Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 896
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
На моето и класните по бел и мат не  върнаха. Писала съм, че на детето му е трудно по обективни причини. Получило беше 4 по мат, но пък 6 по бел. Ако я имах, най-малкото щях да и я показвам и използвам за стимул за следващи. Нагледна агитация!

# 106
При нас всичко се носи вкъщи, гледам подписвам и връща.

# 107
  • Пловдив
Вкъщи контролни носи, само ако не е с максимален брой точки.
Тези, които правят е Класрум, разглеждаме след поставянето на оценката - има коментар, ако е объркал някъде.
РС нямам обявена, но говорих с класната по наболял въпрос - събрали са се в групичка мъжките отличници и нещо им закуца дисциплината Rolling Eyes Не знам хормони ли са, какво, но не мога да си позная детето Scream А е още на 11 Flushed

# 108
Здравейте! Моята петокласничка в момента изучават ,, Легенда за Рома" и трябва да намерят творби  с  ромски произход. Не се сещам за нито една, дори и в Google търсих, но не намерих такива, които да се четат онлайн, така че се обръщам към вас за помощ.

# 109
  • Варна
Това намерих, надявам се да е от полза: https://prikazki.com/tag/%D1%80%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D … 0%B7%D0%BA%D0%B8/

# 110
Благодаря! Видяла го бях този сайт, но приказките не са качени целите в него, пък в упражнението се иска да се напише сюжет, вид на приказката и герои. Намерих две приказки, които мисля че са по задачата, само да намери време щерката да ги прочете, за да си изпълни домашната работа Simple Smile

# 111
Идвам да ви питам за съвет, ако някой е правил подобна покупка. Наближава рожденият ден на наборката и мислим да ѝ вземем графичен таблет. Тя си прави устатата за Ipad с Apple pen, ама това е ясно, че няма да стане. Та мисля за нещо с бюджет до около 400 лв., да речем. Дали може да се вземе нещо прилично за такива пари Thinking ?

# 112
  • Пловдив
Да, може, аз взех от Амазон за Коледа на петокласничката за доста по-малко пари. Върши й чудесна работа.  По-натам ако й трябва бих взела и по-висок клас таблет.

# 113
Има много хубави ревюта в тубата за бюджетни . Потърсете и вижте, ние също наскоро гледахме, но засега отложихме и не мога да цитирам модели.

# 114
Моят има Wacom Cintiq, перфектен е, но не е хич бюджетен. Подарък му е от кръстника за РД.

# 115
  • Sofia
За миналия РД ние взехме този (по съвет на съфорумки Heart). В началото еуфорията беше голяма, но и рисуването беше на първо място. Тази година баскетболът го измести и таблетът стои в кутията. Вади го от време на време, но рядко. Все пак ми се струва добра покупка. Аз проверявах тестове с него в ДО.

# 116
Благодаря за идеите, момичета! Hug
АниК, и при нас това са интересите - рисуване и баскетбол  Satisfied Ученето се влачи някъде отзад, ама и тази година си е голямо предизвикателство за тях. Надявам се, че догодина ще се нормализират нещата.

# 117
Писала съм за проблемите, свързани с местенето на различни чинове на детето. Тя е много ниска и седи на първи чин с друго момиче, също дребно. И двете са кротки и не създават проблеми в часовете. Класът има огромен проблем с дисциплината, постоянно една група деца говори в часовете и пречат на уроците. И госпожите за да си спасят часовете местят двете с различни момчета. Другите момичета са много високи и седят назад, та госпожите не местят непослушно дете на тяхно място.
В началото на годината няколко пъти говорих с класната, оставиха детето ми намира. После бяха онлайн, но втория срок пак се започна с местенето. Момче, с което я слагат по мат, я нарича с обидно име. Детето си идва все по- изнервено от училище. Само нея или другото момиче разкарват от място на място. Съответно едно момче и казва, че я местят, защото никой не я иска. А на нея и малко и трябва за да се разстройва. В началото на годината ми беше казано, че учителите имат право да местят децата. А за нейното право и психика, нищо. Макар и малко останало време до края, какво мога да предприема? Не искам да се карам с учители.

# 118
Laurentin, много неприятно. Според мен най-правилният подход е да говориш отново с класната. Тя ще се обърне към колегите си. Ако някой учител продължава да упорства и да я мести, тогава потърси личен контакт с него, без да се караш. Малко остава до края на годината, но защо детото да се тормози така. Лошото е, че като цяло се държат така с нея съучениците ѝ и от това няма как да я предпазиш, но ако поне спрат да я местят, ще елиминирате основния фактор.

# 119
При нас учителите не си дават телефоните, но пък аз пиша в школо ако искам да задам въпрос.. можеш да опиташ през там за директна връзка с тези, които я местят. Много неприятно..

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 15:10 от second

Общи условия

Активация на акаунт