Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 616
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
ПАИ, Ф13 и АСЕ плюс още две имам и аз и всички лекари ме убеждават, че не аа високорискови..

# 106
  • Sofia
А бе то и мен две АГ + един хематолог ме убеждаваха, че с  една загуба, фамилна обремененост със ССИ и Ф2 Протромбин + още 4 мутации (две от които хомозиготни) не съм за НМХ. Третият АГ мислеше да включи НМХ чак в 20гс...

Зависи на кой попаднете.

# 107
Така е, наистина, макар че самият риск сам по себе си надали има отношение към високата доза, в крайна сметка важното е да има подходяща профилактика.
На мен вчера ми казаха пък че прекалено висока доза (0,8) можело да причини сърдечен проблем на бебето, ама ей така между другото, аз и без това ще я намалявам, ама как ли не получих сърдечен удар от това инфо. А съм 100 кила по принцип, същият лекар ми беше казал че анти ха е ниско мож нби точно защото съм тежка и го метаболизирам фраксипарина.
По темата тромбофилия имам чувството че много лекари се упражняват, просто защото или не знаят, или няма консенсус, до който да прибегнат.

# 108
Sunny, ако мога да те успокоя, че според мен не си преразредила. Но и д-димера не ти е повишен чак толкова че да се притесняваш или да се вдига доза?! На мен Паскалева отдавана ми е казала да не пуска Аптт, само веднъж съм го изследвала в началото на бременността, а вече съм в трети триместър. Казали са ми че няма смисъл да се изследва защото си на аспирин и на инжекции и е ясно че ще е завишено, така че това въобще не го гледай. Относно вдигане на доза е най-добре да съвпадне мнението на АГ и хематолог. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 109
Sunny, ако мога да те успокоя, че според мен не си преразредила. Но и д-димера не ти е повишен чак толкова че да се притесняваш или да се вдига доза?! На мен Паскалева отдавана ми е казала да не пуска Аптт, само веднъж съм го изследвала в началото на бременността, а вече съм в трети триместър. Казали са ми че няма смисъл да се изследва защото си на аспирин и на инжекции и е ясно че ще е завишено, така че това въобще не го гледай. Относно вдигане на доза е най-добре да съвпадне мнението на АГ и хематолог. Успех Flowers Four Leaf Clover
Ами, да.. и от други хора чух мнение, че не е нужно, хематоложката единствено иска да ми я вдигне заради анти Ха, която е паднала под 0.30. Като може би заради това идеята й е да ги редувам с 0,4, а не изцяло да я сменя.. и след няколко дни да отида да пусна изследвания, за да видим как е тази доза.
Благодаря 🌷

# 110
  • София
Референтните стойности за бременни са различни и за АПТТ
https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm

А за толкова малко отклонение изобщо не бих се притеснявала, а и като цяло аптт не е важно.

# 111
Здравейте. Минах преглед при хематолог за консултация, на моите резултати за придобитата тромбофилия. Каза, че нямам такава и няма да се налагат Фраксипарин/Клексан. Според вас моите резултати възможно ли е да са такива от настинка, както каза док? Или да търся второ мнение?

# 112
  • София
За мен разликата между 1.20 и 1.23 е толкова незначителна, че е в границите на лабораторната грешка.

Бих повторила изследването на lupus anticoagulant след месец.

# 113
За да има диагностична стойност изследването за lupus anticoagulant трябва да се повтори след поне 12 седмици.

https://www.nhs.uk/conditions/antiphospholipid-syndrome/diagnosis/

# 114
Момичета, какво е мнението Ви фраксипарина да е през ден, а не всеки ден. Чела съм, че се разражда за 24 ч в организма и затова е нужно да е всеки ден по едно и също време и се притеснявам да не стане проблем, ако се разреди поставянето през ден. Има ли други по този начин и всичко наред ли си върви? Казаха ми, че изследванията ми са добре и можем постепенно да спрем аспирин протекта и да разредя инжекциите през ден, но не и да ги спирам, защото си имам няколко мутации.

# 115
Здравейте,някой знае ли какво се има предвид под това да имаш протокол за Клексан или Фраксипарин?
Какъв е тоя протокол и откъде да го изкарам.

И още нещо - някой беше споделил контакт на Паскалева, но не го намирам...

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 10:06 от gushka

# 116
  • Sofia
Момичета, какво е мнението Ви фраксипарина да е през ден, а не всеки ден.
Ами един ден си "защитена", един ден - не си. То си пише в листовката, че действието му е 24ч.,  след това няма и помен от медикамента в кръвта. Това ми е казвала и проф. Паскалева.

gushka, проф. Паскалева : 02 921 1364. Но това е за записване на часове. Не нейният от кабинета.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 11:21 от Brin de muguet

# 117
  • София
Благодаря ви за препоръките!
Записах час за доцент Христова за следващата събота.

По повод дискусията за сокът от цвекло, щях да ви казвам да внимавате,защото големите количества ускоряват пулса и не е никак приятно.
Също така и с яденето на грейпфрут при ползване на Клексан/Фраксипарин.

# 118
  • Sofia
По повод дискусията за сокът от цвекло, щях да ви казвам да внимавате,защото големите количества ускоряват пулса и не е никак приятно.
Също така и с яденето на грейпфрут при ползване на Клексан/Фраксипарин.
Какво имаш предвид? Че грейпфрутът също ускорява пулса ли? Аз съм на Фраксипарин, хапвам си редовно грейпфрут и има периоди (доста продължителни), в които пулсът ми е доста ускорен. Сега започнах да си задавам въпроси 🤔.

# 119
Грейпфрутът променя усвояването на лекарствата

Общи условия

Активация на акаунт