Мъжете и бракът

• 48 924
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 180
  • Столичанин ама не в повече :D
Виж сега, това е форум и аз коментирам.
Ако ти си се почувствал засегнат и обиден, това изобщо не е мой проблем.
Комплекси не мога да лекувам... Там сам се оправяй.
Тънкообидни мъже, които плачат повече и от жените, никой не ги харесва, да знаеш. Влезе да плачеш тука... То голям рев, че нямаш пари.... Абе има и жени дето не са меркантилни, може пък да попаднеш на такава. Ама първо си излекувай травмите, комплексите, направи от себе си един уверен, решителен, позитивен човек и тогава създавай връзки. Трудно ще е, но не невъзможно. Оп, съвети раздавам, сори... Ама искрено искам да помогна.
Мне ти си тази, която се обиди и то като лееко засегнах една струна Wink , в едно мнение и се извиних, и като ти пльоснах пет мнения в които обиждаш и няма мърдане от лъжата ти, че изобщо не си обиждала дори и не намери за нужно да се извиниш и почна да се оправдаваш с тънкообидни мъже, разбира се, че един себеуважаващ се мъж няма да позволи на никоя жена да го обижда. Но ще спра дотук, защото ако продължа да засягам и други струни ще изпаднеш в нервна криза. Sunglasses
Ха и ние живяхме около година със бившата свеки по неволя, ама накрая синът ѝ пръв напираше да се изнесем Wink
И да-за възрастен и болен родител няма как да го оставиш, обаче понеже минах през това-определено тогава не ти е до срещи, любов и прочие...тоест не си търсиш партньор, а вечер буквално се трупясваш.
Но да оставим настрана синчето и мама, на мен ми е най-много смешно каква драма е да си дете на разведени родители и как без баща не ставаш нормален човек (да уточня, че моето е всеки уикенд с баща си). Ами ако в едно нормално семейство бащата гушне букета-пак ли от детето не става нормален човек ?
Да, смешното е, че jerami сам си е вкарал автогол, като е писал, че е бил отгледан от самотна майка. И едновременно плюе онези жени, които избират да отглеждат сами своите деца, че последните израствали дефектни и не могат да създават стабилни семейства. Не ли е шизофренично?
Има голяма разлика между жив баща, който не иска жена си и децата си и такъв който ги е обичал много. И защото някоя ще каже, ама той баща им ги вижда всяка събота, аналогичен е по-долу посочения пример на гости на свекърите и живеене със свекърите, защото един мъж, който иска жена си и децата си ще живее с тях и няма да ги напусне.
Джерами, аз така разбирам, че ти пет години си се занимавал с това дело и там ти е отивало всичко припечелено и си живял с майка си.
До тук добре. Но ако решиш да се събереш с жена, все така ли ще смяташ, че ако се отделиш от майка си, значи я оставяш на произвола? Не те съдя, твоят живот - твоите решения. Само се чудя за твоята позиция в тази дискусия за мъжете и брака.
Ти доста се "бъзикаш", но ако сериозно си говорим, какъв е твоят избор? Нали си описваме ценностите. Това ли е идеята ти - да не изоставяш никога майка ти, която сама те е отгледала, което очевидно означава да живееш с нея в едно домакинство, винаги?
Идеята ми, която се оформи е да питам бъдещата жена дали има акаунт в бгмама, и дали пише в со защото тук има жени с мноого сериозни проблеми, които със сигурност не се държат така в реалността, но под маската на анонимността проблемите лъсват.
Зависи на каква възраст сме.
Ако сме на 20, кой знае каква самостоятелност и финансова независимост не се очаква. На 40 обаче да ми обяснява, че парите не са най-важното нещо и че човек може да е щастлив с 2 тениски и с 2 чифта чорапи, важното е да е с добра душа, няма кой да му ги слуша тези глупости.
Хич не обичам материално неориентираните мъже на такава възраст.
Еми именно защото не са ми най-важното не ми е проблем ако имам парите да купя на жена си нещо което желае или има нужда (и съм го правил), погледнато по този начин, дали все още няма кой да ми ги слуша тези глупости Wink , а материално ориентираните мъже вдигат скандал на жена си ако си е купила обувки за 50 лв (защото си спомням точно такъв случай между женени с общ апартамент, където изкарват добри пари). Но най-вероятно си права трябва да съм по-материално ориентиран, ще си взема бележка Sunglasses . Смятам тая тема за изчерпана.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 23:09 от jerami

# 181
  • Далечният изток
Коя струна засегна, моето момче?
Че съм взела първия срещнат, за да не остана сама?! В огромна грешка си. Нито пък съм родила от последния влак.... Как си ги съчиняваш без да ме познаваш?!

Не си избивай комплексите на мой гръб, ако обичаш!

Впрочем многото говорене е едно от лошите ти качества. Заблудил си се нещо, че ти е добро...

Лека нощ, повече нямам намерение да се обяснявам на недорасли комплексарчета!

# 182
намери си жена, предложи ѝ, тя да приеме, да поживеете, и после ела пак да разкажеш "за жените"...
тя няма да разбере, нали ще правиш тест-изискване да няма профил тук...  Smile

# 183
Истинския мъж не гледа в портфейла на жена си, а се интересува как да го допълни.,как да я направи щастлива и доволна, дори и с 50 - те чифта обувки и чанти

# 184
Някой ако е дребнав, това си е негов проблем. Но на работеща жена да коментира обувките за пеесе лева си е... не знам какво е всъщност, защото щом го прави, значи жената е склонна да приеме такъв род коментари. Не прочетох бракът да се е разпаднал заради несходство на характерите.

# 185
  • Столичанин ама не в повече :D
Коя струна засегна, моето момче?
Че съм взела първия срещнат, за да не остана сама?! В огромна грешка си. Нито пък съм родила от последния влак.... Как си ги съчиняваш без да ме познаваш?!

Не си избивай комплексите на мой гръб, ако обичаш!

Впрочем многото говорене е едно от лошите ти качества. Заблудил си се нещо, че ти е добро...

Лека нощ, повече нямам намерение да се обяснявам на недорасли комплексарчета!
Много ясно се вижда кой си избива комплексите, пожелавам ти да си щастлива, но запомни, че ще се случи единствено след като си промениш отношението към всичко, е или ще бъде
В някой следващ живот може би де.
Избора си е единствено твой. Hug
намери си жена, предложи ѝ, тя да приеме, да поживеете, и после ела пак да разкажеш "за жените"...
тя няма да разбере, нали ще правиш тест-изискване да няма профил тук...  Smile
Не си прочела внимателно.
Някой ако е дребнав, това си е негов проблем. Но на работеща жена да коментира обувките за пеесе лева си е... не знам какво е всъщност, защото щом го прави, значи жената е склонна да приеме такъв род коментари. Не прочетох бракът да се е разпаднал заради несходство на характерите.
И затова почнах да говоря още от началото за поемането на обща отговорност и от двамата, за която ми скочиха всички, кредита е на името на мъжа, апартамента е общ, демек точно както трябва да бъде според форумните специалистки, но ето до какво води в реалността.

# 186
  • Далечният изток
Ей, голям майтап с тебе. Simple Smile
Добре, че се появи във форума да ми посочиш проблемите ми и как да ги реша! Какво щях да правя без теб... Kissing Heart

# 187
....
И затова почнах да говоря още от началото за поемането на обща отговорност и от двамата, за която ми скочиха всички, кредита е на името на мъжа, апартамента е общ, демек точно както трябва да бъде според форумните специалистки, но ето до какво води в реалността.
За общата отговорност съм напълно 'за'. Практически няма значение на чие име са кредита и апартамента, защото жената в брак не е само съсобственик, тя е и солидарен съдлъжник пред банката. Може да се каже, че го изплащат общо, защото част от общите пари отиват там. Ако той е толкова изнерен, или пресметлив, или дребнав, или притиснат от живота, имат проблем очевидно. Не е неизбежно обаче, зависи и от двамата.
Аз ще ти дам пример за мен, също от реалността - ами и ние сме изплатили апартамент и никога не сме водили разговор за обувки. Никой не е имал усещането, че другият прахосва общите пари.
Значи какво? Не всяка ситуация вкарва хората автоматично в една и съща схема на отношения.

# 188
  • SF
, а материално ориентираните мъже вдигат скандал на жена си ако си е купила обувки за 50 лв (защото си спомням точно такъв случай между женени с общ апартамент, където изкарват добри пари). Но най-вероятно си права трябва да съм по-материално ориентиран, ще си взема бележка Sunglasses . Смятам тая тема за изчерпана.

Да, де, но не обобщавай. От един стисльо не може да се вади извод за всички хора, които на някаква възраст вече имат определен стандарт на живота и си позволяват скъпи вещи.
Ако и двамата печелят толкова добре, едва ли жената ще припада по обувки от 50 лева.
Освен това си се объркал. За първи път ето сега пиша нещо конкретно към тебе. Съвети не съм ти давала. Ти сам си се присламчил под моя пост и ми обещаваш да си взимаш бележки. А на мене въобще не ми пука. Ходи си гладен и жаден. Успокоявай се, че познаваш едни, които имат апартамент, а носят евтини обувки.
Аз пък не познавам богаташи, които да се карат за 50 лева.

# 189
Тук всички са умни, красиви, успешни и самостоятелни, но пропускат, че има и хора, за които е напълно ок да живеят с родителите, примерно със свекър и свекърва или тъста и тъщата. Дори познавам повече случаи, в които младите са наистина на далавера, отколкото старите да са на далавера. На практика младите са като пубери с деца - всичко им е на тепсия поднесено - и къщата, и битовите подробности, че и внуците има кой да гледа. На младите единственият им ангажимент е да ходят на работа и да щракат с пръсти след работа.
Не го пропускаме, не е за хвалба да си такъв нагъл неудачник Wink

няма жилища и къщи за всички поотделно.. Grinning
Това...не е точно така Wink

нали ще правиш тест-изискване да няма профил тук...  Smile
Всяка жена в България стига до мамата. Развод ли следва? Бягай с 200?

# 190
  • BG
То за мъж е по-страшно да има профил тук, доста съм ги чела  тук и само единици са нормалните, ама те не пишат в Семейни отношения, а в специализираните подфоруми. Simple Smile

# 191
То за мъж е по-страшно да има профил тук, доста съм ги чела  тук и само единици са нормалните, ама те не пишат в Семейни отношения, а в специализираните подфоруми. Simple Smile

Да, но къде остава вашето, дамското удоволствие, ако не се подлъже някой новобранец да пусне 2-3 мнения тук, за да можете да го разкостите както си трябва?
Дъвка за поне 1-2 седмици. После друг.
Какво повече ѝ трябва на една бг-мама?

# 192
Да питам поне в реалността срещате ли прекрасни мъже, или и там няма? Simple Smile

# 193
  • Пловдив
Да питам поне в реалността срещате ли прекрасни мъже, или и там няма? Simple Smile
За втори път в темата - моя мъж е супер. Познавам и още няколко много добри.

# 194
Прекрасните мъже са женени, както писа Янтра.
Непрекрасни също са женени, че и разведени, че и неженени разделени има, но нито един не е интересен.
Лоре, да те питам ли защо не си с прекрасния БНД, който нямал пари, или?

Общи условия

Активация на акаунт