В градинката минзухар или кокиче, а в коремчето момче или момиче ? ~бебеправене 403~

• 32 052
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Момичета как сте след О, чувствате ли някаква тревожност. Не знам, при мен тези дни са супер емоционални, снощи ей така от нищото вечерта се разплаках и се обвиних за загубата, че аз съм виновна. Страдам от ПА, отдавна не са се появявали. Вие как се чувствате след О? 🙄
Успех на момичетата които ще правят процедури.☘️

Дейзи, стискам палци да се похвалиш с + тест, и да не ти идва М. 🤗

# 706
  • София
Минзухар мога само да кажа че според мен не си готова за нови опити. Физически да, но психически не. Тревожна си, лашкаш се в крайности, самата казваш че имаш паник атаки. Поработи върху това, няма как само тялото да лекуваме когато ни боли, трябва и душата да лекуваме.

# 707
  • София
Аз преди няколко години имах много сериозни проблеми с червата и си самоназначих хранителна непоносимост, оказа се, че имам лека такава към млечните и от тогава прясно мляко йок. Взимам едно безлактозно от Лидл, че поне като правя нещо тестено да няма лактоза, а и вкъщи не се мръщят, че пият безлактозно заради мен Grinning

Минзухар, не се чувствам по-емоционална след О /то съм си достатъчно емоционална по принцип де/ Обикновенно след като ми дойде ме хваща допълнително свръх чувствителност.

# 708
Britishcat, супер прогрес си направила! Браво на теб! Браво за волята! На прав път си!
Мацето, мен и нашата ендокриноложка, и арт лекарката ми винаги ми казват едно и също - инозитол и ниски въглехидрати. А, да, и физическа активност. За последното дават примери като кангу джъмпс, йога, пилатес... Не знам дали е мода, за фитнеса не ги слушам, ходя се на фитнес с тежести, без да прекалявам, разбира се. За тонус и нисък инсулин Simple Smile

За млечните не знам вече и аз какво мисля. Аз лично правя пъпки и ми тече носа от тях. За някои (млека, извари) се твърди, че са инсулиногенни. Други тип зрелите сирена, където бактериите са изяли лактозата (извинявам се, ако звучи лаишки, това съм запомнила), били ок. Но май при всеки си е индивидуално.

Winter11, няма да е сега. Тепърва ще ми пращат документите от фонда. И ми се иска с нещо готово да отида при лекарката ми. Тромбофилии съм пускала, уви и терапия имам. Лекарката ми пусна още НК клетки, някакви ДНК истории,  но исках нещо тип витамини, общи неща Честно да ти кажа съм с обратните впечатления от Щерев и моята лекарка, при която сме няколко момичета от компанията ми. Наблюдавам индивидуален подход при всяка от нас и честно казано съм страшно доволна.
Благодаря! Виж за пъпките е нещо страшно! Особено периода между започване на цикъл и овулация, всичките излизат около долната част на лицето и са без връх, но болезнени и след няколко дни се скриват и остава белег. Ужасни са! Може и от млечните да се получава....Моята ендокриноложка пък каза да не спирам плодовете, те не влияели на инсулина, което за мен не е вярно....Като цяло наблягам на ябълки и горски плодове, а кафето се научих да го пия без захар и без мляко. Отне ми около месец, но сега ми е странно, ако кафето не е чисто....когато се пие чисто обаче, човек разбира разликата между кафетата и може да оцени едно истинско хубаво кафе. За млечните съм абсолютно съгласна, че не са много окей и на много хора правят проблеми, аз не получавам подуване или газове от тях, може да има други вътрешни проблеми, но пък умирам за млечни....

# 709
britishcat, не че ти обещавам, но като ти посвикне още малко тялото с този тип хранене, и тези пъпки ще изчезнат (освен ако при теб не са от млечните). Аз, откакто съм на нисковъглехидратно хранене, нямам хормонални пъпки, рядко имам ПМС, дори по време на цикъл рядко ме боли. Този месец само преди цикъла усетих само... усещане, то не беше и болка, по-скоро напрежение. Не съм пила нито едно обезболяващо.

Искам да ви кажа, че в духа на инфлацията и повсеместната скъпотия, е много хубаво да не яде човек млечни и заради портмонето Grinning Моя приятелка ми се жали колко били поскъпнали млечните, че тя основно тях яде. Чак аз се изненадах! Вярно голяма скъпотия настанала там! Не че на другите места не е, но това си е едно спестено перо Simple Smile

Значи понеже утре отивам в обикновена лаборатория, пускам LH, FSH, естрадиол, пролактин, АМХ, тестостерон, 17-хидроксипрогестерон (трябва), ПКК, СУЕ, пикочна киселина, чернодробни ензими, липиден профил, щитовидни хормони (TSH, т3, т4) и антитела, захар и инсулин, гликиран хемоглобин, желязо, урея, креатинин, триглицериди, витамини (записах ги на листче).

По повод глутена и антителата на щитовидната - и аз имам подобна история. Тат и Мат ми бяха със стойност хиляди, но след като спрях глутена (но тогава спрях и млечните, та може да е комбиниран ефект, не знам), спаднаха в норми. Любопитното е, че и НК клетките, които на предишни изследвания ми бяха завишени, от същия период са ми в норма и те. Не знам дали има връзка, но аз съм склонна да вярвам. Само това беше разликата, дори вливки не съм правила.

# 710
Момичета, аз не издържах и направих един тест (не с първа урина..), ами имаше супер бледа черта - по-скоро очертание (Sure касета) - според мен просто показва къде би трябвало да е розовата, ако я има.. още не съм отписала месеца, въпреки че ако имаше бременност, май щеше да покаже (13 ден след О).. Ноо..знаете, докато не дойде, се надява човек.. Simple Smile

# 711
  • Ст Загора
Дейзи, успех! Sure check, дават черти по - късно от др тестове.
Аз около О нямам проблем. Дойде ли деня за М вече съм се навила. И после ми става криво.

# 712
britishcat, не че ти обещавам, но като ти посвикне още малко тялото с този тип хранене, и тези пъпки ще изчезнат (освен ако при теб не са от млечните). Аз, откакто съм на нисковъглехидратно хранене, нямам хормонални пъпки, рядко имам ПМС, дори по време на цикъл рядко ме боли. Този месец само преди цикъла усетих само... усещане, то не беше и болка, по-скоро напрежение. Не съм пила нито едно обезболяващо.

Искам да ви кажа, че в духа на инфлацията и повсеместната скъпотия, е много хубаво да не яде човек млечни и заради портмонето Grinning Моя приятелка ми се жали колко били поскъпнали млечните, че тя основно тях яде. Чак аз се изненадах! Вярно голяма скъпотия настанала там! Не че на другите места не е, но това си е едно спестено перо Simple Smile

Значи понеже утре отивам в обикновена лаборатория, пускам LH, FSH, естрадиол, пролактин, АМХ, тестостерон, 17-хидроксипрогестерон (трябва), ПКК, СУЕ, пикочна киселина, чернодробни ензими, липиден профил, щитовидни хормони (TSH, т3, т4) и антитела, захар и инсулин, гликиран хемоглобин, желязо, урея, креатинин, триглицериди, витамини (записах ги на листче).

По повод глутена и антителата на щитовидната - и аз имам подобна история. Тат и Мат ми бяха със стойност хиляди, но след като спрях глутена (но тогава спрях и млечните, та може да е комбиниран ефект, не знам), спаднаха в норми. Любопитното е, че и НК клетките, които на предишни изследвания ми бяха завишени, от същия период са ми в норма и те. Не знам дали има връзка, но аз съм склонна да вярвам. Само това беше разликата, дори вливки не съм правила.
Вече вярвам, че почти всичко в организма може да бъде повлияно от хранене и спорт. Да не говоря даже, че съм член на една група за сух и воден пост, хората лекуват какви ли не болести с гладуване. Аз успях да издържа преди няколко месеца само за три дни, повече ми става трудно заради кафето, пада ми кръвното без кафе. За съжаление имам зависимост и към кафе.... Една жена беше изчистила поликистозата с двуседмичен сух пост...

Момичета, аз не издържах и направих един тест (не с първа урина..), ами имаше супер бледа черта - по-скоро очертание (Sure касета) - според мен просто показва къде би трябвало да е розовата, ако я има.. още не съм отписала месеца, въпреки че ако имаше бременност, май щеше да покаже (13 ден след О).. Ноо..знаете, докато не дойде, се надява човек.. Simple Smile
Щом е касетата супер, стига да не е умрялата писалка, която постоянно дава фалшиво позитивен резултат....Честно казано от всички тестове, вярвам най- много на касетата...

# 713
Аз също съм фен на фастовете, но въпреки че имат страшно много фенове, не трябва да се правят самосиндикално за дълъг период от време и от всеки. Вярвам, че поликистози и дори диабет тип 2 може да се обърне с фаст, но е факт, че продължителното гладуване (над 16-18 часа) за жени в определени периоди от месеца и такива, целящи бременност, не е ок. Ето едно видео по темата, което обяснява повече:
https://www.youtube.com/watch?v=POzcJAfJTQw&ab_channel=ThomasDeLauer

# 714
Аз имам един въпрос, че сега се сетих докато си чакам свободните протеини и антитромбин да излязат. Тези три изследвания са за придобита тромбофилия нали така? Лупус антикоагулант има ли общо с вродената? Остана ми само него да пусна, но понеже съм хремава и изчаквам да ми отмине. Много се чудя дали да пускам и пълен пакет за вродена тромбофилия заедно с Лупус....

# 715
britishcat Да те са за придобита тромбофилия. Виж за Лупус антигоагулат не знам дали има общо с вродената тромбофилия. Ако имаш възможност пусни и за вродена тромбофилия, те се правят веднъж и си пазиш после резултатите. 🙂 Лупуса не е включен към пълния пакет за вродени тромбофилии. Той е към придобитите. Успех. ☘️

# 716
britishcat Да те са за придобита тромбофилия. Виж за Лупус антигоагулат не знам дали има общо с вродената тромбофилия. Ако имаш възможност пусни и за вродена тромбофилия, те се правят веднъж и си пазиш после резултатите. 🙂 Лупуса не е включен към пълния пакет за вродени тромбофилии. Той е към придобитите. Успех. ☘
Ахааа разбрах вече, значи лупуса си е към придобити. Значи всичките ми изследвания, които са ми дадени са за придобита и вродената не е отбелязана.Така и така ще пускам, може и за двете и да си знам. Благодаря.

# 717
  • Замък сред облаците
Лупус антикоагулант е към придобитите. В темата за тромбофилиите първият пост е много изчерпателен с информация и линкове и за вродени, и за придобити тромбофилии: https://bg-mam.ma/p/1415616/44364306

# 718
Минзухар 12, с теб се знаем от темата за Кюретаж и забременяване. Моят А беше декември, като утре чакам 3-ти МЦ. Като изключим това, че след аборта ПМС, което преди него ми се изразяваше само в налитане на сладичко, сега е типичното за повечето жени " всичко ме дразни, ти не можеш ли да дишаш по-тихо", а днес  пък съм на тема рев. А бе, редуват се рев с агресия , хаха. Но мисля, че е нормално преди М. Иначе аз лично си записах час при репродуктивен психолог, защото чувствам, че не мога да се справя със всичко. . Нормално е да сме по-чувствителни, но наистина както казва Мацето, прекалено много се лашкаш в следене на тестове, Ову, Б, изследвания, това онова. Успокой се. Аз сега някак се промених, даже и тестове не ми се правят, все ми е тая. Ако стане, стане. Толкова се молих предния път, толкова мечтаех, толкова свещички съм запалила, а сега само  една кротка надежда ми остана, дето си чака някъде в ъгъла и яде бисквити и искам да си отпусна душата и да си живеем живота, пък то хубавите неща стават когато най-малко ги очакваш. Физически възстановяването е лесно, но психически....това не е като да си купиш нова кола. Това не означава да не се обичате и да не правите секс, няма иначе как да стане, но по-спокойно. А и мъжете ни така са под напрежение, да не говорим колко виновни се чувстват за това.

# 719
Salsera Благодаря ти много за подкрепата. Всъщност, всички тук ми помагате. Не ви познавам лично, но сте ми много на сърце всички. ❤️ И аз тези дни съм в едни странни настроения. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт