Мъжете и бракът

• 48 928
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 195
  • BG
То за мъж е по-страшно да има профил тук, доста съм ги чела  тук и само единици са нормалните, ама те не пишат в Семейни отношения, а в специализираните подфоруми. Simple Smile

Да, но къде остава вашето, дамското удоволствие, ако не се подлъже някой новобранец да пусне 2-3 мнения тук, за да можете да го разкостите както си трябва?
Дъвка за поне 1-2 седмици. После друг.
Какво повече ѝ трябва на една бг-мама?
А на мен лично хич не ми трябват разни новобранци, супер ми е без тях. А и като гледам доста от мъжете потребители са с бан вече, защо ли Simple Smile А и  когато някой влиза с някакви тъпоумни теории, без практичски опит няма как да не коментирам.

# 196
Галче, 15 години бях. Причината защо вече не съм, съм казвала, че няма да я коментирам.
Но прекрасни мъже около мен винаги е имало и има, явно късмет. Joy

Че и пари винаги съм имала, изкарани с моя собствен труд, много добър късмет... Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 08:16 от Lorelada

# 197
  • София
Нарциса, не бих ги нарекла неудачници, дори си живеят доста безгрижно. Всеки гледа да се приспособи някак, а те са намерили и лекото, и мекото.

# 198
В реалния живот има много свестни мъже. Гледат си семействата, разбират се с жените или приятелките си, имат си своите кусури, но са намерили необходимия баланс, така че семейната машина да върви с по-малко скърцане и уважението да се е запазило и даже увеличило с течение на годините. Много бурни връзки изгарят за година, две , пет или десет. Често хората имат познати или приятели сред другия пол дълги години, знаят почти всичко за себе си, но не смеят да минат на следващото ниво от страх да не си развалят приятелството. Вместо това срещат напълно непознат във някой сайт, в някой бар, на ново работно място или с помоща на общи познати и решават, че това е "точния" човек. Понякога се получава, но като че ли повече се стига до "той или тя не беше такъв като се запознахме". Имам познати, които след неуспешен брак се намират със някой, с когото в миналото са имали само приятелски взаимоотношения и там нещата потръгват. Така, че има свестни мъже, но може да се получи да не е свестен за една жена и да е супер за друга. Както казват - трябва да си намерите "еша", точната ви "друга" половина.

# 199
  • Далечният изток
В крайна сметка всичко е въпрос на късмет, съдба, случайност, предопределеност, сляпата неделя дори...

# 200
Лоре, и си избрала някой от тези прекрасници, нали?

Анди, въпрос на гледна точка. На мене са ми под проемливата точка за живот без съпротивление.

Abuto, да, гледат си семействата. Това значи първо са създали такива, после полагат усилия. Не са се покрили.

# 201
  • SF
Да питам поне в реалността срещате ли прекрасни мъже, или и там няма? Simple Smile

Срещаме прекрасни хора, срещаме и такива, с които никога няма да спим.

Всъщност в реалността срещаме това, което и ти срещаш. Възможно е и тебе да сме срещнали, сестра ти, най-добрата ти приятелка, учителката ти. Някои от нас са те приели като прекрасна, а други не са ти обърнали внимание. И ти като нас, и като другите, които срещаме, не  носиш лента през рамо, на която пише "Прекрасна винаги и за всеки".

Има и нещо друго. Срещам прекрасен мъж, но той е прекрасен за тебе и аз отчитам този факт. За да е прекрасен за мене, трябва да ме гледа с едни други очи. Не с тези, с които гледа и тебе. Нищо, че е иначе е прекрасен. Дано да ме разбра.

# 202
Никога не съм се оплаквала във форума от изборите си. Smirk

# 203
  • SF
Чудесно!!! Не е и нужно, ако си имаш условия да го правиш извън форума. Много хора предпочитат да се оплакват пред непознати, пред никнеймове, откокото с контретни близки хора.

Имам една приятелка, която всеки ден си намира в тиндер по 1-2-ма прекрасни мъже и се дразни на друга, която никога не си е харесала някого сред същата тази публика и не е излизала на среща. Обвинява я, че няма очите да ги види, интуицията да ги усети, не умее да води чат по атрактивен начин, не умее да им покаже готовност за контакт и затова си стои без запознанства.
Всички имаме някакви недостатъци.

# 204
Не отговарях на твоя пост, а на Нарциса.
И не, от нищо не се оплаквам, доволна съм. Rolling Eyes
Ако нещо ми тръгнат нещата на зле, обещавам да се оплача. Smiling Imp

# 205
  • SF
Не, недей, ако не го чувстваш така. Има тема за оплаквания, но и там не цари емпатия.
Не си длъжна нито да се хвалиш, нито да ни се оплакваш. И ние не сме длъжни да отговорим с разбиране, затова не обещавай предварително нищо.
Да се върнем към същинската тема на темата?

# 206
  • Столичанин ама не в повече :D
....
И затова почнах да говоря още от началото за поемането на обща отговорност и от двамата, за която ми скочиха всички, кредита е на името на мъжа, апартамента е общ, демек точно както трябва да бъде според форумните специалистки, но ето до какво води в реалността.
За общата отговорност съм напълно 'за'. Практически няма значение на чие име са кредита и апартамента, защото жената в брак не е само съсобственик, тя е и солидарен съдлъжник пред банката. Може да се каже, че го изплащат общо, защото част от общите пари отиват там. Ако той е толкова изнерен, или пресметлив, или дребнав, или притиснат от живота, имат проблем очевидно. Не е неизбежно обаче, зависи и от двамата.
Аз ще ти дам пример за мен, също от реалността - ами и ние сме изплатили апартамент и никога не сме водили разговор за обувки. Никой не е имал усещането, че другият прахосва общите пари.
Значи какво? Не всяка ситуация вкарва хората автоматично в една и съща схема на отношения.
Не вкарва разбира се, ето ти се държиш нормално, други не, хора всякакви, ситуации всякакви, проблема е, че ненормално държащите се хора категоризират какво точно трябва да бъде и какво не, почва да ме е страх да не се сблъскам в реалността с подобни инфантилни жени (въпреки, че там със сигурност не се държат по тоя начин, защото няма човек който би ги търпял, освен ако не е много изпаднал, и може би и заради това си изкарват тука комплексите).
, а материално ориентираните мъже вдигат скандал на жена си ако си е купила обувки за 50 лв (защото си спомням точно такъв случай между женени с общ апартамент, където изкарват добри пари). Но най-вероятно си права трябва да съм по-материално ориентиран, ще си взема бележка Sunglasses . Смятам тая тема за изчерпана.

Да, де, но не обобщавай. От един стисльо не може да се вади извод за всички хора, които на някаква възраст вече имат определен стандарт на живота и си позволяват скъпи вещи.
Ако и двамата печелят толкова добре, едва ли жената ще припада по обувки от 50 лева.
Освен това си се объркал. За първи път ето сега пиша нещо конкретно към тебе. Съвети не съм ти давала. Ти сам си се присламчил под моя пост и ми обещаваш да си взимаш бележки. А на мене въобще не ми пука. Ходи си гладен и жаден. Успокоявай се, че познаваш едни, които имат апартамент, а носят евтини обувки.
Аз пък не познавам богаташи, които да се карат за 50 лева.
И ако верно това е първия ти пост към мен, то в него ми казваш да ходя гладен и жаден, в тоя раздел някои жени наистина имате много сериозни проблеми, ако не ти пукаше нямаше още първия ти пост да е пак опит за някаква обида, толкова много ли ви мачкат мъжете в живота ви, но не смеете да поговорите с тях, че тука си отпускате душата и като се появи някой мъж, който не е съгласен с тезите, които изказвате, че и дава примери от реалността веднага почвате да го обиждате, не съм казал богаташи (каквото и да значи това), но не и хора работещи на минимална заплата. С какво да се успокоявам не знам, просто давам пример, който съм видял. Но едно нещо знам, човек започне ли с лични атаки, значи е наясно, че вече е загубил спора. Sunglasses
То за мъж е по-страшно да има профил тук, доста съм ги чела  тук и само единици са нормалните, ама те не пишат в Семейни отношения, а в специализираните подфоруми. Simple Smile

Да, но къде остава вашето, дамското удоволствие, ако не се подлъже някой новобранец да пусне 2-3 мнения тук, за да можете да го разкостите както си трябва?
Дъвка за поне 1-2 седмици. После друг.
Какво повече ѝ трябва на една бг-мама?
А на мен лично хич не ми трябват разни новобранци, супер ми е без тях. А и като гледам доста от мъжете потребители са с бан вече, защо ли Simple Smile А и  когато някой влиза с някакви тъпоумни теории, без практичски опит няма как да не коментирам.
Пак повтарям не си прочела достатъчно относно практическия опит, но заради "лошото" ми качество споменато от една потребителка горе, жената ако е недоволна винаги е можела да седне и да поговори с мен надълго и нашироко, за да видим какво можем да променим заедно (ключовото винаги е заедно), докато други мъже явно го нямат това "лошо" качество и заради това жените им са нещастни пишейки постове в интернет пълни с горчивина и болка, и опитвайки да си изкарат разочарованието от живота си върху някакъв напълно непознат човек, само защото е от мъжки пол. Проблема, е че онлайн света може и да по-лесен от другия, но не е реален, а си е просто неуспешен опит за бягство от реалността. Край.

# 207
  • София
Мъже срещам всякакви. И прекрасни, и ужасни, и добри, и лоши, и интересни, и скучни. Често, от всичко изброено, но в различни отношения и пропорции. Аз съм си преценила с кои искам да общувам, с кои не искам, както и с кои си заслужава да се градят по-специални отношения. Те как се определят си е тяхна работа, аз имам своя преценка. Те от своя страна пък си преценяват за мен.

# 208
Лоре, от твоя гледна точка на жена, на която мъж се е отчел с връзка и тя самата се е отчела с дете - как ти се вижда наборчето от съседните две теми, дето от въпрос за връзка с колежка мина на изявления как нямало секс да види, ако не послъгва жените? Прекрасен ли ти изглежда?

# 209
  • SF
Нямам спор с тебе.
Ако имах, нямше да го загубя.
Понеже видях, че се успокояваш с хора, които се карат за 50 лева, се съгласих с тебе, че можеш и ти като тях. Нали го писа като пример. - вдигам рамене и казвам ОК, следвай си го! Не е пожелание, което да ти се сбъдне. Не си го схванал или се правиш, че не си, защото търсиш спор.
За да споря с тебе, трябва да те разбирам. Аз не те разбирам и не знам какви точки в твоето мислене мога да оспорвам. Не ми се занимава, честно.
Не си казал, че са хора, които не работят на минимална заплата. Сега внасяш това уточнение. И аз поправям моето мнение: ако работят за малко над минималната заплата и единият си купува всеки ден обувки по 50 лева, би могло да е съществен проблем. Но за да споря по темата, трябва да ми дадеш конкретика - каква заплата, колко над минималната заплата, какви обувки, колко често, колко ще ги носи...
Щото, ако са обувки, които струват 300 лева, а тя си ги е купила за 50, ми от мене има Браво! Няма да й се карам, а ще я пратя за втори чифт и за мене.
Не мога да водя спор, ако не разполагам с всички детайли и на всеки твой пост ще ми вкарваш по едно ново уточнение, което да променя моето мнение. То е гъвкаво. Аз не съм от дървените спорещи.

Общи условия

Активация на акаунт