят с проверката на документи, както е видно и от постовете по-горе. Очаква се това изискване да отпадне преди мерките за границата, но не е ясно точно как ще се развият събитията в следващите дни и седмици, тъй като гърците имат доста нови случаи и починали в момента.

# 393
Сега и аз се филмирах с тези сертификати. С Янсен сме, еднократна. Моя е валиден до края на май, обаче за посещения на заведения и музеи вече е изтекъл.
Мисля да посетим Метеора по пътя за Лефкада с нощувка в Каламбака.

# 394
Сега и аз се филмирах с тези сертификати. С Янсен сме, еднократна. Моя е валиден до края на май, обаче за посещения на заведения и музеи вече е изтекъл.
Джована 2, информацията на 1 стр. е малко остаряла, обаче не мога да я поправям, само админ може да направи това.
За Гърция вече всички сертификати важат еднакво дълго за граница и заведения, музеи - 270 дни. Това важи и за Янсен.

# 395
Благодаря, Параход!
Точно на стр.1 четох.
Ще проверя и непосредствено преди пътуването, което е на 21.05. Почвам обратното броене.

# 396

Сега се връщаме от там. В Каламбака никой никъде не ни поиска сертификат. В манастирите също. Но на влизане в България проверяваха.

# 397
  • Сф
Параход , а за преболедуване колко важи?

# 398
  • софия
Валидност на сертификати за преболедуван Ковид - 180 дни и за ГРАНИЦА, и за ВЪТРЕ В ГЪРЦИЯ.

# 399
  • на последния етаж
Мили момичета, отдавна следя темата и разчитам на вашата помощ. Решихме тази година да почиваме в Гърция, но не на Халкидики. Започнах да разглеждам картата, но направо се обърках... Търсим място за отсядане на брега на морето (или поне в близост) в малко селце в края на юни. Опитвам се да съобразя място, където хем водата да е топла по това време, хем да намеря малко селце и  апартамент в близост до брега. Хрумва ли ви нещо, което да отговаря на тези изисквания? Благодаря!

# 400
Навсякъде е топла в края на юни, с изключение на някои по-далечни острови. С така посочената характеристика има десетки места, ако не и стотици, ако кажете на какво разстояние бихте искали да пътувате - по-лесно ще е да се препоръча. Щото ако е на 100 км от границата, изборът намалява Stuck Out Tongue

# 401
Навсякъде е топла в края на юни, с изключение на някои по-далечни острови. С така посочената характеристика има десетки места, ако не и стотици, ако кажете на какво разстояние бихте искали да пътувате - по-лесно ще е да се препоръча. Щото ако е на 100 км от границата, изборът намалява Stuck Out Tongue
На кои острови водата не е топла в края на юни?

# 402
На кои острови водата не е топла в края на юни?
Цикладските

# 403
  • Пловдив
Тази година нещо нямам муза, а и задачата ми за избор е мнооого сложна. Сещате ли се за такова място на Пелопонес /източно от Каламата, че в другата посока сме били/, което да отговаря на:
- да има хубав плаж /живописен и непренаселен/, по възможност подходящ за шнорхелинг
- да има какво да се гледа, разбира се, и да е впечатляващо за пораснали тийнейджъри
- да се пътува лесно от точка до точка
- приятно градче/селце и да не е в нищото /не че на мен не ми се иска точно там/.
Абе нещо като около /не в/ Ханя/Ретимно на Крит, ама на Пелопонес, ако може Satisfied

Може и остров, но там става още по-сложно, защото е много вероятно след 5-6 дни на единия брой дете да му омръзне с нас и да иска да се прибира, та включително замислям опция Атина-Пловдив с автобус да го натоваря, защото пък на нас няма да ни се прибира.

Моля, включете се с големите деца /или без, ако се сещате за Мястото/ Simple Smile

# 404
  • София
Ако изискването не е за пясъчен плаж, Лимени, Кардамили, там наблизо е плаж Калогрия, но той вероятно ще е пренаселен. Плитра е с пясъчен плаж, но е скучно село, ама пък може да видите Монемвасия
За остров - Елафонисос или  Китира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт