Какво направих днес за себе си? (тема 13)

• 58 240
  • 754
  •   1
Отговори
# 270
  • Great Britain
Колкото и да ви се струва дръзко не бих я препоръчала Малкия принц на никого за четене.  С годините виждам, че е набедена за нещо тази книга.
Днес пих кафе в паркче за 1 път след Ковид ограниченията.
Защо?Какви са мотивите ти за книгата?

# 271
Не съм подозирала, че има грамотни хора, които не са чели "Малкият принц". Понякога си мисля, че живея в друг свят.

# 272
  • София
Дадохте ми идея утре да я прочета.

# 273
  • Mediterraneo
Пих бира с приятели надвечер на плажа, вълшебно.

"Малкият принц" е онази капка в морето от книги, които спокойно можеш да прескочиш, но ако се докоснеш до нея, те белязва. Много хора са я прескачали. Не знаят какво губят. Затова и казах, че ако се улучи точният момент за четенето й, капката се превръща в океан.

# 274
Има книги, които просто не са "твоите" книги или моментът на срещата е неподходящ. Аз съм се научила да чета на 4 години покрай сестра ми, която е била в първи клас и оттогава не съм спирала да чета ненаситно. Семейната ни библиотека наброяваше около 2 хиляди книги в най-добрия си период - издънка на даскалски род съм. Ходя веднъж седмично до библиотека и чета средно по 5 книги на седмица. Образованието ми е тясно свързано с литературата. И все пак читателят не е и не бива да бъде всеядно прасе. Има "класики", които не харесвам, не ме докосват подобаващо, прочела съм в неподходящи години и после първото впечатление е отровило възможността за извличане на удоволствие при втория или третия прочит.
Не виждам нищо лошо в това човек да си признае, че не смята дадена книга за прекрасна или че не е успял да стигне до края.
"Мечо Пух" например ми беше толкова старателно набутана в ръцете от роднина, когото не харесвах, в резултат на което не я харесах нито първия път, нито втория, нито третия.
Една книга, чак ме е срам да кажа името ѝ, вероятно ми спаси живота или поне разсъдъка в изключително тежък момент и летях от щастие тогава в един нощен влак сред парчетата от съсипаното си битие. След време я прочетох отново и в нея нямаше нищо, ама нищичко от онова, което тогава ме тресе дни наред в екстаз.
А какво направих днес за себе си - прочетох една книга, започвам втора. Нощта ще е дълга.

# 275
Нямам козунаци, ни яйца, но имам безкрайно щастливо дете в басейна.

# 276
имам безкрайно щастливо дете в басейна.
Значи всичко имаш! Heart
Насладих се максимално на слънцето. Купих лакомства и плодове за децата, които утре ще им дам

# 277
Днес станах рано, отидох на лекар, разходих се и сега на работа. Довечера очаквам гости! Имах време да се погрижа за себе си, а сега нямам търпение да посрещна и да се погрижа за скъпи приятели!

# 278
На зъболекар съм😉

# 279
  • Orihuela Costa,Spain
Привет и от мен,смених си колата,ходих на фризьор,купих си много хубави слънчеви очила.Получих и безценни съвети от свекърва ми-да си живея живота,без да ми пука ,и да спра да се притеснявам за неща,които не зависят от мен.Каза ми ,че ако сега е на моите години с този  акъл,няма да й дреме за нищо.С нея сме добри приятелки и от това печелим цялото семейство🤗.

# 280
Разходка и след това вечеря в ресторант.

# 281
Микроблейдинг. Сигурно от година се самонавивах. Добре изглежда и определено не ме състарява, както си мислех.

# 282
Микроблейдинг. Сигурно от година се самонавивах. Добре изглежда и определено не ме състарява, както си мислех.
Аз съм много доволна от резултата при мен. Чак ме е яд, че го отлагах толкова много Wink честито!

# 283
Гледах малко телевизия след работен ден, приключил в 21 часа. Сама, с цигара, чаша вино и вечеря, приготвена за мен от любящ мъж.

# 284
Да раздвижа темата Simple Smile
Днес ходих да си заверя документи. Мина бързо и приятно. Харесва ми, когато срещам и хора, които работят , съдействат и се държат внимателно. Разходих се доста, пих кафе с приятелки. Ходих на една прекрасна църква с по вече стъпалца Simple Smile Опитвам се да вярвам, че най доброто предстой. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт