Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 687
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Само да предупредя - в Сиела цените са доста нагоре, поне 30-40%. Купих тетрадка голям формат, 60 л. за 7 лв., стара цена 5 лв. В Джъмбо вероятно ще са по-приемливи цените...

# 466
  • Sofia
Ахам, и това знам. Просто се надявам да се вразуми, защото имаме налични няколко голям формат (макар и с картинки, но не са детски), един стек среден формат... в общи линии има с какво да стартират и двамата и да оставим черните за по-нататък, когато мине лудницата.

Някакъв пубертет май върви с пълна сила - челото е свъсено, пуфти отегчено, вечно няма какво да облече, а всяка седмица поръчвам поредното, което ѝ "трябва", често чувам "остави ме"... С батко ѝ леко минаха нещата, сега пък май аз съм станала по-търпелива, гледам да няма конфликти Laughing

# 467
Вече трета година поръчвам тетрадки, химикали, всякакви канцеларски пособия, че и раницата последно взехме от Плесио. Сносни цени, хубаво качество и голяяяяямо разнообразие за всякакви тийн и предтийн претенции.
https://plesio.bg/za-uchilishte-c-69981371.html

# 468
Като ви чета, лошо ми става. Моята и нея почва да я тресе предпубертета или пубертета, ама поне за дрехи и тетрадки претенции няма. Ако сме двете давам контролиран избор, предпочитам вестникарска хартия, за да няма отблясъци и да натоварва очите, пък и по-леки и евтини. Джобът ми не е бездънен и 7лева за тетрадка от 60л щото била черна няма да дам, ако мога да купя две за 5,60-5,80. Канцелария почти няма да купувам, само още няколко малък формат  тетрадки. Попиляла е за една книжарница бои, четки, моливи, химикали - 20 наведнъж и нито един здрав и пишещ. Който има претенции да си ги осигури от джобните. От този месец станах "лоша" - давам по 10 лева на седмица и заявих, че който не харесва храната у дома или иска сладолед по два пъти на ден, моля да си плаща сам. Доста бързо слязоха на земята и наборката и братчето. За училище й били малко, ама живеем на 2 минути пеша, яде у дома, така че не й трябват толкова много.

# 469
Аз взех от тези теърадки, само че голям формат 40л за 2.40лв от един супермаркет до нас.

Изобщо не го интересува моето на какво и с какво ще пише. Ползваме само голям формат от 40л. малък формат в училище миналата година не разрешаваха, тази незнам, но вече така или иначе са взети големи. Повече от 40л не купувам няма как да се вдигне раницата. Живеем далеч от училището, детето пътува само, рядко даже има свободен да го вземе, та се и прибира сам. Всяка седмица изписва по 1 тетрадка по математика, но по-големи няма да взема.
Днес ходихме и ние за дрехи. Немога да го накарам моя да поиска нещо. Вървя и предлагам все едно съм продавачка. На него все не му трябват, все не иска. Взехме долнища от Спорт депот имаше негов размер от намалените. 2модела по 2 цвята, поне цветовете да са различни, искал един модел за да не мерил, така щял само едното да облече. И дънки хареса, веднага ги взех, тъкмо е казал. Друго не сме купували, той е с униформа. Никакъв интерес ни към мода, ни към нищо, иначе топка веднага поиска..

# 470
Тетрадките предстоят, но с дрехите голям зор имаме. Мъжките дълги и широки, детските тесни и къси. Никакво положение. Иначе претенции няма за нищо. Мрази пазаруването и въобще не му пука нито за облекло, нито за пособия.  Странното е, че има желание за училище и учене. Никога не е бивало досега.

# 471
Тетрадки купихме май месец. Покрай хартията очаквах сериозно увеличение на цената и заредих. Детето предпочита тетрадки street. Също и тези от вестникарска хартия заради лекота и отблясъци, но те пък нямали хубави корици. Купували сме spree, при тях пък често е много широко полето и изяжда от листа. Габол са и много бели и искрят. Тези от Лидл не ги поглежда, много наситено е мастилото , с което са начертани редовете и и дразнят очите. Също и на мултипринт не харесва. Преди време купихме някакви сръбски тетрадки. В Бриколаж ги бяха пускали. Страхотни, хартията не беше искрящо бяло, за да дразни, офсетова, с много лек бежов оттенък. Но повече не съм видяла такива. Сигурно има и други, които да и допаднат, но в нашия град тези. За картинки, предпочита в черно и бяло.

# 472
Понеже и двете със сестра ѝ рисуват, от две години мода у нас е да си купят обикновени тетрадки от Джъмбо, да облепят с бели листа кориците и да си ги нарисуват, пишат разни калиграфски надписи, принтят неща, лепят, творят. Получава се някакво скрапбукинг нещо, с тема по всеки предмет. Последните дни преди първия учебен ден това е основното занятие. Голяма играчка, според мен, но не им се бъркам, нека се занимават.

# 473
  • Sofia
мартеа, страхотни са! Наборката имаше подобен период, но за кратко (обсебена е сега от баскетбола и черния цвят).

# 474
О, скрапбукинга е много на почит и при нас. Тази година си направи страхотен планер, даже си мислех, че би могъл да се продава Blush Всеки месец е с тема, много е оригинален и изпипан, всеки с различни рисувани шрифтове. Някои тетрадки също бяха декорирани, ама това май ѝ омръзна. Много ѝ се радвам на ентусиазма и търпението, аз никога не съм била особено по ръкоделията и творчеството.

# 475
  • Варна
Все му е тая на какво ще пише на набора. Купих тетрадки на Габол, че най-издръжливи ми се струват. Цените определено са се вдигнали. Помагала и тетрадки, около 120 лв. ми излязоха.
За дрехите - в училище са с униформи нагаре, надолу - предпочиташе анцуг. В свободното време ходи спортно облечен. Преди седмица изяви желание да пазарува с приятел в МОЛ-а и се върна с лилав анурак и тениска от HOUSE. Каза, че иска да си купи дрехи различни от спортните, "дрипи дрехи" - каквото и да значи. Rolling Eyes Sweat Smile Даде за пример дрехите, с които се облича близко дете, нормални ми изглеждат, но още не си е купил нищо.
В училище се справя, но го примързява. С уроците за НВО мисля от 7 клас да започва. По математика даже съм го записала, по БЕЛ съм  процес на проучване. Бях се насочила към учител, но заниманията са групови и се отказах, защото с тези тренировки и мачове 5-6 пъти в седмицата няма как да стане. Ще се наложи и от волейбола да се откаже, а толкова му харесваше... не повече от футбола де.
Има изблици на пубер от време на време, но нищо крайно. С бавко му мина леко, да видим с наборчето как ще е, надявам се пак така.

# 476
Днес си е взел учебниците, бързаше за футбол, след това с приятели на кино. Метнал е торбата с учебниците в багажника на колата. Качих ги, но изобщо не съм ги погледнала. Тази вечер се възползвам от спокойствието и тишината вкъщи, докато не се е прибрала алармата 🤣

# 477
На добър час на всички наборчета! Нека новата учебна година да е успешна, здрава и присъствена! Flowers Four Leaf Clover

# 478
Честита учебна година на всички наборчета!
Нека да е здрава и успешна!
За тетрадките - за поредна година поръчвам от Моливко - он - лайн книжарница. Супер коректни, имат всичко на едно място и са много мили.
Да ви питам - по колко часа имат вашите деца в 6клас на дневна база и как е организиран учебния процес - задължителните часове, без допълнителните занимания.

# 479
Принципно всеки ден почти без 1 по 7 часа. И освен физическо 3 пъти седмично имат и час по "Спортни дейности" (Което нямам идея какво е.) Нашата родителска е на 19.09, та до тогава сме в неведение. Програмата им е тежка, а още няма разпределение на специалните предмети.

Общи условия

Активация на акаунт