Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 681
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Вие имате ли достъп до Школо за новата учебна година?
Мога да вляза, но не всички деца са 'закачени' за новата учебна година. До днес само за каката бяха оправили инфото. От днес и малката е налична. Но за набора няма нищо все още.

# 496
Хаха, абе добре си хапват по мои наблюдения. Обикновено обилно в голямото междучасие, което е 25 минути и после в 15 минутните пак Wink
Нищо подобно. 20 минути голямо, десет минутки между часовете. Осем часа. Нормално ли ви се вижда?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 23:22 от *FIORE*

# 497
  • София
Нашият е четири дни по  седем часа и един - шест. На блокове са този срок и се надявам това да олекоти чантата.

# 498
  • София
Точно днес си мислех, че чантата на сина ми е огромна. А още не е получил помагала и тях като сложи и няма да се вдига.

# 499
При 32 часа седмично макс по наредба, плюс 4 часа ФУЧ, час на класа и модул ФВС, възможността за целодневно обучение...Дневният брой часове става едно доста разтегливо понятие.

# 500
При 32 часа седмично макс по наредба, плюс 4 часа ФУЧ, час на класа и модул ФВС, възможността за целодневно обучение...Дневният брой часове става едно доста разтегливо понятие.
Много благодаря за включването! 🌷🌷🌷
А почивки по наредба придвиждат ли се, или поне някаква възможност за хранене? Нали навсякъде се говори за здравословно хранене, лекции им водим на децата, проекти се правят.... Възможно ли е осем часа, няколко дни в седмицата - начало на часовете сутрин в 8 часа, край 14.40 часа, възможност за храна само сутрин в голямото междучасие. Малките десет минутки се използват за придвижване - кабинетна система. В класните стаи не се разрешава консумация на храна. Въобще това разпределение само от училището ли зависи или е редно да има съобразяване с определени хигиенни норми? Дано се разбира какво питам. 🙄 Става дума за полудневна форма - първа смяна и без занималня.

# 501
По 9 часа има и моят в петък 7ч. Не съм видяла междучасията още..от миналата година е така.

# 502
  • София
Това са релевантните нормативни актове, касаещи часове, разпределение и почивки:
https://www.lex.bg/en/laws/ldoc/2136904663
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2136246471

# 503
  • Sofia
Снощи нямах сили нито програмата ѝ да погледна, нито да ѝ съдействам с друго, освен да ѝ покажа къде са подвързиите, свалени от миналогодишните учебници и как да направи 5 на 6 върху етикетите Laughing

Дидева, sanaka, сигурно ми е минавало 100 пъти през очите, но не съм запомнила и да питам - МОН докога биха могли да ни изненадат с промяна във формата на НВО?

# 504
  • София
Всеки ден имат по 7 часа, в понеделник - 8. До сега започвахме винаги в 8,20, тази година- изненада- в 7.30. Тези са извратени...при това училището е на една смяна, демек- бонус, така ще сме цяла година 🤬

# 505
  • Пловдив
Ох, бе АниК личи ни, че сме стари пушки:laughing: Скъсах по няколко изписани листчета от едни тетрадки, направих 5 на 6...и даже не му съобщих на младежа. Ми то по технологии и по инф. си стоят новички тетрадките, как пък не съм купила нови...Помислих си да ползвам подвързиите на старите, ама ми се видяха доста прашни, та от това се отказах.
Иначе и моето е с по 7 часа 2 дни, един 8 и един 6.

# 506
Това са релевантните нормативни актове, касаещи часове, разпределение и почивки:
https://www.lex.bg/en/laws/ldoc/2136904663
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2136246471
Да, точно така. Много ясно е описано за малките - от първи до четвърти клас в целодневна форма на обучение.
За големите думица няма. Поне аз не видях.
Това е пълно безумие.
После децата защо били болни.
А за децата с диабет, които са на инсулин. За тези деца това е опасно - толкова часове глад.
Дори в 10минутките не може да се яде. Често учителите ги задържат, после се местят от кабинет в кабинет и т. н.
Къде може да се сигнализира за това и на какво основание или нещата опират само до лоша организация в конкретни училища?

# 507
И при нас най-после актуализираха Школо - 34 часа седмично, разпределени в 2х6, 2х7 и 1х8, като осмият им час е допълнителният за спортни дейности. Хубавото е, че са им намалили часовете от 45 на 40 мин. за сметка на междучасията, които стават по 15 мин. Аз гледам да ѝ пращам храна, иначе си взимат някакъв джънк от магазинчетата в близост.
Без облекла сме все още, вчера им дадоха учебниците, а вече неколкократно използваните бяха изхвърлени след края на миналата година Joy Обмислях закупуването на втори комплект учебници, за да не ги разнася, но тази година са по около 25 лв. всеки, а пък ги има и електронно четимите, така че може би ще взема само някои Thinking

# 508
Тази година публикуваха моделите на НВО за всички класове на 14 септември, а миналата - на 29 септември може би защото нямаше промени. Предполагам, че ако гласят нещо ново, ще стане ясно към края на август следващата година. Да видим първо на кого ще му се наложи да подписва заповедите.

# 509
Математиката е от учебниците, които според мен няма смисъл да разнася, домашната работа обикновено е в учебната тетрадка, а ако има от учебника трябва само да препише задачата и после пак работи в тетрадката. Няма много четене там. Проблемът е, че когато аз трябва да помогна, трябва да видя какво са взели и да си припомня как се правеха нещата. Реших си го снощи
Скрит текст:
като неочаквано попаднах на този полезен линк (за Архимед). които не знам защо не предлагат безплатен електронен https://issuu.com/it.5ou.sz/docs/___________6_____/1
Ще оставяме в училище и музика, технологии, изобразително изкуство, български. Литературата и разказвателните ще ги носи, за да чете по-удобно.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 10:16 от Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт