Априлски бебчета 2022 - тема 6

• 45 280
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
fiffy, мен АГ ме иска на тонове от понеделник (35+1).

Иначе и моето бебе от една седмица е супер активно денонощно. Понеже гръбчето и дупето й са в ляво, а краката в дясно, се усеща супер осезаемо кое какво е и е мега странно 😅 Коремът ми също започна да расте много бързо, имам чувството, че всеки ден е все по-голям и вече всякакво прегъване е невъзможно, а имам още 5 седмици до термин 🤷🏼♀😁

# 211
Аз знам, че сега бебето расте, но амниотичната течност не се увеличава и затова се усещат много повече движенията. Преди си плуваше някъде из корема ми, сега си усещам къде е главичката, дупето, крачетата, всичко изпъква 😁 И ритници, и протягания, някой път ме опъва като ластик, ръцете опънати от едната страна, краката от другата.
През нощта ми е смешно като се въртя, а спи. Буквално го усещам как пада на всяка страна и като се обърна целия ми корем е изпъкнал от едната страна.

Не знам дали и при вас е така, но понякога си усещам кожата чак болезнено опъната и като цяло много дискомфортно. И след няколко дни сякаш всичко се е наместило, кожа, мускули и ми става малко по-леко, пак тежи, едва ставам от леглото/дивана и се сгъвам, но някак на самата кожа свкаш й олеква. Не знам дали ме разбрахте.

Аз започвам тонове в началото на 9-ти месец. След седмица.

# 212
  • София
waterviolet и аз чувствам абсолютно същите неща! От няколко нощи обаче всичко е толкова болезнено, че не мога да спя.
Имам страшни болки като менструални - това контракциите ли трябва да са? Снощи се опитах да ги проследя, но спряха след извезстно време… още повече се плаша, че може и април да не дочакаме. Sad
Току-що получих нощниците от сгушени. Искам да кажа, че за човек, който мрази нощници тези изглеждат мега удобни и меки и ще ги изпера и още довечера ще пробвам как са за сън.

# 213
  • Sofia
Аз знам, че сега бебето расте, но амниотичната течност не се увеличава и затова се усещат много повече движенията. Преди си плуваше някъде из корема ми, сега си усещам къде е главичката, дупето, крачетата, всичко изпъква 😁 И ритници, и протягания, някой път ме опъва като ластик, ръцете опънати от едната страна, краката от другата.
През нощта ми е смешно като се въртя, а спи. Буквално го усещам как пада на всяка страна и като се обърна целия ми корем е изпъкнал от едната страна.
Много ме разсмя 😆, много добре описано!

-Lina-, да, менструалните болки могат да са контракции. Аз с първото бебе ги имах всяка сутрин в 9-ия месец и се чудех какво става.
Следи дали стават по-силни и по-начесто. Ако са само от време на време, не е проблем. И аз ги имам, засега не са регулярни.

# 214
Фифи, според мен не те викат на тонове по-рано защото няма нищо притеснително, което може само да те радва Grinning След като дори не ти се втвърдява корема, а не пиеш магнезий, според мен всичко е ок с бебето и няма да родиш скоро и няма смисъл да пускат тонове ясно им е че са добри.
Иначе за пъпа, дано да е вярно че ако е изгладен раждането наближава, защото моя все още е изпъкнал, а термина ми е чак за края на април и поне по този признак да се успокоя. Иначе си имам втвърдявания въпреки че съм на максимални дози магнезий Cry Уж казват че е нормално, дано бебка е послушна и си седи на топло още време 🙏🙏🙏

# 215
Лина, да и за мен нощите са най-тежки. Некомфортно, болезнено. Моят мъж вика че така пъшкам, че всеки път като ме чуел, се стряскал дали не раждам 🙄 (аз колко пъти се събудя, той спи като пън, но щом казва) Вечер чак не ми се ляга да спя…
Аз да ви кажа като ходя не ми тежи толкова, просто съм бавна, уморявам се и се задъхвам, но ми е добре. Легна ли и кошмарът започва.
За менструални болки и аз имам, контракции са това,  засега не са силни и не постоянно. По-скоро е неприятно. Моят пъп доста се изглади, но съм оптимист, че ще си се поносим още Simple Smile

Мерси за идеята за нощниците от Сгушени, има много симпатични, досега само слинговете бях разглеждала.

# 216
  • Пловдив
Ох, добре, че споменахте за менструалните болки, че и вие ги имате. Снощи цяла нощ ме болят, днес бях на лекар, но като се събудих нямаше и спомен от болка и така цял ден. Лекарката каза, че всичко е нормално и да не се панирам толкова. Аз снощи пих едно но шпа да ме успокои малко. И така ще е явно. Много ми е неудобно, ту наляво, ту надясно. Едва се намествам 😁

Момичета, да ви питам вие фотосесии правихте ли си? Аз много се замислям. Нямам с първата бременност и мисля ако правя сега да е с каката и с мен и корема, да няма после мен що ме няма на снимките 😁

# 217
Ох, добре, че споменахте за менструалните болки, че и вие ги имате. Снощи цяла нощ ме болят, днес бях на лекар, но като се събудих нямаше и спомен от болка и така цял ден. Лекарката каза, че всичко е нормално и да не се панирам толкова. Аз снощи пих едно но шпа да ме успокои малко. И така ще е явно. Много ми е неудобно, ту наляво, ту надясно. Едва се намествам 😁

Момичета, да ви питам вие фотосесии правихте ли си? Аз много се замислям. Нямам с първата бременност и мисля ако правя сега да е с каката и с мен и корема, да няма после мен що ме няма на снимките 😁
Ох за фотосесията, утре влизам в 9 месец и днес си качих някоя снимка във фейса, ейййй изядоха ме.... защо не съм била по-дискретна, защо това ,защо онова.... до 3я месец се крий , до 9 се крий.... еее, че да не сме ги откраднали тея бебета. Освен това, че ще раждам скоро, нищо, че съм за 09.04, дето ви казах, че бебето е достигнало по главичка39, а по другите 37 и ще се наложи секцио.
Относно ритниците миналата седмица се бях изплашила, че адски много мърдаше, ама чак болезнено... в ребра в далак, в черен дроб...  ритници яко.

# 218
Моят син беше с голяма глава. В 36 седмица главата му отговаряше на 40та. Родих естествено, имам епизиотомия с 5 шева някъде. Но аз съм висока 173см и като цяло имам широк таз, затова АГ прецени, че не е необходимо секцио. При теб и да се наложи секцио, не се шашкай. Ще мине и замине това раждане. Важното е вие с бебчето да сте добре

# 219
Това, че бебето по глава е достигнало 39, защо да означава, че ще се роди скоро? 🙄

# 220
Моят син беше с голяма глава. В 36 седмица главата му отговаряше на 40та. Родих естествено, имам епизиотомия с 5 шева някъде. Но аз съм висока 173см и като цяло имам широк таз, затова АГ прецени, че не е необходимо секцио. При теб и да се наложи секцио, не се шашкай. Ще мине и замине това раждане. Важното е вие с бебчето да сте добре
На какво може да се дължи тази разлика, много съм изплашена, защо има?! Докторите казват, че всичко е ок, ама ме е страх много. При вас колко по -рано родихте, като вече е отговаряло бебето на 40 седмица? Реално ли беше така едро като родихте? Освен това, дето исках естествено, а ще се наложи секцио заради тесния таз, щяла съм да имам 20 шева иии дрън дрън. И от двете ме е стеах, ама така ако си знам на коя дата ще раждам и ще ме ожземе още повече паника! 😔😔😔

# 221
Тина, аз днес бях на преглед и отново попитах Аг - тя категорично каза, че всичко това не е предпоставка за по-ранно раждане. Затова те питам - на теб кой ти каза, че като главата му е 39г.с. означава, че ще излезе скоро? Лекар ли ти го е казал?

# 222
Ако нещо те притеснява, направи консултация с втори АГ да се чуе и друго мнение. Аз родих в 40та седмица, когато главата на бебето пак си беше 4 седмици напред. Гети, това, че бебето е с по-голяма глава на размери не означава, че ще родиш по-рано. Просто някои лекари за големи бебета препоръчват секцио, защото може да има затруднения при естественото раждане. Това си е индивидуално и аз например нямах кой знае какви проблеми (освен епизиотомията)

Моето момче се роди ден преди термин с голяма глава, ама реално не си представяйте извънземно. В смисъл съвсем нормално бебе си беше 😀 просто беше едър - почти 4кг. Останалите му части от тялото по ехограф ги мериха уж нормални.

И аз имах същите притеснения. Тези постоянни изследвания и измервания понякога са склонни да ни извадят извън релси. Не им обръщай толкова внимание. То и самите ехографи не е ясно точно колко вярно мерят. Ще видиш, че вс ще бъде наред.

# 223
Тина, аз днес бях на преглед и отново попитах Аг - тя категорично каза, че всичко това не е предпоставка за по-ранно раждане. Затова те питам - на теб кой ти каза, че като главата му е 39г.с. означава, че ще излезе скоро? Лекар ли ти го е казал?
Оооо не не! Никой не ми е казал, ама аз така си мисля! Само питах доктора, дали има възможност раждането да тръгне,  а аз да нямам още дата за секцио! Иначе на тоновете, лазва, че всичко е ок, така де, че нямам никакви контракции!
 #BMR благодаря за отг. В понеделник ще ходя до лекаря, който ще ме изражда и ще видим какво ще каже и той, но и двамата АГ толкова се зарадваха, че искам естествено! Ама уви, каза, ако искам да имам 20 шева и на детето някоя ръчичка да му извадят са рискувам.... абеее ужас. Иначе да 10000 пъти питах, защото представите са ни едни на нас с тея размери се вкарваме във филми(аз особено се обвинявам сега, че много сладко ядях
и продължавам да ям през цялата бременност и затова е толкова наддало).

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 23:01 от Tinavasv

# 224
Ако нормално раждане започне преди да имаш дата за секцио твоя лекар би трябвало веднага да откликне и да направите спешно секцио, за това не мисля че трябва да се притесняваш 😊

Общи условия

Активация на акаунт