За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 323
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • In transit
  • Мнения: 14 179
Е, как 1г ще е 1 ч.л.? Как си представяте 1 пак. мая от 7г - 7ч.л.?
Зависи от чаената лъжичка....с моите е толкова, но са по-малки. Затова и уточних.

# 586
  • Мнения: 10 639
Кафена лъжичка сигурно имаш предвид, те са малки.

# 587
  • In transit
  • Мнения: 14 179
Нагледно показвам:

Току що отворено пакетче суха мая на д-р Йоткер от 7г. Лъжичката е чаена, имам и по-малки дето се водят кафени.
Не е пълна както се вижда. Кантарът го взех, защото пишеше, че мери до грам...ще взема едно бижутерско кантарче тия дни и ще проверя.

# 588
  • София
  • Мнения: 12 669
Тази лъжичка е наполовина празна. Ако очакваш везната да ти покаже грамажа - надай се!  1 пак. суха мая от 7г е приблизително 2 и 1/2 ч.л..

# 589
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Мерките в чаши и лъжички би трябвало да се дават в мерителни такива.

# 590
  • Мнения: 24 535
Чаени лъжички имам поне 3 вида, чашите май са повече. За мерене на продукти съм си взела стандартни мерителни че няма оправия иначе когато не е в грамове дадено.

# 591
  • Мнения: X
natka, аз имам от тези мерителни лъжици, които теглят и грамове от Лидл. Там си меря бакпулвера, содата и като цяло по - малките грамажи, които другата ми везна не винаги отчита. Върши си работата, доволна съм.

# 592
  • Бургас
  • Мнения: 1 722
Мисля си дали да не направя домашна прясна паста тея дни. Как е на вкус? С яйца ли е по-добре или без яйца? Заслужава ли си да направя вместо да купя макарони/ спагети?

# 593
  • Мнения: 9 447
заслужава си и с яйца, разбира се.

# 594
  • In transit
  • Мнения: 14 179
Чбълкова, с яйца е по-вкусна домашната паста за мен. Зависи и в каква форма ще я правиш - талиатели, лазаня, пълнена. Също с какъв сос ще я направиш.

# 595
  • Мнения: 10 639
Мисля си дали да не направя домашна прясна паста тея дни. Как е на вкус? С яйца ли е по-добре или без яйца? Заслужава ли си да направя вместо да купя макарони/ спагети?

Супер е домашната и доста лесна. Препоръчвам с яйца.

# 596
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Мисля си дали да не направя домашна прясна паста тея дни. Как е на вкус? С яйца ли е по-добре или без яйца? Заслужава ли си да направя вместо да купя макарони/ спагети?
На вкус е домашна/по-хубава. Особено ако си набавиш баш брашното...
Трябва да е твърдо тестото. С яйца или без си е въпрос на вкус, не на друго. И у нас предпочитаме с яйца.

# 597
  • Бургас
  • Мнения: 1 722
Гледах една видеорецепта за домашна паста и домакинята държеше тестото, и режеше от него с ножица. Получаваха се като мидички такива, но по-дълги.
В най-скоро време ще пробвам, благодаря, че споделихте мнения! 😊

# 598
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 237
Мога ли да направя червена леща с пресен чесън, а не стар? Съотв. Трябва ли да го за душа с Лука първо?

# 599
  • Sofia
  • Мнения: 22 550
Да и да. Simple Smile
Пресния чесън може да разделиш на части и едната да задушиш, другата да добавиш накрая, ако искаш.

Общи условия

Активация на акаунт