Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 873
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Моят е добър в презентациите, но той от детската градина е по цял ден с татко си в офиса, даже си има възглавница и компютър там🤣 Пише на word, даже уж книга пишеше, още си я пазя. Сега, като го взема пък с мен и със SAP работим (понеже аз работя главно с него). Като пита нещо му обяснявам като на голям човек, все едно е нов колега, всичко попива.
Бях одеве на родителска среща, 2 часа 😳😳😳.

# 91
Пък ние ги държахме далеч от компютрите и ел. устройствата възможно най-дълго време, но пандемията с онлайн обучението ни прецака. Но се оправят добре с пауърпойнта, то не е голяма философия.

# 92
Браво! А моето, уви израстна или с мен на работа, или с татко му.

# 93
  • Пловдив
И аз изкарах повече от 2 часа на родителска среща Flushed
Исках да говоря с учителката по БЕЛ, защото от началото на годината не съм виждала нито един тест на детето, а оценките са все 4 и 5. Днес видях за първи път неин тест на Хайдути - в Школо е нанесено 4, а в самия тест оценката е 4,43 Mask  Тестът е откровено затапващ и с въпроси, които почти не са обсъждали в клас. Специално за този тест я готвех и аз и беше огромно разочарование...
Самата учителка сякаш има някакво лично отношение към щерката - от самото начало започна така... Не знам как да постъпя - уговорих се с нея да й се обадя по телефона, защото не ми обърна никакво внимание на срещата.

# 94
Това изобщо немога да го разбера, как може да имат лично отношение към 11г деца? Що за глупост?

# 95
Не е ли редно, когато има писмена работа/ дали тест или друго/ и когато децата са на тази възраст да трябва и родителите да в видят. Виждате в школо оценка на тест и не знаете на какви въпроси е и какво е проспуснало детето..

А специално за дамата и теста на Хайдути.. теста е бил един зс всички деца, но пък ако вие сте забелязала лично отношение към вашето, без емоции изчакайте и наблюдавайте и ако продължи да е така, вземете мерки/ казвам от личен опит/

# 96
Въпросът с невижданото на тестовете и на мен ми е изключително непонятен. Аз и детето не сме видели тест нито по бел, нито по мат. Само оценки в школо. А това, какво не е усвоило, върху какво да работи, ами гадайте. По останалите предмети дават.

# 97
  • Пловдив
За личното отношение не мисля, че си въобразявам, защото съм я чувала при онлайн обучението, както и когато й е отговаряла на поставен въпрос. Веднъж по време на онлайн обучение предала домашно вечерта, но поради някакъв бът, домашната не се изпратила. Дъщеря ми забелязва това в 7,40 и веднага я изпраща, но 2 минути след това излиза забележка в школо, че е без домашна. В същия ден и час това се случва и на нейната приятелка и съученичка, но на нея само й е казано - Няма нищо.

# 98
  • София
Е, как не връщат контролните, като са длъжни да го правят? Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците:
Чл. 19. (1) (Доп. - ДВ, бр. 82 от 2018 г.) Контролните и класните работи се коригират и рецензират от преподаващия учител и се връщат на учениците за запознаване с резултатите и за информация на родителите.

Всичко се връща при нас и всяка грешка е поправена, като е посочен верният отговор. Дори изискват по-важните контролни да се върнат с подпис на родител, за да са сигурни, че детето ги е показало на родителя.

# 99
Беше повдигнат този въпрос на учителката по ЧП на нашата РС. Каза, че не връщала контролните, защото били авторски и това бил  неин интелектуален труд, който не искала "да изтече". Ако сме искали да ги видим, да отидем до училище.

# 100
Simple Smile)) велико. С тия сайтове заринати с какви ли не тестове.
Нашата до 4 клас редовно пускаше тестове “подписани” от други учителки и училища, дори това не й се занимаваше да премахне.

# 101
  • Пловдив
При нас връщат тестовете, за да се запознаем и подпишем.
Нашата родителска среща е днес, присъствена, от 19,00часа. Ако откараме и ние 2 часа.... Simple Smile

# 102
Беше повдигнат този въпрос на учителката по ЧП на нашата РС. Каза, че не връщала контролните, защото били авторски и това бил  неин интелектуален труд, който не искала "да изтече". Ако сме искали да ги видим, да отидем до училище.

И, бре! Все едно не ѝ се плаща за този труд - да направи тестово изпитване на децата?!? Какви пък чак толкова "специални" въпроси измисля, че да си пази "интелектуалния труд". Може би трябва да си ги патентова?!? Grin

# 103
И при нас се връщат тестовете - и в началното, и в сегашното училище. Най-често и подпис на родителя се изисква. Крайно неприемливо ми се вижда да няма обратна информация как и защо е поставена оценката на писмено изпитване.
И ние сме на родителска среща днес, дано не се проточва толкова...

# 104
По всички предмети им връщат контролните, освен по Информационни технологии. Там тестът е на компютъра и няма как. За съжаление и децата не могат да си видят резултатите. Просто предават и чакат оценка. При запитване на дъщеря ми дали има някакъв начин да си направят преглед след подаване, за да си види грешките, ако ги има, учителката й отвърнала, че всички допускат едни и същи грешки.

Общи условия

Активация на акаунт