Мъжете и бракът

• 49 241
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 795
  • София
На мен ми е безразлично, придържам се към това, което е по документи. Нататък всеки се определя всякак.

# 796
На мен ми е безразлично, придържам се към това, което е по документи. Нататък всеки се определя всякак.
А нещо за църковния брак? Венчавка пред Бога?

# 797
  • София
Тя е по желание, но след гражданското. Иначе не може.
Сега е новата мода с духовни церемонии. Пърформънс без реална стойност.

# 798
Абе не знам, по-важно ми се струва какво мисли за връзката ви господ, отколкото хората. В църковна венчавка намирам повече смисъл. Sweat Smile (Ясно ми е, че се извършва само след гражданския брак)

# 799
При нас разликата е, че направихме завещанието както искахме и най-вече, че си наследяваме пенсията. Това е всичко.

Фил, във Франция не е ли автоматично?

Иначе по темата - надрасналите системата все тропат с крачета и във форума и в реала, така че колко да ме интересува кой женен, кой "на съпружески начала"?
Дотяга и на двете места.

# 800
И що е толкова важно какво пише в документа за семейно положение?!
В моя като пише "неомъжена", това ме прави някаква по-нисша категория човек от тези, които са омъжени и разведени ли?!
Като те зареже немъжът ти, в документите ти няма да пише "разведена".
Голям праз дали съпругите приемат несъпругите наравно със себе си. В крайна сметка, има и несъпруги, и съпруги, които са в сърцето на мъжа си. Има и от другите, които и сто документа за брак да са подписали, остават в периферията и сал един гол ...документ им остава.

# 801
Ама моля ти се, ако някоя е съпругата на Муньо или на Сульо Пулев, хич и не искам да съм "наравно" с нея. Grinning
Просто вметвам. Close

# 802
  • Далечният изток
Не мога да разбера защо някои толкова се вълнуват от семейното положение на други? Никога нито ги мисля, нито ме интересуват хората въобще, не само семейни ли са или не, принципно не се интересувам от хорските животи... Какво ме интересува кой как живее, че и съвети да им давам. Никога не може да се случи при мен. Що се ядосах на Джерами, че дава акъли кое било правилно, ма така било грешно, пък моя опит как бил грешен... Ма живей си твоя живот както на теб ти харесва, какво те интересува ще се омъжвам ли, от кого ще раждам, кога ще раждам...

# 803
  • France
Автоматично е ако нямаш предбрачен договор. Ние, например, решихме да не се наследяваме взаимно, но да запазим 100% юзуфрукт на всичко до нашата смърт. Мисля, че по този начин добре се защитаваме всичките - ние и децата.

# 804
Що се ядосах на Джерами, че дава акъли кое било правилно, ма така било грешно, пък моя опит как бил грешен...
Ти сериозно ли? Дреме ти за лекциите на някакво чиче, което още живее с мама.

# 805
  • Далечният изток
Що се ядосах на Джерами, че дава акъли кое било правилно, ма така било грешно, пък моя опит как бил грешен...
Ти сериозно ли? Дреме ти за лекциите на някакво чиче, което още живее с мама.
Ем а де, сериозно... Кво си го сложих толкова и аз не знам. Просто не съм свикнала така да ме обиждат...

# 806
  • София
Абе не знам, по-важно ми се струва какво мисли за връзката ви господ, отколкото хората. В църковна венчавка намирам повече смисъл. Sweat Smile (Ясно ми е, че се извършва само след гражданския брак)

Ние се венчахме в църква. Дори не съм го поставяле под въпрос дали да го правим, дойде си естествено.  За моя живот съм традиционалист за тези неща.

# 807
Венчавката има значение само ако човек е вярващ.

# 808
  • София
Да, аз съм вярваща. Не съм от дълбоко религиозните, но вярвам. Затова за мен това не е просто един ритуал, който е станал модерен след демокрацията.

# 809
Дренчето постави нова хипотеза - не се женят, за да не стават “разведени”… 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт