Мъжете и бракът

• 48 404
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 215
  • Наблизо

Това, че жените са по-възвишени и избират по-изтънчено и "не само външност" не се ли изчерпа вече като баналност.
Жените са по-емоционалните, а оттам и изборът им е по-често емоционален и по-малко рационален.

Абсолютно невярно е, че жените избират рационално. И то точно за най-емоционалния избор в живота.

Това, което е вярно е, че мъжете избират повече при брака, жените при секса. Според това кой колко избор има.
Разбира се, едните имат повечко избор при едното, другите при другото.

И разбира се, при секса и 2та пола се оставят повече на емоционалния избор, а при брака се стремят колкото могат към по-рационален.
Последно?

Ние,жените,не живеем вече в 19 век и правим секс с когото желаем.Само,че като стане въпрос за брак умните жени гледат даже доста рационално.Не са малко такива,които правят компромис с външност,защото човекът иначе си струва да си изживееш живота с него.Обратното обаче много рядко се отплаща.

# 1 216
Много обичам, когато мъже ми обясняват как мислят и реагират жените и когато хора, видели чужбината през крив макарон, ми говорят как живеят хората там. Освен да се попитам в кое кристално кълбо го виждате?
Aбсолютно.
Особено люшкащи се характери, които доказано нямат опит в брак с деца и общи цели.

Факт, е че малко българи са женени за западнячки, докато повечето българки в чужбина се женят за чуждоземци.

# 1 217
  • София
Скрит текст:

Това, че жените са по-възвишени и избират по-изтънчено и "не само външност" не се ли изчерпа вече като баналност.
Жените са по-емоционалните, а оттам и изборът им е по-често емоционален и по-малко рационален.

Абсолютно невярно е, че жените избират рационално. И то точно за най-емоционалния избор в живота.

Това, което е вярно е, че мъжете избират повече при брака, жените при секса. Според това кой колко избор има.
Разбира се, едните имат повечко избор при едното, другите при другото.

И разбира се, при секса и 2та пола се оставят повече на емоционалния избор, а при брака се стремят колкото могат към по-рационален.
Последно?

Ние,жените,не живеем вече в 19 век и правим секс с когото желаем.Само,че като стане въпрос за брак умните жени гледат даже доста рационално.Не са малко такива,които правят компромис с външност,защото човекът иначе си струва да си изживееш живота с него.Обратното обаче много рядко се отплаща.
Ако не разбираш смисъла на засичащи се множества, вероятности, пропорции, няма как да го обясня по-ясно. Не е за това темата. Трябва и малко комън сенс.
Няма как да е черно-бяло и да да се опише всичко с 2 думи. Има различни варианти.

# 1 218
  • София
Секса и брака са ми съвсем различни вселени. Ама аз съм Дева и разсъждавам хладно за всичко. Освен ако не се влюбя, тогава вече...

# 1 219
Да излизаш с различни хора и да отсееш този, който най-много ти импонира е различно от това да си все каприз и никой никога да не стига стандартите ти или да си много критичен и високомерен спрямо самооценката си.

# 1 220
  • София
Да излизаш с различни хора и да отсееш този, който най-много ти импонира е различно от това да си все каприз и никой никога да не стига стандартите ти или да си много критичен и високомерен спрямо самооценката си.
Напълно вярно.
Като по-валидно е за пола, при който търсените качества са дадени по рождение и има биологичен часовник и трябва да бърза.
Докато при мъжете им трябва време да градят образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания.

Затова е и важно отношението към срещите и потенциалните партньори. Дали е "с нагласа за брак" или "нагласа - 21 век" (да се чете несериозно), най-вече при дамите, защото нямат необходимост да отлагат, напротив.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 17:07 от Танграта

# 1 221
  • София
А дамите, които вече са мами и не им пука толкова за часовника?

# 1 222
  • Наблизо

Като по-валидно е за пола, при който търсените качества са дадени по рождение и има биологичен часовник и трябва да бърза.
Докато при мъжете им трябва време да градят образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания.

Затова е и важно отношението към срещите и потенциалните партньори. Дали е "с нагласа за брак" или "нагласа - 21 век" (да се чете несериозно), най-вече при дамите, защото нямат необходимост да отлагат, напротив.
Аха.В превод гледайте да раждате и то от някой старчок,който му трябвало ''време да гради образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания''.

Явно ще дойде като ''гръм от ясно небе'',но ''отношението към срещите и потенциалните партньори. Дали е "с нагласа за брак" или "нагласа - 21 век" (да се чете несериозно)'' се обуславя и с това с кой е на среща.Ако е за губене на време и опитване на нови неща-с по-възрастен,по-млад,глупав и не ставащ освен външност.Няма проблем.За да има ''нагласа за брак ''човекът трябва да си струва и да има потенциал(кариера,характер,възраст,общи интереси и привлиюане) за партньор и баща (при желание).

# 1 223
  • София
Явно ще дойде "като гръм от ясно небе", но с личната свобода (21 век) идва и личната отговорност. Всеки си избира сам каквото и който намери за добре. После си носи кръста и избора.

(това всъщност, се явява и отговор и на Rockstar)

# 1 224
  • София
При разводи/раздели с наличие на деца, почти винаги има опити и от двете страни за отчуждаване на детето/децата от другия родител и внушения пак от двамата родители по един или друг начин. И двамата родители се стремят да го направят в горещата фаза на конфликта.

# 1 225
  • Далечният изток
Ехе, чак пък кръста... То да имаш семейство се оказва егати тежкото страдание.
Винаги имаш избор. Ако с първия си избор си сбъркал, можеш да го поправиш. Именно - 21 век, свободен си и имаш избор да си тръгнеш, да се разделиш.

# 1 226
  • Paris, France
Скрит текст:
Напълно вярно.

На жените също ни трябва време за да градим образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания. За съвременната жена брак и деца идват след гореизброените, точно както при мъжете, като много жени не държим да имаме брак и деца, поне докато не постигнем гореизброеното.

Предпочитам 15 минути страст с мъж, който наистина ми харесва от брак с уреден, но непривлекателен мъж.

Осигурената, финансово и материално жена може винаги да си намери физически качествен, млад любовник и да има дете, което да отгледа сама или с помощ от родителите си. Детето, все пак ще прилича на баща си, а не на колата му. На запад и неосигурени правят така, а отскоро и в България. Няма лошо.

При разводи/раздели с наличие на деца, почти винаги има опити и от двете страни за отчуждаване на детето/децата от другия родител и внушения пак от двамата родители по един или друг начин. И двамата родители се стремят да го направят в горещата фаза на конфликта.

Тук си гледат децата заедно, остават в добри отношения и конфликтите са рядкост. Моите родители не са ме отчуждавали от другия и никога не злословеха един за друг. И двамата ми направиха собствена стая в жилищата си, бабите и те.

# 1 227
Tangra, въобще не съм съгласна и опита ми и на приятелките ми показват друго. Мъжете, които искат семейство и деца не чакат да се докажат във всичко предварително и просто наистина искат повече семейството и децата докато са млади. Другото идва последствие.

Не познавам лично жени на 20+, които да са се оженили за ерген над 40+.

Но явно средата ми не е на златотърсачки и кифли, които биха го направили само заради едните пари с толкова по- възрастен мъж.

Повечето сме се оженили преди 30 и за мъже набори или с 3-5 години разлика макс.

# 1 228
  • Далечният изток
Tangra, въобще не съм съгласна и опита ми и на приятелките ми показват друго. Мъжете, които искат семейство и деца не чакат да се докажат във всичко предварително и просто наистина искат повече семейството и децата докато са млади. Другото идва последствие.

Но явно средата ми не е на златотърсачки и кифли, които биха го направили само заради едните пари с толкова по- възрастен мъж.

Повечето сме се оженили преди 30 и за мъже набори или с 3-5 години разлика макс.
И аз така - бяхме на 20 и 26, и сме градили от нулата, защото и двамата нямахме нищо.

# 1 229
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Напълно вярно.

На жените също ни трябва време за да градим образование, кариера, дом, гръб, самочувствие, завоевания. За съвременната жена брак и деца идват след гореизброените, точно както при мъжете, като много жени не държим да имаме брак и деца, поне докато не постигнем гореизброеното.

Предпочитам 15 минути страст с мъж, който наистина ми харесва от брак с уреден, но непривлекателен мъж.

Осигурената, финансово и материално жена може винаги да си намери физически качествен, млад любовник и да има дете, което да отгледа сама или с помощ от родителите си. Детето, все пак ще прилича на баща си, а не на колата му. На запад и неосигурени правят така, а отскоро и в България. Няма лошо.

Тук си гледат децата заедно, остават в добри отношения и конфликтите са рядкост. Моите родители не са ме отчуждавали от другия и никога не злословеха един за друг. И двамата ми направиха собствена стая в жилищата си, бабите и те.
Хубаво, но това е по-скоро по темата "жените и бракът". Тук е темата "мъжете и бракът". Simple Smile
Модерните жени може и да са модерни, но не са "на мода" у "мъжете и бракът".
За 15 минутен секс може и да си намират някой (преди 50, а след това само с котешка компания), но за брак нямат решаващи качества.
Кариерата и парите у една жена не вдига стойността им по същия начин, както при мъжете.

Освен това, не всички жени могат да постигнат финансова независимост. Вероятно под 15% са.
Което е доста подобно и за мъжете. Развитите общества са скъпи и са направени за семейства с 2 дохода.

Скрит текст:

Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Кой е определял 20+ жени и 40+ мъже? Може мъжете да са 27-30 годишни. Достатъчно за завършено образование и 2-3 г работа по специалността.

Прочее, не знам защо това ви се вижда толкова странно. Преди 10-20г+ това си беше норма. А и сега, все още се срещат момичета, които са в диапазона 18-24 и търсят съвсем сериозни връзки, включително и с мъже с 10ина г разлика. Кое да му е лошото. Мога само да ги поздравя.

Общи условия

Активация на акаунт