Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 269
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
В болница Надежда и в болница Селена показват бебето на таткото веднага след като се роди, без това да се заплаща допълнително. Той реално стои отвън и го викат, за да му покажат бебето.

# 196
В болница Надежда и в болница Селена показват бебето на таткото веднага след като се роди, без това да се заплаща допълнително. Той реално стои отвън и го викат, за да му покажат бебето.

Точно за Селена се интересувах, благодаря за информацията! Hug

# 197
  • Sofia
Това с киселините си го обяснявам, че е чисто физиологично.
Аз по принцип нямам киселини. Но и с двете бременности накрая беше някакъв ужас. Всеки път като се навеждах направо ме изгаряше и последния месец спах полуседнала, защото при напълно легнало положение киселините бяха нетърпими.
И двете ми бебета се родиха с коса, но аз лично не вярвам това да е причината за киселините. Не мога да си обясня каква би била връзката 🤔. Все пак това бебе с косата си не е в стомаха.

При мен абсолютно нищо не помагаше за киселините. В началото донякъде лешници, които дъвчех мнооого дълго, да станат на каша. После единственото беше да избягвам да се навеждам и да спя полуседнала. Затова си го обяснявам така : както всички останали органи и стомахът е яко притиснат от нарасналата матка. Тогава връзката между стомаха и хранопровода е доста по-високо и най-вероятно "по-разхлабена" заради това притискане.
Е, поне аз така ги виждам нещата, защото при мен киселините се появяваха или изчезваха чисто механично от движенията и позата ми.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 10:25 от Brin de muguet

# 198
Днеска бях при кардиолог заради ускорения пулс. Е на кардиограмата излезе хептен ускорен 150 🙄😳Даже кръвното ми, което по принцип е ниско бвшв 140/90.. Сигурно малко се стресирах и се притесних. Сега ще си измеря вкъщи до понеделник и ако пак така е високо ще ми изпишат хапчета 😐

От притеснение съм забравила да попитам за стягането и тежестта по време на контракциите. При вас има ли такива оплаквания??Случва се само като имам контракция и не при всичките .. Понеделник като отида ще попитам и лекаря.

# 199
Бахар, по време на контракция се случва да имаш лек задух/сърцебиене. Уголемения размер на матката като контрахира притиска диафрагмата, а оттам тя затруднява и сърцето. Поне така съм чела аз и ми се случва същото и на мен (и пак не е на всяка контракция). Някои контракции примерно ми са съпроводени с горещи вълни. Иначе моя нормален пулс в момента като си го меря вкъщи е 100/110 без да го усещам (но пия и от доста време хапчета, които ускоряват пулса, сигурно си допринасят). Преди да забременея нормалния ми беше около 90.

# 200
Ускорения пулс имам вече от около 3 години. Хормоните бяха в норма, уж всичко наред. Незнам на какво се дължи, но и аз не усещам вече сигурно свикнах. При покой е около 110.По-ниско от 100 не съм измерила. На прегледа притесних се най - вероятно.
На самото раждане дано да няма някакъв проблем, от това ме е страх. Ако от притеснение изскочи пак така на 150 незнам 🤔

# 201
Бахар, да при притеснение и при мен си скача. Миналата година ходих за първи път на кардиолог и бях със същото кръвно като твоето 140/90 и лекарката ме питаше как така не вдигаш кръвно като сега си с високо?? 😃 пък аз наистина не вдигах.. и искаше да пия бетаблокери.. Стана ясно после при специалист, че хич съм нямала нужда и добре че не ги пих.

# 202
Ние сме всяка всеки ден с нов филм, ама аз да си питам - може би малко нелеп въпрос, ама това е положението, човърка ме: от 3-4 дни бебето мърда по цял ден, постоянно е активно, на моменти чак до болка се стига при някои от ударите, със сигурност активността е доста по-осезаема от досега.  И взех да се филмирам нещо, а съм на ехогроф чак след две седмици.

Какво мислите вие, дали да ходя по-рано да я видя, или не би трябвало да е притеснително? При вас как е? Малко съм паник тия дни, на тоновете също не се спря, пулсът беше също много висок... :/

# 203
Трелони, не се притеснявай, нормално е да е много активно особено ако още не си влязла в 9-тия месец, все още има място бебето, затова се движи. И при мен беше така, даже на моменти толкова ме заболяваше от ритници и опъвания, че почвах да го понамествам и побутквам през корема, направо не издържах 😃 Ама тук от 1-2 седмици намаляха движенията осезаемо. Вече е голямо и наистина е нормално накрая да спре да се движи толкова активно.
Аз вчера бях на ултразвук, вероятно последен, бебчо го измериха 3 кг, което знам, че е добре, но леко се притесних, защото преди 1 месец беше 2,500, тоест не е пораснал много. А първото дете го родих 4 кг. Знам, че има още време, ако е като първото, ще си го донося до термин, което значи още 3 седмици точно. Иначе всичко си му е наред, тоновете са перфектни...
Казаха ми, че ми е "загладен пъпа", което било признак, че скоро ще раждам. Това за първи път го чувам. Някоя дали е забелязала при предишна бременност нещо подобно, просто от любопитство питам 😃 не че им вярвам на тези измишльотини хаха

# 204
Какво значи да е загладен пъпа? Не разбирам аз. Моят чак е изпъкнал

# 205
Моят пъп е изгладен през цялото време?
Хм.. При мен също движенията са толкова силни, че направо не издържам на моменти.
Аз имам един глупав въпрос - като ходим на тонове всичко е окей, но може ли примерно след тоновете няколко часа да има контракции? Т.е. тези тонове показват само на момента как са контракциите, те може да се окей в случая, ама малко след това да се появят. Така ли е ?

# 206
Жирафче точно за пъпа си мислех онзи ден, моя по принцип е много навътре и само когато бях бременна с каката съм го виждала. Родих я след като пъпчето се изглади. Стана плосък и равен на корема. Сега го гледам, че има още докато се изравни с пупата и се чудех дали ще е същото :Hug

Гети, може разбира се, родова дейност може да започне по всяко време, нищо, че на тоновете всичко е било ок. 

Мен каката ме съсипваше от шутове, в 9-ти месец почти не бях спала, толкова бяха активни и болезнени.

# 207
  • Sofia
И моят пъп по принцип е хлътнал. Сега е изгладен, а съм в 8-ми месец. Още ми е рано за раждане.

И при мен понякога ритниците са много силни. Понякога нещо щръква от корема. Все едно някой удря топка за пинг-понг отвътре. И като ме заболи, леко понатискам тази "топка" да си се прибере обратно. Спомням си, че дъщеря ми много болезнено ме риташе в ребрата. Сега тази нали е напречно и постоянно се върти, ритниците са навсякъде. Най-неприятните са в пикочния мехур, защото са си силнички вече.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 09:02 от Brin de muguet

# 208
И моят пъп е изгладен и то от бая време, ама не съм родила (дано си чака датата бебето), скрити контракции не знам дали имам, поне не ми се втърдява корема, доста рядко, а дори не пия магнезий. Frowning1 Във връзка с това, вие ходите ли на тонове, последния път АГ нищо не спомена, аз забравих да питам, следващият ми преглед е в края на 35та седмица, може да чака да вляза в 9ти месец, знам ли?

Повечето пишете, че бебетата са ви много активни, при мен има периоди, в които е тотален покой, вечер е кротко. През деня понякога ме натиска в ребрата, повече усещам като местене на крайници, от колкото като ритане, сигурно му е тясно. И на 1-2 дена усещам като земетресение в корема. 😁

# 209
  • Sofia
И на 1-2 дена усещам като земетресение в корема. 😁
Хаха, земетресение !
И моята понякога нещо се бунтува и целия корем почва да се клати наляво-надясно, ще ме понесе цялата.

Един път си казвам, лелее, това дете цялото легло разклати все едно има земетресение. Реших да извикам дъщеря ми да си сложи ръчичката на корема, за да усети и тя бебето, и поглеждам все пак нагоре към лампата - еми, беше си земетресение 😆. Даже започнах да се чудя дали бебето не е усетило нещо и затова така да се разрита. Знам ли, може и бебетата в утробата някак си да са по-чувствителни към земетресения като животните. Моите котки започваха да тичат да се крият още преди да съм усетила разлюляването.

Общи условия

Активация на акаунт