За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • In transit
  • Мнения: 14 188
Трябва ми рецепта за нещо много шоколадово. Ще имам гости, които признават само и единствено шоколадов десерт, много шоколадов, без черен и бял. Правила съм шоколадовата торта на Купенска, лава кейк и бисквитена с шоколадов крем, и трите се одобриха, но искам нещо различно. Ще съм благодарна за идеи.

Торта Мюнхен


Торта Капрезе


Торта Бароци


Шоколадова панна кота


Шоколадов сладолед

# 481
  • Русе
  • Мнения: 6 136
Скрит текст:
Как става по-вкусен бобът - като се сложи солта в началото на готвенето или в края? За олиото също съм чувала различни съвети и се чудя.

Солта накрая, почти при всички ястия.
За боба, ако имаш гърне или глинен гювеч, няма как да не стане вкусен. И много пресен джоджен.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post.html

Скрит текст:
Трябва ми рецепта за нещо много шоколадово. Ще имам гости, които признават само и единствено шоколадов десерт, много шоколадов, без черен и бял. Правила съм шоколадовата торта на Купенска, лава кейк и бисквитена с шоколадов крем, и трите се одобриха, но искам нещо различно. Ще съм благодарна за идеи.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_22.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

Последна редакция: чт, 31 мар 2022, 17:45 от peych

# 482
  • Мнения: 43 394
За нещо шоколадово- предлагам торта фереро роше.
http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2014/08/ferrero-rocher-cake.html

# 483
  • Sofia
  • Мнения: 22 561
Как става по-вкусен бобът - като се сложи солта в началото на готвенето или в края? За олиото също съм чувала различни съвети и се чудя.
Не е до вкуса въпросът а да се сготви бобът. Затова се слага към края, да има време да поври и със солта, за да се овкуси. Олиото зависи как готвиш боба... аз варя боба с лук и като е опчти готов, добавям зеленчуците запържени с подправките - за повече вкус и съответно олиото бива добавено тогава със запръжката, както и солта. Варя  още 15 - 20минути до сваряването на зеленчуците и боба.
А различни съвети чуваш, защото всеки си има начини, а нали сме хора, различни сме...
Ето виж малко по-нагоре за доматите дискусията.  Аз съм от тези, които добавят доматите към края.  Simple Smile
Та освен да пробва човек вариантите и да си хареса за себе си вариант... и после него препоръчва. Simple Smile

# 484
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Идеи за нещо бързо и сладко с фурми?
Малко са по-твърди и съм ги накиснала.

# 485
  • Мнения: 9 451
За мое съжаление, явно съм изтеглила късата клечка. Дребни, бейби картофи, кухешки, нарязани така, сравнително малки парченца според мен, се готвиха 40 мин, и са си полу сурови.
За мен доматите са много. Трябвало им е още вода, за да се сготвят,  а ако искаш наситено доматен вкус увеличаваш степента на котлона, за да се редуцира соса, или прибавям 2-3 лъжици доматено пюре.
×1 да си купувате  неугледните, неизмити картофи,  които по това време на годината обикновено имат следи от кълновете и не са третирани

# 486
  • Русе
  • Мнения: 6 136
Скрит текст:
Идеи за нещо бързо и сладко с фурми?
Малко са по-твърди и съм ги накиснала.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/05/blog-post.html

# 487
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Много сложно,peych, 😏

# 488
  • Русе
  • Мнения: 6 136
Скрит текст:
Много сложно,peych, 😏

За мен не е сложно. Само чакането да стегне ми е в повече. Smiley

# 489
  • Мнения: 5 410
На мен много ми допадна и смятам да го пробвам , но си мисля да добавя запечени орехи - благодаря пейч😊

# 490
  • Sofia
  • Мнения: 29 073
Изглежда много вкусно,но ще го запазя за друг път...а и повечето продукти ги нямам сега.

Направих ги на сурови бонбони,добавих фъстъчено масло ,овесени ядки,портокалови корички от сладко и повечко какао 😋

# 491
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 242
Нали съм прясна селянка, съседката ми даде мнооого пресен чесън и аз нз какво да го правя. Сложих го в два буркана с вода в гаража, но ние няма как да изядем тооооолкова много чесън. Мога ли да го замразя или какво?

# 492
  • Мнения: 7 978
Замрази го. Отделно нарязвам на много ситно "бялата" част, замразявам в пликчета( поне в две едно в друго,  доста ароматизира), които слагам в кутия с капак и ползвам в таратор. Зелената част-на кръгчета за салата или манджа. Така действам и с лук, праз.

# 493
  • Мнения: 476
Е, не е точно кулинарен въпрос, но къде да го задам, хаха.Една позната ми каза, че чайника можел да замени джезвето, понеже искам да си направя такова кафе каквото го правят на джезве.Чайника можел същата работа да свърши.Вярно ли е, защото то където и да чета, просто кафето трябвало да се свари в гореща вода да постои (ама колко мин не ми е ясно), а то може на всеки съд на котлон да се сложи принципно.
В един сайт четох, че се слагало още докато е хладка водата и докато се загрява водата кафето да е вътре, ама така може да избяга.Явно трябва непрекъснато да се дебне.

# 494
  • Русе
  • Мнения: 6 136
Скрит текст:
Нали съм прясна селянка, съседката ми даде мнооого пресен чесън и аз нз какво да го правя. Сложих го в два буркана с вода в гаража, но ние няма как да изядем тооооолкова много чесън. Мога ли да го замразя или какво?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_11.html

Общи условия

Активация на акаунт