Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 259
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
Winter люлеещ се стол взех от Jysk, аз отдавна си го бях харесала и сега под предлог за бебето го взех Grinning подобен на този е, но има подложка за изправяне на краката https://jysk.bg/dnevna/kresla/lyuleesch-stol-ejer-bezhov/cvyat-breza

# 181
Моят стол е като този от линка на Жоржи. Много ми е удобен, отделно си взех табуретка за краката.
Памперси мисля и аз да пробвам Премиум кеър, пък ще видим. Прах за пране много харесвам лилавия Тео бебе и мисля с него да действам, без омекотител. Иначе остана вана за къпане и стерилизатор, като се чудя ако се получи кърменето в началото колко ще ми трябва стерилизатора 🤔
Кошарка имаме, но се чудя на некст ту ми, много леки и удобни ми се виждат, имат и анти рефлукс позиция.
Този уикенд  започвам с прането и стягането на багажа.
Velina стискам палци всичко да се успокои.
Winter от тази седмица спирам аспирина (35 г.с.)

# 182
Tinavasv, аз имах мераци за естествено, но освен че плацентата ми не се е вдигнала (и веднага секциото стана ясно), но и таза ми е тесен.. Доктора го измери и каза, че ако случаааайно се вдигне може да и пробваме, но няма почти никакви надежди за естествен успех и не му се рискува да усложняваме положението. Като го чух и бях категорична, че и на мен не ми се правят експерименти. И естественото, и секциото имат и по-леки, и по-тежки случей, затова си стискаме палци и се надяваме на най-доброто. Но аз винаги си бих послушала моя доктор, без значение примерно колко предимства има естественото раждане..

# 183
fiffy, много ти благодаря, успокои ме, че поне не съм сама. Дано наистина си имаме момиченца с косички и ще забравим набързо за неразположенията ❤

Аз днес следобед получих лоши новини от АГ и го карам на ред сълзи, ред сополи, както се казва. Иска да насрочим дата за секцио заради резултатите от микробиологията - излязло е възпаление на шийката на матката и някакви бактерии. Другата седмица съм на преглед и ще слушам по-внимателно, защото при тези новини тотално изключих и не помня детайлите. Много се притеснявам от операции, имам една като много малка с доста лоши спомени и сега не знам как да се събера и успокоя 😫

# 184
Не сте сами с киселите, при мен също е нещо страшно и не действа нищо. Мъчат ме много и хемороидите, болят доста, особенно както аз си разстоих корема с кофти храна.
С багажа за бебето сме някъде 50/50. Някой неща са ми готови, някой още не бързам да ги взимам, а трети бабите и дядовците решиха да ги вземат ( не са от първа необходимост).
Еднократни пелени поръчах на памперс премиум кеър и взех едни от марката на лидл (малък пакет, беше ми интерестно да ги видя, имам приятелки, които са ги ползвали през първите месеци и са доволни). 
За раждането- напълно ви разбирам. При мен има някой медицински индикации за секцио, 50/50 са дали са достъчна причина. Но заради паник атаките (споменавала съм и преди, че правя по някога), с доктора преценихме, че ще е по- добре секцио. Чувствам се по- спокойна, имам усещането, че е една идея по- контролиран процес, отколкото естественото. Само трябва да направя една консултация с психиатър, за да опише с какви медикаменти и по какъв начин да ги овладеят, ако се случи по време на операцията или дните след нея. Не смятам, че ще се стигне до там, имам и предишна операция преди две години и доста манипулации. Чисто документално му трябва на доктора (овладявам ги и сама попринцип). Та ако някоя знае добър психиатър, който ще ми обърне внимание, ще съм благодарна да сподели.

# 185
За киселините само да кажа, че при мен се контролират с диета, но тр да минат няколко дни от диетата, за да се повлияят. Сега се местим в ново жилище и ядем само купешка храна или такава някаква бърза/пакетирана. От 3 дни сме така и от 3 дни имам киселини. Случи ми се също септември месец като бяхме на морето и се хранихме навън. После като се прибрахме за 3-4 дни се оправиха нещата. Вкъщи правилата ми са следните: без захар, без бяло брашно. 1 филия пълнозърнест хляб на ден, без пържено и мазно. За закуска примерно елда със сирене и една ябълка, за обяд задължително прясна салата (да не са домати) + основно, следобедна закуска - кисело мляко + ябълка, вечеря - салата + основно. Като основното не е пържено и мазно. Салата от настъргани моркови с лимонов сок помага. При киселини е хубаво да се лимитират кофеиновите напитки. Порциите да са малки и човек да се храни по-начесто. Със сигурност тези неща няма да премахнат изцяло киселините, но помагат да се намалят и да няма големк кризи.

# 186
И аз се спрях на Pampers Premium Care, взех 2 пакета един в размер 1 и един в размер 2, както и няколко пакета WaterWipes поне в началото, после мисля пак да са на водна основа, но по-бюджетен вариант.
И на нас ни останаха малко неща: ваничка, повивалник и разни дреболии, които са набелязани.
Относно суеверията и предварителната подготовка, първоначално мислех да не се купува нищо преди това, но в последствие взехме всичко. Аз съм с изключителна тревожност от ден 1, някой по-нагоре беше изброил за всеки етапи и прилежащото притеснение. Също съм страшна хипохондричка,  вместо да се наслаждавам на бременността, преминава изцяло в тревоги, а дори( да чукна на дърво) не е имало за какво на този етап. Единственото нещо, което е неописуем кеф са всички ритници, танци, побутването, уникално усещания❤
Малко се отплеснах, но мисълта ми беше че за мен като за първи път ще е голям стрес всичко да е в последния момент, при положение че съм човек, на който организацията му е в кръвта🤷🏻♀
Историите, са изключително трагични, факт, но пък трябва да се живее на пук на всичко ставащо ни предстои едно от най-магичните неща за една жена и подготовката си е част от него. И всичко това поне мен зарежда с много положителни емоции.🤗

# 187
  • София
Момичета, добър вечер! Току-що мина прегледа ми и доктора каза, че след 3 седмици (34-35г.с.) очаква да ми изтекат водите. Worried Разбира се, това ме остави шокирана и не успях да се концентрирам достатъчно, че да го попитам дали това означава, че ще родя веднага след изтичането. Вие знаете ли как работи това с водите? Извинявам се за тъпия въпрос, но съм притеснена и не ми се рови тепърва да чета глупости...
Друго, което ме притеснява е, че забравих да коментирам с него хемороидите и ако може мамите с подобен проблем да споделят какво им помага. Моите са външни и не усещам болка и дискомфорт засега.
Ако термина ми е 5.05, то 45 дневния болничен трябва да започва от 27.03, нали правилно смятам?

# 188
Lina, твоят доктор да не е врачка? Малко несериозно ми звучи подобна прогноза за нещо, което е божа работа кога и дали ще се случи. Как пък реши, че точно с изтичане на води ще започне раждането? Не се фиксирай толкова върху думите му. Принципно сигурни индикации за постъпване в болница и скорошно раждане са изтекли води и регулярни болезнени контракции на 5 мин.
Напълно подкрепям BMR, че киселините до голяма степен се контролират с диета или по-скоро здравословно хранене. Личен опит.
За хемороидите има едно кремче подходящо за бременни Фитороид, което доста облекчава при болка и дискомфорт. Предупреждавам обаче, че има доста остър мирис на подправки, поне на мен ми е много неприятен.

# 189
Lina, много е странно доктор да прогнозира изтичане на води. Много интересно на базата на какво прави такова предположение. Аз бих потърсила второ мнение.  Иначе при изтичане на водите трябва задължително да родиш, няма как бебчето да стои дълго време без околоплодни води.

# 190
Лина, вие не се ли бяхте разбрали за планово секцио? Защо ти говори за изтичане на води, какво ти обясни защо така прогнозира?

# 191
  • София
Да, говорили сме за планово секцио заради двурога матка. Миналия път също каза, че предполага, че ще се роди 3-4 седмици по-рано, защото е седалищно и няма да се обърне заради матката, сега също каза, че заради нея ще ми изтекат водите до 34-35г.с. Имам тонове на 4.04 (пада се 35.г.с). По принцип имам доверие на доктора и на нещата, които казва, досега винаги съм търсила второ мнение и винаги е било 1:1 с неговото.
Да ви кажа искам да съм мъж или поне да си сменим ролите с моя - той излиза от болницата с усмивка да уши, че е видял бебето как си отваря устата, а аз излизам разтреперена от новините, защото имах вяра, че ще се справим за след 15-ти април. Естествено ме усети и започна да ме разпитва за тия води, защото каквото знаем и двамата е от филмите - изтичат ти водите и раждаш...

# 192
Velina, стискам палци и аз да остане на топличко бебчето! И аз подкрепям мнението, че по-добре човек да е в болнична среда в подобна ситуация. Вярно, няма как да не те понатовари психически, но го мисли от тази страна - така с бебчо сте в най-добрите ръце. Всичко ще бъде наред Heart

Lina, innikolova, знам, че звучи много лесно на думи, но опитайте се да мислите, че каквото и да стане, ще е най-доброто за вас. Аз след третата фетална също бях много притеснена. Докторът ми каза, че бебка е по-едра, с увита пъпна връв, седалищно (на всички прегледи дотук все е била седалищно), назначи ми ехограф след 2 седмици и ми каза да мисля за секцио. Първоначално много се притесних, защото никак не го очаквах. После се събрах и си казах - ако така е писано, значи това е най-доброто за нас. Е, сега в неделя като бях на преглед, бебка се беше завъртяла, пъпната връв беше вече на друго място и АГ ми каза, че не я вижда с 2 седмици по-едра, а с 5 дена някъде, което е съвсем ок. Мисълта ми е, че и техните апарати са различни, показват различни стойности. Даже на резултатите от феталната някъде пишеше +/-15%, което си е разлика. Т.е. дори предположенията, които лекарите правят, са +/-15% точни... Затова и съм съгласна, че не бива да се фиксираме върху думите им толкова. Тялото ни е перфектно устроено и ще ни помогне да се случат нещата. Само да сме максимално спокойни, защото бебчетата ни усещат и да си почиваме повече. Сега знам, че тя пак може да се завърти, все пак има време до термина ми над месец, но си казвам - каквото и да стане, 100% ще е най-доброто за нас, защото този отгоре си знае работата и случайни неща няма. Е, не стигнах веднага до това разбиране, притеснявах се поне 4-5 дена, но като се поуспокоих и помислих обективно и станаха нещата. Една силна виртуална прегръдка ви пращам, момичета, и да се успокоите вътрешно по-скоро Hug

За киселините да се присъединя и аз - точно последните дни ме мъчат. Не знам дали е от косата (имаме я според казаното по прегледите), защото досега не бих могла да се оплача от чести киселини. Появяват се, когато си поискат за няколко дни и най-често вечер, трудно ми е да определя от какво. Разхождам се из стаите, пия вода, пробиотик, и просто чакам да минат Rolling Eyes

За този стол така ме развеселихте, момичета Grinning Значи като се премествахме септември и ни подариха такъв стол. Понеже и ние още ремонтираме, чистим, подреждаме, столът си виси в едната спалня и даже се чудих къде ще го слагам и него Joy А той колко полезен се оказва, че ще бъде Hug

За желязото и приема му следобед ми стана супер интересно. След 10-12 дена съм на ПКК и ще видя има ли подобрение при мен след месец прием. Наистина съм любопитна усвоявала ли съм го, при все че сутрин го приемам Thinking

Ох, пак много писах, надявам се, че не ставам досадна! Гони ме безсъние или по-точно все към 5 се събуждам, пълна със сили Joy Пожелавам ви хубав ден днес, а аз си добавям памперсите и многократните пелени  в списъка, защото и за тях бях забравила (срамота Blush)...

# 193
Покрай гастрита и рефлукса, който си имам бих казала, че хранителният ми режим е задоволителен, но към момента са нечовешки тези киселини. Такова чудо никога не съм имала, на момент бих ги определила дори като болезнени, понякога усещам гърлото си раздразнено за 1-2 дена. Вчера пак рових разни статии за тези гадости и си пише, че физическите промени и промяната в хормоните са доста съществени за появата им. Съдейки по това и че се храня като преди и ябълките не помагат много…  с една дума единственото спасение ми се струва раждането… Понякога така си мечтая да изпия един нексиум и да спя като бял човек, ама после си казвам - още месец само…

Сигурно в повечето болници е различно, но аз да попитам. Имате ли представя като се роди бебето дали таткото може да го види след като се роди (не да присъства буквално на раждането)? Че онзи ден приятелят ми ме пита къде ще бъде докато трае раждането и аз му казах - вкъщи. 😀

# 194
Fiffy91,  най-добре попитай директно в болницата, в която ще раждаш. Доколкото знам заради ковид изобщо не пускат друг член на семейството в болницата.
Може би в частна болница допускат на самото раждане, ако сте платили таткото да присъства на раждането...

Общи условия

Активация на акаунт