Мъжете и бракът

• 48 397
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
А защо трябва да е на 40+ зада може да издържа семейството си Rolling Eyes
 и аз нещо не го хванах това с дохода..
Защото това е явно оправданието тук, че младите мъже не искат семейства и деца преди да са направили кариера и преди да имат дом и спестявания.

Някои мъже го имат и на 30, други и на 55 не са го имали никога. Но е факт, че добрите, щедри и семейно ориентирани мъже са ги грабнали рано

Или е оправдание на дъртите ергени защо още никоя не ги е взела Satisfied

Скрит текст:
Връщам се да чета, че днеска изоставам с мат'ряла Joy

# 1 261
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Да излизаш с различни хора и да отсееш този, който най-много ти импонира е различно от това да си все каприз и никой никога да не стига стандартите ти или да си много критичен и високомерен спрямо самооценката си.
Напълно вярно.
Като по-валидно е за пола, при който търсените качества са дадени по рождение и има биологичен часовник и трябва да бърза.
Докато при мъжете им трябва време да градят образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания.

Затова е и важно отношението към срещите и потенциалните партньори. Дали е "с нагласа за брак" или "нагласа - 21 век" (да се чете несериозно), най-вече при дамите, защото нямат необходимост да отлагат, напротив.

На жените също ни трябва време за да градим образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания. За съвременната жена брак и деца идват след гореизброените, точно както при мъжете, като много жени не държим да имаме брак и деца, поне докато не постигнем гореизброеното.

Предпочитам 15 минути страст с мъж, който наистина ми харесва от брак с уреден, но непривлекателен мъж.

Осигурената, финансово и материално жена може винаги да си намери физически качествен, млад любовник и да има дете, което да отгледа сама или с помощ от родителите си. Детето, все пак ще прилича на баща си, а не на колата му. На запад и неосигурени правят така, а отскоро и в България. Няма лошо.

При разводи/раздели с наличие на деца, почти винаги има опити и от двете страни за отчуждаване на детето/децата от другия родител и внушения пак от двамата родители по един или друг начин. И двамата родители се стремят да го направят в горещата фаза на конфликта.

Тук си гледат децата заедно, остават в добри отношения и конфликтите са рядкост. Моите родители не са ме отчуждавали от другия и никога не злословеха един за друг. И двамата ми направиха собствена стая в жилищата си, бабите и те.
Хубаво, но това е по-скоро по темата "жените и бракът". Тук е темата "мъжете и бракът". Simple Smile
Модерните жени може и да са модерни, но не са "на мода" у "мъжете и бракът".
За 15 минутен секс може и да си намират някой (преди 50, а след това само с котешка компания), но за брак нямат решаващи качества.
Кариерата и парите у една жена не вдига стойността им по същия начин, както при мъжете.

Освен това, не всички жени могат да постигнат финансова независимост. Вероятно под 15% са.
Което е доста подобно и за мъжете. Развитите общества са скъпи и са направени за семейства с 2 дохода.

Скрит текст:
Tangra, въобще не съм съгласна и опита ми и на приятелките ми показват друго. Мъжете, които искат семейство и деца не чакат да се докажат във всичко предварително и просто наистина искат повече семейството и децата докато са млади. Другото идва последствие.

Не познавам лично жени на 20+, които да са се оженили за ерген над 40+.

Но явно средата ми не е на златотърсачки и кифли, които биха го направили само заради едните пари с толкова по- възрастен мъж.

Повечето сме се оженили преди 30 и за мъже набори или с 3-5 години разлика макс.
Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Кой е определял 20+ жени и 40+ мъже? Може мъжете да са 27-30 годишни. Достатъчно за завършено образование и 2-3 г работа по специалността.

Прочее, не знам защо това ви се вижда толкова странно. Преди 10-20г+ това си беше норма. А и сега, все още се срещат момичета, които са в диапазона 18-24 и търсят съвсем сериозни връзки, включително и с мъже с 10ина г разлика. Кое да му е лошото. Мога само да ги поздравя.
Кариерата и финансите на дадена жена може да не и вдигат стойността на брачния пазар, но и дават възможност да се реализира като майка и без мъж.

Има развити общества, в които и никога неработила може да си позволи да има дете без да живее на палатка или да се лишава от нещо в ежедневието.

Какво разбираш под финансово независим? В София, в градинките е пълно с разведени и самотни майки, които, подпомагани от собствените си родители си отглеждат децата без драми и лишения. Аз съм отгледана така. Можех да отгледам спокойно едно дете и без никакъв мъж до мене, даже 2. Е, нямаше да тръгна да раждам, обаче. Не мога да дам на детето семейни и родови връзки, защото нямам брат или сестра, нито братовчеди. Предпочитам децата ми да имат млади роднини, на които да разчитам ако нещо се случи с мене.

Тези 50 000 за замразяване на ембриони и яйца 🌞 са за предпочитащите да раждат късно, след 38-40г или за тези, дето не искат да раждат изобщо и предпочитат да платят на сурогатна майка като Наоми Кембъл. Нормалната 30-35г може да си намери оплодотел или да си купи сперма от мъж под 40г. След 40г клиниките не я изкупуват. Имала някакви делеции, транслокации и била шкарто.

Е, по цял свят 20+ годишни жени се женят за 40+ годишни мъже. Rose Hanbury, която е прага на за любовница на принц Уилиям е на 38г, а мъжът и е на 61г. И двамата са благородници и богати и имат 3 деца.

# 1 262
Ахаа значи 20+ годишната без кариера и пари се жени за 40+ годишния с кариера и пари. И понеже става финансово зависима, е годна з а предложение за брак и деца. Понеже ще слушка явно. Аз тва разбрах

# 1 263
  • Далечният изток
Разсъжденията на женения мъж и на ергена на 40+ са различни. Твоите са на ерген на 40+. Включително тези днес конкретните, а и по принцип. Но пък аз те знам, че си ерген на +40.
Освен това ергените на 40+ се оказва, че сте много тънкообидни.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 00:36 от Не се сърди, човече

# 1 264
  • Столичанин ама не в повече :D
Абе жените може и да си говорят някакви неща, ама като задам тук въпроса, коя от тях изкарва 2-3 пъти повече от мъжа си (като не говорим инцидентно или за няколко месеца, а изобщо от началото на самата им връзка) отговорите ще клонят към 0 (разбира се за да не звучи толкова грубо може да се замени с думата потенциал, което е същото). И това плюс биологичния часовник тиктакащ много бързо при нежния пол, отговаря на въпроса, защо много жени са с по-възрастни мъже, а обратното е почти несъществуващо изключение. Но всъщност без значение какво се приказва тук реалността я знаем всички. Sunglasses

Аз изкарвам повече, макар и не х2. Но все пак не взимаме минимални заплати, а доста над максималния осигурителен праг. И двамата сме много добре платени и всеки само с неговата заплата е абсолютно в състояние да издържа двамата или дори четиричленно семейство, без ограничения, макар че ще смъкнем 1-2 звезди от хотелите, в които нощуваме. За протокола, в по-дългите си връзки винаги съм изкарвала повече от мъжете. Познавам доста такива жени също. Та какво за заплатите и правата, че наистина не разбрах защо трябваше да се обясни как едва ли не ако мъжа не изкарва парите, няма кой?

А, да, а с мъже с повече от разлика 5 години не съм била. Включително случаите, в които те са изкарвали пъти повече от мен, което не са били толкова значими отношения. Такива има достатъчно, за да тръгна по набори на баща ми.
Само че какъв процент от хората са доста над максималния праг, в бг някъде около 100 000 на фона на няколко милиона, винаги има изключения, но аз говоря за големия процент от хора, но сама си каза, че не изкарваш х2, докато обратното и то говоря в по-нормалните откъм доходи семейства е така, разбира се и винаги съществуват изключения, които потвърждават правилото. Примерно айти мъж с жена сервитьорка познавам (където може да се предположи какви са им доходите), виж обратното не.

# 1 265
Аз пък познавам жени, които изкарват доста повече от мъжете си, които са развей прах. Има всякакви случаи. Исках просто да кажа, че да се твърди, че жените едва ли не са обречени да изкарват по-малко и са принудени да зависят от мъжете си, ще ме прощавате, ама такива са ви познатите.

В моя приятелски кръг, за младите хора търсещи си половинки или намерили и около 30те, май не се сещам за жена изкарваща средна заплата, всичките са много над и на нито една не ѝ трябва някой да я издържа. Образовани и работливи са. Абсолютно е реалистично. От мъжете се очаква тогава да са също толкова, в идеалния случай по-успешни.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 00:18 от Анонимен

# 1 266
  • Paris, France
Ахаа значи 20+ годишната без кариера и пари се жени за 40+ годишния с кариера и пари. И понеже става финансово зависима, е годна з а предложение за брак и деца. Понеже ще слушка явно. Аз тва разбрах

Не. Ако 40+ годишният с кариера и пари  реши да се жени и да има деца, ще предпочете 20+ годишна без кариера и без пари пред жена на неговата възраст с кариера и пари. И ще е прав за себе си. На негово място ще направя същото.  Това ако има избор между 2 такива.

Много 20+ годишни предпочитат да си живеят у мама и тате, да си кютат с малкото пари, които изкарват, но да могат да кифлеят и да ходят насам натам. Някои биха излизали с 40 годишния, но не биха се оженили за него и раждали веднага. Други биха излизали с него, но само там, където познатите им няма да ги видят и биха си излизали и с други мъже.

Известните мъже с пари нямат никакъв проблем да си намират жени на 16, 20 и 25г, дори когато са на 50г. Джони Холидей, Мик Джагър и Род Стюарт са добри примери. Разбира се, не всяка 16 и 20 годишна би тръгнала с тях, но се намират. Бедните им, болнави, дебели, никому известни набори не могат да се уредят с подобен лукс.

# 1 267
Секса и брака са ми съвсем различни вселени. Ама аз съм Дева и разсъждавам хладно за всичко. Освен ако не се влюбя, тогава вече...

Абсолютно!
Може да съм в брак, но сексът си е лично моя работа!

Абе жените може и да си говорят някакви неща, ама като задам тук въпроса, коя от тях изкарва 2-3 пъти повече от мъжа си (като не говорим инцидентно или за няколко месеца, а изобщо от началото на самата им връзка) отговорите ще клонят към 0 (разбира се за да не звучи толкова грубо може да се замени с думата потенциал, което е същото). И това плюс биологичния часовник тиктакащ много бързо при нежния пол, отговаря на въпроса, защо много жени са с по-възрастни мъже, а обратното е почти несъществуващо изключение. Но всъщност без значение какво се приказва тук реалността я знаем всички. Sunglasses

Всъщност все по-малко жени се хващат с някого заради парите му. В общия случай ако са те избрали за дългосрочна връзка преди да са родили дете, значи си някакъв бастун който ще им осигури сравнително спокойно отглеждане на дете. Чети с разбиране какво пишат, пичовете са тия дето стават само за секс, с тях им е развлечение, със семейния тип мъже нещата са само задължения и прибиране на чорапи.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 01:32 от Pako1

# 1 268
Аз пък познавам жени, които изкарват доста повече от мъжете си, които са развей прах. Има всякакви случаи. Исках просто да кажа, че да се твърди, че жените едва ли не са обречени да изкарват по-малко и са принудени да зависят от мъжете си, ще ме прощавате, ама такива са ви познатите.

В моя приятелски кръг, за младите хора търсещи си половинки или намерили и около 30те, май не се сещам за жена изкарваща средна заплата, всичките са много над и на нито една не ѝ трябва някой да я издържа. Образовани и работливи са. Абсолютно е реалистично. От мъжете се очаква тогава да са също толкова, в идеалния случай по-успешни.

Напълно съм съгласен с болднатото. Прави ми впечтление, че когато двама души са на едно ниво по отношение на семейни ценности, образование и кариерно развитие, тогава нещата се получават, сякаш по-лесно. Такива взаимоотношения са и много по-устойчиви и хармонични във времето.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 08:28 от Анонимен

# 1 269
  • earth
Много дискусия тук върху предмет, който е добре изучен и разбран от еволюционна гледна точка. Например:
"Evolution of human mate choice"
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224490409552211

# 1 270
  • София
Не е баш ген "на стар ерген", но да не забивам да ви обяснявам какви беди могат да донесат старите сперматозоиди.

# 1 271
jerami,
А мъжът трябва ли да изкарва х 2-3 пъти повече от жената, за да е годен за брак? И колко мъже го правят това?
Питам, че моят е на същата възраст като мен, не изкарва повече от мен (дори доходите ни не са високи) и се оженихме като бяхме под 30-годишни.
Ако това е условието, да взема да го сменям. Ще прежаля 15 г. семеен живот и 2 деца.

# 1 272
  • София
Между другото, когато се взехме аь изкарвах три пъти колкото него. После нещата се промениха 33 пъти. Понякога той като се назлоби, ми излиза с номера че изкарвал повече, аз пък му се озъбвам с една финансова разбивка, че всъщност последните години сме по равно като се раздели месец по месец и така си живеем...

# 1 273
  • Далечният изток
По-голям комплексар от тоя, който изтъква на жена си, че изкарва повече от нея, няма!

# 1 274
  • София
Знам, знам. Напоследък установих откъде му идва основния комплекс, но това е друга тема...

Общи условия

Активация на акаунт