Всичко за етеричните масла -тема 2

• 40 699
  • 368
  •   1
Отговори
# 330
Детето ми е на 3г и малко и мажа когато има симптоми и 2-3 дни след това. Гледам поне 4 мазания да има за деня (на 2-4ч общо взето). За нас процедирам с мазане през час-два първите 2 дни и после разреждам. Имам предвид мазане с разредени в рол он масла. Иначе вечер пускам за час противовирусни масла в дифузера. Ако има хрема например или подкашля пускам пълен дифузер на прекъснат режим за през нощта, но това го практикувам само при запушен нос и честа кашлица.
Може ли да ми дадете комбинацията, която ползвате за вируси и тази за хрема и кашлица. Благодаря

# 331
Правя имунна бомба - тамян, лимон, онгард и чаено дърво и с нея мажа гръбнак, врат и стъпала. За хрема ползвам няколко комбинации( ползвам масла на Wooden spoon, Дотера, Тисеранд и Пранаром ) - air за запушен нос и бистра хрема. За по-гъст секрет или ако има задна - тамян и чаено дърво или кедрово дърво, цитрус, сибирска ела и сладка мента. За кашлица - сибирска ела и чаено дърво, босилек и лимон, майорана и римска лайка, понякога air. Ако е влажна добавям мащерка.

# 332
Ели, по колко капки от тези масла слагате в дифузера?

# 333
Ели, по колко капки от тези масла слагате в дифузера?
Хола ни е около 22-23 кв, слагам по 4-5 к. По принцип знам, че може и повече, но съобразявам с най-малкия член на семейството.

# 334
Бихте ли дали мнение за мартата Етерика.
Прочетох до тук написаното. Пише доста оскъдна информация за тях. Има ли доволни, които са ползвали масла на тази марка и стават ли за дифузиране?

# 335
Здравейте!Някой може ли да сподели мнение за продуктите на Етерим?Поръчах няколко масла и дифузер от тях ,чакам ги да пристигнат и се чудя дали са ок!

# 336
Качественото масло няма как да струва 6-8 лв. Не може гераниум и грейпфрут да са на една цена, и т.н, и т. н. Ползвайте ги, ако искате, масово хората се заблуждават, че щом не е за вътрешен прием, може и 2 лв да струва, какво толкова.
Можете да намерите по-добро качество на приемлива цена.

# 337
В Германия има качествени масла на такива цени: https://www.medizinfuchs.de/Baldini%2BBioAroma.html?sac=1. Защо да няма в БГ? Не познавам конкретната марка български масла, но по принцип в БГ би трябвало да има качествени масла на доста добри цени.

# 338
В Германия има качествени масла на такива цени: https://www.medizinfuchs.de/Baldini%2BBioAroma.html?sac=1. Защо да няма в БГ? Не познавам конкретната марка български масла, но по принцип в БГ би трябвало да има качествени масла на доста добри цени.
Благодаря!Надявам се да не съм сгрешила с тях!Поръчвам за първи път,но ако нещо ме усъмни просто ще ги сменя!

# 339
Във Франция цените също не са високи (с изключение на маслата, които по принцип са си скъпи). Който иска може да погледне цените в Aroma-Zone (https://www.aroma-zone.com) или в тази онлайн-аптека например: https://www.cocooncenter.de/c/aromatherapie-einheitliche-aetheri … -flaeschchen.html (аптеката е френска, просто продават и в Германия, поръчвам често от нея; подобни са цените и във физическите аптеки/био магазини).

# 340

Никой производител не си прикрепя сертификата за качество към продукта Simple Smile
Ако да, то това са т.нар “собствени стандарти за качество”. Хората, които се занимаваме с научните и клиничните приложения на маслата, ги тестваме допълнително.
Аз мога да различа качество и компрометирано качество само по аромата от бутилката, после - и в дифузер, но обикновеният потребител - не и е много лесно да се подведе по ниска цена и реклама.
От трета страна - неподправено качество не е равнозначно на безвредно.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 17:51 от Дренка

# 341
Аз нямам лаборатория вкъщи и се доверявам на сериозно изглеждащи фирми/производители. Нямам друг избор. На немските фирми им вярвам по принцип. Като слушам Мальте Хоцел как говори за маслата (създателят на Oshadhi; често прави безплатни семинари онлайн), някак не мога да си представя, че не внимава за качеството на продуктите си. Пък сертифицирани в Германия като хранителни продукти масла, изобщо не допускам, че може да са лоши. Със сигурност не са самозванци със собствен сертификат, а са проверени и регистрирани по каналния ред.

# 342
Можете да правите разлика между фирмени обучения и независими такива, можете  и да не правите. Въпрос на избор. Simple Smile

# 343
Не разбрах за какви фирмени обучения става въпрос. Може ли пояснение, моля?

# 344
За “обученията”, семинарите и информацията, която се разпространява директно от компанията, през различни маркетингови стратегии.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт