Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 254
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Момичета аз да ви се оплача. От два дни съм за задържане..
Последните две седмици се чувствах доста по-добре и реших да изляза малко да напазарувам бебешки неща. Явно се преуморих.  Толкова ми е виновно.
Вечерта ме почнаха зверски контракции на 6 мин с болка. Нямам разкритие и шийката е супер, но контракциите си ги имам.
Много ми се иска още поне 3 седмици да издържа.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 12:19 от Velinaa22

# 166
Velinaa22, стискаме ти палци да овладеят положението 🤞🏼 Знаят си работата в болниците.. повечето сме лежали поне веднъж 😊

# 167
За трети път вече влизам. Първия път изкарах 3 седмици на системи.
Но този път са доста болезнени контракциите.

# 168
  • Пловдив
Velina стискаме силно палци всичко да е наред и да спрат контракциите.
И аз бая походих тези дни и днес реших, че ще съм цял ден в леглото да мога да си почина. Нищо повече няма да търся. Остана ми да взема биберон и този прословут чаропогащник. Купих супер сладурска рокличка с обувчици за изписването и много искам да е с тях (знам, че никак не е практично, ама много ми харесаха).
Аз за пране взех Тео бебе (розов). Първото майчинство перях с него и сега аромата ми напомня за бебе.
Искам да попитам настоящите майки на малки деца, какви памперси използвате? Аз купих памперс премиум един пакет, и вчера бях до Лидл и взех и един пакет от тяхните памперси, Ами цената е на половина от тази на Памперс. Взех и биоразградими мокри кърпички пак от Лидл. Преди години ползвах памперси  на Бочко, не бяха ароматизирани и бях много доволна, но сега не съм срещала по магазините. Вие какви ще ползвате?
И да ви питам със спането как сте? Имам една възглавница за бременни, но май ми е доста висока, предпочитам да си навия завивката и да си я пъхна нея под корема. И доста ме боли отстрани таза. Но ей го къде е, не остана, още месец 😊

# 169
Velina, пожелавам ти скоро да си си вкъщи! Още малко остана. Влезна ли вече в 9ти месец?

# 170
Велина, стискам силно палци да спрат контракциите и да се овладее положението 🤞🤞🤞 В коя седмица си?
Аз днес за първи път бях на тонове и съм много развълнувана Grinning Всичко е наред с бебка Gift Heart за втвърдяванията ми казват че са нормални, ако са без болка? На вас какво ви казват? Кога ще ви спират аспирина, аз го спирам от 33 седмица?
Прах за пране взехме на Ариел бебешкия и много ми харесва Grinning Много се чудех за памперсите между премиум кеър и хармони и накрая избрах хармони, не искам никакви миризми, а премиума май има нещо на алое. Сигурно е малко и не се усеща, но сега съм маниак на тема миризми Joy
Възглавницата за бременни ми е висока и на мен и като цяло е огромна, тази нощ я махнах от леглото и май не я искам Joy Тя е и за кърмене и като гнездо и сигурно затова не е много удобна за бременни...

# 171
В 33 г.с. съм. Много му е рано още да излиза.
Засега съм взела памперс премиум кеър и в начало мисля да използвам water wipes, взела съм 3-4 пакета да ги пробвам.

# 172
Velina, стискам палци да спрат контракциите и скоро да си вкъщи 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

Winter, на мен АГ ми пусна тази седмица изследвания Д-димер и фибриноген и след резултатите спирам аспирина и ще каже дали да продължа с инжекции 😫

В понеделник бях на преглед, бебка се е завъртяла пак главично 🤩, опряла е ходила в дясното ми ребро и успяхме да й преброим по пет пръста на всеки крак 😁 Както се притеснявах да не се роди по-рано, сега явно й е станало удобно, защото няма никакви признаци, дори контракциите са утихнали. Малко ме шашна, че доста е наддала - 34+1 я мерят 2550 и по глава и корем е две седмици напред 😳 Изобщо не очаквах, защото аз за съжаление все повече не успявам да се храня, свалила съм 2кг, което знам, че никак не е добре последните два месеца. Имам страшни киселини от всякаква храна, рефлукс веднага щом застана в легнало положение и непрекъсната тежест в стомаха. Имам апетит, но като знам какво следва, просто не ми се яде. Знам, че не е добре нито за бебето, нито за мен, но вече не знам какво да правя. Някоя от вас има ли подобни оплаквания и как се справяте с тях?

# 173
Аз съм вече в 37 седмица и поне още една седмица ако изкарам ще е супер. Първото ми раждане беше в 38 седмица затова все си мисля и този път ще е така малко раничко, но не се знае.. 😊
Засега си купих само нещата за болницата, леглото и кошчето за кола. И няколко чорапчета и бодита дето много ги харесах и просто не можах да ги подмина😄😄Иначе не съм суеверна, но сега като се роди всеки ще носи по нещо, затова по-нататък вече ще гледам от каквото има нужда това ще купим.
За памперси си купих premium care. За първото си дете пак ползвах марката на памперс. И са пране съм доволна от Тео бебе, пак на него се спрях. 😊😊

# 174
Памперсите със сина ми ползвахме Памперс премиум - само от тях не му се подсичаше дупето. Изпробвахме всички марки на пазара, включително поръчвах някои от Англия, но не му се отразяваха добре на кожата (с атопичен дерматит). Сега за начало ще взема някакъв по-маллък пакет отново памперс премиум и ще видим как е положението. То си е индивидуално за всяко дете.

Прах за пране - Персил сенситив течен ползваме за всички дрехи вкъщи.

Относно суеверията, Брин, аз имам една приятелка близка, на която скоро й се случи точно тази случка, която си споделила в скрит текст и беше голям страс за всички.. включително и за мен. Признавам си колкото и да не съм суеверна след това нещо все ми се свива сърцето и просто искам вече да сме изписани и вкъщи.

Иначе и аз съм от хората, които почти нищо не са купили. Взехме си само столче за кола от февруарските намаления. Към края на месеца ще ида да купя някое друго комплектче да има, но не мисля да се изхвърлям със всички неща, защото със сина ми така бяхме накулили работи, които после се оказа, че не са ми в употреба изобщо. Мразя да си трупаме вещи вкъщи. Обичам по-минималистичен начин на живот и имам чувството, че многото вещи/дрехи малко задушават, та затова ще оставим повечето неща за след раждане според нуждите.

VioletK, това с притесненията по време на бременността после се пренася върху бебето - в началото си е стрес са всяко нещо. “Защо гледа по-странно, защо не спи, а сега защо спи толкова дълго, диша ли, ака прекалено често, не ака достатъчно често, излезе му червено петно, ох, има пъпка, сега защо плаче, а защо не плаче, наддало е прекалено много, не е наддало достатъчно” и тн, и тн. Таааа, права си, трябва да мислим позитивно и да сме спокойни, че после като се роди тепърва следват притесненията и ако им даваме път, става доста напрегнато.

# 175
  • Sofia
Velina, стискам палци да овладеете контракциите. Вярвам, че ще е така. В болнична среда ще е много по-ефективно отколкото само с хапчета вкъщи.

И моите контракции продължават, даже напоследък зачестиха. В 32+5 съм. Вчера и АГ ги видя на тоновете и не й хареса. Увеличи ми Магнезия и каза мнооого почивка, за да се успокои матката.
Не съм ги засичала на какъв интервал са, но снощи докато лежах определено бяха на няколко минути.
И сега заради тези контракции иска да ме вика веднъж седмично.

Прах за пране съм ползвала само на Тео бебе. Доволна съм. Но те, бебетата първо не се цапат толкова, и второ не ги износват дрехите. Така че не знам доколко е хубав, но вършеше работа. Омекотител не използвам за бебета.

Изборът на еднократните пелени си е до проба-грешка. Пробвала съм с Памперс, но те нещо много пропускаха и отделно много им запарваха дупетата и се е стигало до подсичане. Определено не бяха техните пелени. Pufies ги понасяха много добре. И като изключим 1цата (Памперс), от там нататък моите изкараха само на Pufies, нямам забележки.

Да, притесненията започват с бременността и от там насетне ще ги има до живот, само си променят естеството.

# 176
Ох момичета, чета ви чета и не бях писала, че отдавна не бях виждала бебчо. Та днес бях на ехо в 36г.с. доки каза, че главичката върви за 39г.с. другите за 37,38,36 г/д та да не навлизам в подробности. Мери ми таза, 4 били размерите по които казват ок ли е за нормално или не и при мен е 50 на 50, но спрямо главата, категорично трябва да раждам секцио, защото иначе ще имам около 20 шева и само ще ме изтормозят и мен и бебето. Та направо се шашнах главата отговаря на 39г.с., исках нормално, а ще се наложи секцио!?! И съм още в шок каза, че няма проблем, но все го мисля и мисля, добре ли е бебчо, как ще е с това секцио...   таа така иначе по 2пъти ходя на тонове, нямах проблеми до сега, днес каза, че имам леки контракции, но аз не ги усещам. За 09.04 съм по термин по принцип има ли някои в сходна ситуация?

# 177
Ох, момичета това с притесненията си е от мига на + тест. Такива случки имам около мен, че да ти настръхнат косите. За съжаление в тези моменти сме абсолютно безсилни… не можем да живеем с мисълта за смърт непрекъснато, тогава не ще побелеем, не ще се поболее , ами няма да му се види края… абе трябва да го живеем този живот и да му се радваме максимално Heart

За прането от както каката беше бебе пера със Сано максима, някак свикнах с него и не съм го сменяла толкова години, та и за сега оставам с него.

Чакам тази седмица да ми дойдат пелените за многократна употреба и ще ги изпера и наредя в шкафа и вече ще съм готова. Само да сложа килима в стаята и стола за кърмене и сме готови. Сега в събота какта е обещала да измие бебешкото креватче да сложим мартака Heart Eyes

# 178
Жоржи, какъв ти е стола за кърмене и от къде? Аз търся и се чудя този, който е за кърмене ли да взимам или релакс кресло или просто люлеещ се или фотьойл или канапе. Направо голямо избиране....

# 179

В понеделник бях на преглед, бебка се е завъртяла пак главично 🤩, опряла е ходила в дясното ми ребро и успяхме да й преброим по пет пръста на всеки крак 😁 Както се притеснявах да не се роди по-рано, сега явно й е станало удобно, защото няма никакви признаци, дори контракциите са утихнали. Малко ме шашна, че доста е наддала - 34+1 я мерят 2550 и по глава и корем е две седмици напред 😳 Изобщо не очаквах, защото аз за съжаление все повече не успявам да се храня, свалила съм 2кг, което знам, че никак не е добре последните два месеца. Имам страшни киселини от всякаква храна, рефлукс веднага щом застана в легнало положение и непрекъсната тежест в стомаха. Имам апетит, но като знам какво следва, просто не ми се яде. Знам, че не е добре нито за бебето, нито за мен, но вече не знам какво да правя. Някоя от вас има ли подобни оплаквания и как се справяте с тях?

Аз съм със страшни киселини, особено вечер, като по часовник се появяват около 2 часа и ме държат поне до 4-5 часа, т.е. не мога да спя. Яде ми се всичко, а реално не мога, защото после знам, че ще е страшно, аз даже повръщам понякога. Нищо не ми помага, даже вече и от Гавискона се отказах, защото ми втръсна… Толкова е зле положението, че вечер се налага да ставам и да обикалям апартамента, за да се разсеят киселините, само малко да полегна (даже не в пълно легнало положение) и се започва… Прясно мляко, сода - нищо не помага. Ябълките успокояваха малко, ама май и те вече не действат.

Нали казват, че ако имаш киселини ще се роди бебе с коса, а дано, момиченце с коса да се появи. 😆

Памперси взех Pampers premium care, пък ще видим.

Остана да купя някои дребни неща като спирт, аспиратор и т.н. Столче за кола също не сме взели, ама не бързам, може и след като се роди.

Общи условия

Активация на акаунт