Мъжете и бракът

• 49 214
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 885
  • France
Има друг потребител с почти същото име. Ариел я помня още от времето, когато се казваше Нина. За съжаление, за 4 години, оплакванията ù са едни и същи.
Не разбирам големия проблем с мебелите в едно жилище. Когато се разделихме с бившия, всеки си взе вещите от "преди" и разделихме по взаимно съгласие общите неща. За по скъпите неща фактури се пазят с години, заради гаранцията. Не виждам нищо лошо в една раздяла. Хората се променяме, разлюбваме и това са нормални неща. С ММ в момента си мислим, че ще сме заедно до гроб, защото се обичаме, но може още догодина някой от нас да се влюби в друг. Това е живота. Над половината от браковете и съжителствата се прекъсват в един момент. Това не значи, че трябва да се озлобим.

# 886
Аз съм запомнила, че Ариел работеше тежък физически труд, затова не знам дали ще й се ходи после на спорт, както я пращате. Някое по-лежерно хоби й трябва.

# 887
Philomena, напротив причина за озлобление е ако тези вечни раздели те оставят без шанс за семейство и деца.
И това, че се случвало и с други ама грам не ме успокоява. Моят живот отиде в канала.

# 888
  • France
Ами направи си едно дете докато си във връзка. Защо трябва непременно да си жертва?

# 889
На колко си години, че така песимистично? Едва ли си престаряла... надежда винаги има.

# 890
Защото е по-лесно да си жертва. Силни - вилни, борбени и намкакви още жени прекарват времето си в чакане, докато се бият с мъжете за равенство.
Лесно е да обвиняваш, трудно е да преболедуваш последиците от собствената си безперспективност - ще чакам аз жял живот някой да ме вземе, да реши да има деца, да направи едно или друго. И, да, поредната история, твърде показателна за това, колко струва меракът за брак.

# 891
Ама разбира се, по-добре егоистично да си направя едно детенце и цял живот да го наказвам за собствените си грешки. Звучи чудесно.

# 892
Ариел, съвсем добронамерено, за начало, позволи си да повярваш, че можеш да бъдеш обичана. Това дава добър фокус към мъжете.

# 893
Е, вие пък.. как ще ражда без брак.. тя чакала пръстена и си останала с чакането. А можеше да е една щастлива самотна майка, ама нали брака е по-важен. Всеки с приоритетите си.

Не смятам, че е егоистично да искаш дете и да си готов да го гледаш сам ако се наложи. Нали си била в дълги връзки, значи сте се обичали. Децата се правят в любов. После вече как ще се развият нещата, никой не знае. Гаранции няма, с брак или без.

# 894
  • Great Britain
Тази тема се превърна в частен случаи.Ариел и сие.

# 895
Ама разбира се, по-добре егоистично да си направя едно детенце и цял живот да го наказвам за собствените си грешки. Звучи чудесно.
Ако реално наистина искаш дете, би го направила. Другото са неща, които биха се отработили няколко години с терапевт.

# 896
Дали ще го наказваш си зависи само от теб. Има жени със съпруг до себе си и пак не са всеотдайни майки. Децата растат и се справят според ситуацията.

# 897
Според мен няма гаранция кой каква майка ще е , аз съм убедена, че всеки родител прави най-доброто по силите си за детето си . Няма перфектни родители. След някаква възраст за мен е редно , ако човек има проблеми от детството си да пробва да го реши и да прости , не знам как се живее с озлобление към близки хора. Толкова е кратък  живота, не може само да се  жалва човек и да се чувства жертва.
Аз съм над 30 годишна и нямам деца, няма изгледи и скоро да имам  и си живея спкойно и добре .
Честно казано не разбирам какво значи “да ти губи времето “ мъж. Може ли дa ми разясните ?

# 898
  • Крайбрежен район
И аз съм на мнение, че човек трябва да живее в мир със себе си. Що се отнася до прошката там вече е много индивидуално. Моя път например към нея е много дълъг и не съм готова да я дам. Това не значо обаче, че трябва да живея в гняв.
Струва ми се, че много хора тук дават абсолютно лековерни съвети от сорта на "Направи си дете и ще бъдеш щастлива". Head BandFlushed Най-вероятно да продължава да бъде нещастна, но с дете. Човек трябва първо да се научи да бъде щастлив със себе си. Иначе е невъзможно да бъдем щастливи с когото и да било, защото никой не се е родил с отговорността да ни прави щастливи. И обратното, щастието на другите не зависи от нас.
За едно съм съгласна - самосъжалението и обвинението до никъде не водят. Критиките, осъждането и соченето с пръст (които тук не липсват) също. Ако човек се мъчи да изплува и ти го удряш по главата с чука.....няма как да стане.

# 899
Честно казано не разбирам какво значи “да ти губи времето “ мъж. Може ли дa ми разясните ?

Да те държи на къс повод. „Мило, много те обичам, искам с теб семейство и деца, ама... друг път.“
Вината на мъжа тук я виждам докъм 3 години. След това вече не е негова вината, а на момата, която кълве на такава евтина зарибявка. След време ще хвърля пачки от терасата.

Общи условия

Активация на акаунт