Мъжете и бракът

• 49 178
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 945
Ама разбира се, по-добре егоистично да си направя едно детенце и цял живот да го наказвам за собствените си грешки. Звучи чудесно.

Ариел, както и да избираш партньор, колкото и да го преценяш за бъдеще време, няма как да предвидиш.
Искаш някакви идеалистични неща и се страхуваш да не сгрешиш.  А това ти пречи да се радваш на настоящето.
Ако си избрала идеалния партньор и след 7-10г се окаже, че си сгрешила??? Ще върнеш и детето ли?
Или ще го съжаляваш, че не си направила правилен избор.. ?

# 946
Да обичаш и да бъдеш обичам твърде иделистично ли е? Както казах, аз съм бита карта вече. Имам братовчедка която също остана сама на 40+ (даже и без котка). Аз до 40така имам  още 3-4 години. До тогава ще мисля колко точно котки да си взема.
Някой каза, че имам ниска летва, а да си с прекалено висока по-добре ли е?
И братовчедка ми и още една приятелка прехвърлили 40 си останаха сам-самички щото един свестен нямаше.
Всичките им кандидати бяха идиоти, а родителите им ревяха, че изпускат последния влак. Хубаво е да знаеш кога да спреш.

# 947
  • Paris, France
Аrielle, защо да си бита карта? Мисля, че на подсъзнателно ниво ти не можеш да се отдадеш на мъж, вечно те е страх да не те прецака и да иде с друга, мъжът го усеща и наистина почва да се оглежда за други жени.

Запомни от мене - щом успяваш да привлечеш мъже за връзка и живот заедно, винаги можеш и да се ожениш.

Щях да ти пиша друго ако беше писала, че никога не стигаш до трета среща или никога не си имала съжителство.

Непрекъснато се самобичуваш и където съм мернала твое мнение, все е имало някакво недоволство и разочарование от нещо.

Ти досега си постигнала всичко, което е постигнала ССФ-то в личен план. Даже и родителите ти не са по-лоши от нашите 🥳. Имаш си дом в България, приятел в Германия, учиш, работиш, какво повече искаш?

Ти писа, че докато не завършиш и не си смениш работата не искаш да раждаш. Тогава какво има да го нищиш и мислиш?

И неискан съвет - ако виждаш, че приятелят ти вече заглежда други, оглеждай се и ти! Ако живееш при него и не ти се плаща наем, трайкай си, но се оглеждай! Така поне времето няма да е загубено.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 10:40 от Nevena Virolan

# 948
Понеже аз го написах това за обичането повече, ще обясня. Всъщност мъжа ми ми го каза това много много отдавна, че за да бъде добре едно семейство, мъжа трябва да обича жената повече, отколкото тя него. Естествено, че и тя го обича. Но когато мъжа те обича повече, той вижда само теб и ще направи всичко, за да си щастлива, дори и неща, които не иска съвсем, но заради теб. Ако те обича по-малко, значи не обича достатъчно и няма да ги направи, а ще трябва жената да прави компромиси. А когато жената е принудена на компромиси, семейството или не е щастливо или се разпада.
А как се измерва. Ами примерно, аз каквото и да съм поискала от него /не визирам само материални неща, даже предимно нематериални/ в крайна сметка е станало винаги както го искам, само защото го искам. За него, обаче, не важи същото.
Това обяснява и темата. Ако мъжа те обича повече, ще ти предложи брак, дори и да не му е в приоритетите, но защото ти го искаш, а той иска теб. Ако жената обича повече, ще се примири на "без брак" /въпреки че й е в приоритетите/ и ще бъде огромен компромис за нея, който в някакъв момент ще окаже влияние върху отношенията.

# 949
Ааа, Ариел, ти си била на 36-7. И смяташ си единствената без семейство и деца на тая възраст?
Имаш достатъчно време, просто го използвай правилно. Ако настоящият ти приятел не си струва, не губи време с него. Регистрирай се в някой сайт за запознанства, пък може да намериш по-добър кандидат. Ама бъди весела и позитивна, не кисела, отчаяна и съсипана. Всъщност нямаш основание за отчаяние, нищо фатално не е станало. Не си престаряла. Като почти всяка жена си имала неуспешни връзки, но сега благодарение на тях имаш повече опит и по-вярна преценка, за да избереш подходящия човек.

# 950
А как се измерва. Ами примерно, аз каквото и да съм поискала от него /не визирам само материални неща, даже предимно нематериални/ в крайна сметка е станало винаги както го искам, само защото го искам. За него, обаче, не важи същото.
Предпочитам варианта, в който всичко става както аз поискам, защото аз съм го поискала, но същото важи и за него. И е съвсем възможен този вариант.

# 951
  • София
Хайде, сега, сайтове за запознанства! Там ще цъфне и ще върже!
Негативният опит от няколко разпаднали се дълги или сериозни връзки не е особено добре като “поне имаш опит”. Никой не иска такъв опит.

# 952
Андариел, остави момичето да диша спокойно, естествено, че нищо чак толкова фатално не е станало. На 36 г. е нормално да е имала връзки, ти как смяташ, само да е излизала с мъже на кафе ли? Wink

# 953
  • София
И я засили в сайтовете, където е пълно с благонадеждни мъже за женене.
На 36 не е момиче, с зрала жена. Момиче е на 20-25. Време е да мисли и да действа като жена, а не да я вдетиняваш.

# 954
Предпочитам варианта, в който всичко става както аз поискам, защото аз съм го поискала, но същото важи и за него. И е съвсем възможен този вариант.

Да, и аз го предпочитам, но за някои неща не е възможен. Най-прост пример. Къде /в кой квартал/ да купите общото жилище. Ако единия иска на едно място, другия на друго, няма как да стане както и двамата искат. Единия ще трябва да се съгласи с другия. Познай кой.

# 955
Голяма част от разочарованията ми не бяха он лайн.
Апропо никоя жена не иска куп провалени връзки. Всяка си мечтае за принца на бял кон, но много често идва само коня.
И стига с тия успокоения как не съм била само аз.
Никога не съм подбирала до степен да не допусна никой до себе си понеже видиш ли съм принцеса. Правила съм разумни компромиси, които за жалост са ми коствали ценни години които не мога да върна.
Споделяла съм и преди, че не съм особено красива и хич не съм първи избор на мъжете. Представям си как ще се засилят да спасяват застаряваща и не особено красива лелка на средна възраст след като 20-25  годишни девойки се фръцкат край тях.

# 956
И я засили в сайтовете, където е пълно с благонадеждни мъже за женене.
На 36 не е момиче, с зрала жена. Момиче е на 20-25. Време е да мисли и да действа като жена, а не да я вдетиняваш.
Колко е пълно, не знам, моя приятелка се омъжи за един такъв и вече от сто години са заедно. Предположих, че около Ариел в реала (в нейната среда) няма много готини мъже, та затова взема каквито има.
Ариел, а защо трябва да те спасяват? Освен връзка/брак и деца какво точно искаш от младежа (или 45-годишния мъж, който би ти подхождал) да прави за теб? В какво се изразява туй "спасяване"? Sad

# 957
Ами грешката ти е точно в твоето възприятие за себе си. То щото всички сме много Убави Joy ама да знаеш самочувствието и увереността какви неща правят...

# 958

Възможен е, но нека не използваме всяка възможност.
Simple Smile

# 959
Аз се омъжих на 40 за втори път, като със сигурност не съм била най-младата наоколо. Нито съм излизала на подиума с Наоми Кембъл преди това. Обаче към момента съм сигурна в едно - всяка жена, която иска, може да си намери мъж по всяко време. Достатъчно е да има само едно - желание за това. А това "сменяне с по-млада", това ти е някаква излишна фикс идея. Ей сега да иска да си вземе мъжа ми някоя по-млада - здраве да е. Нито ще се затръшкам, нито ще страдам. Каквото - такова. И така трябва да мисли всяка жена, защото животът е изменчив и с неясно развитие. За проблем се мисли, като ти дойде до главата, а не преди това.

Виж, за деца наистина изпускаме влака по някое време. Там след 40 е по-трудно, и ако искаш огледай се наистина, а и сайтовете за запознанства не бих анатемосвала. Там има хора като нас - най-различни, значи и нормални такива.

Общи условия

Активация на акаунт