Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 618
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
Да, грейпфрутът е несъвместим с много лекарства или намалява дейстието им или го усилва- при тези за високо кръвно, антидепресанти със сигурност знам , от хормоните - с  естрогените също не е ок да се приема, бяха ме предупредили, че ги неутрализира в пъти. Съдържа бергамотин, който променя в абсорбцията на хр. вещества в червата. Не бих се очудила да влияе  и при фракси/ клексан. Има доста литература по темата, но най-добре лекар да ориентира дали може да се приемат успоредно.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 14:09 от mexicana___

# 121
Момичета, какво е мнението Ви фраксипарина да е през ден, а не всеки ден. Чела съм, че се разражда за 24 ч в организма и затова е нужно да е всеки ден по едно и също време и се притеснявам да не стане проблем, ако се разреди поставянето през ден. Има ли други по този начин и всичко наред ли си върви? Казаха ми, че изследванията ми са добре и можем постепенно да спрем аспирин протекта и да разредя инжекциите през ден, но не и да ги спирам, защото си имам няколко мутации.
Това АГ ли ти го казва да биеш през ден или хематолог? Astonished Няма никакъв смисъл, няма такава терапия през ден, писано е много пъти в темата и Паскалева и на мен ми го е казвала, че ако изследваме наличие на клексан след повече от 24 часа ще е нула, просто няма, пише го и в листовката. Не знам какви са тези доктори наистина.....После да се довериш на един - никакво доверие!!! Потърсете второ мнение Flowers Four Leaf Clover

# 122
Имам сериозен въпрос. Препоръчайте някой в София за следене на кръвотока, не ми трябва за друго, просто моята АГ ми каза след 26гс, че се мери. Искам да ми го следят от рано, тя все увърта, тогава било този към бебето, а на артериите щели да ми кажат как е на 1ФМ. Тоест разбирам, че тя няма да го мери май?! А искам да ходя през 2 седмици поне за да съм спокойна. Ако може да не е някой с бомбастични цени. Мислех при Чучумишев, но цените в новия център, който е са уау... За през 2 седмици тц.... Вецев отпада също по други причини.
Моля кажете някой свестен  достъпен лекар.

# 123
Гледах във фейса, че д-р Ковачев от центъра на Сигридов е взел сертификат за измерване по доплер. Той със сигурност ще може да го мери, но не знам какви ще са цените.
В Токуда също мерят кръвоток на всеки преглед, особено като си с тромбофилия. Там прегледа е 60 лева, но вторичен.ако отиваш за първи път зависи при коя докторка от 75 до 95. Май при Нашар е над 100 защото е доцентка, то и без това няма часове за нея...
Д-р Корсачки също мери кръвоток и май не е много скъпо при него...
Във Фемина също мисля че мерят кръвоток всеки път, но не знам цени.
Евтиното винаги излиза по-скъпо, преглътни цените и отиди на хубаво място с добро отношение 😉Flowers Four Leaf Clover

# 124
С друго име не мога да помогна, но никой лекар няма да те вика през две седмици, освен ако няма усложнения свързани с бременността. Повечето се следим на две места и така става преглед на 2 седмици.

# 125
Да, но тъй като моята няма да го мери явно, като ходя при още един ще ми се получава веднъж месечно. За токуда не знаех, че при всеки лекар може да се измери. При Корсачки съм била, и аз се чудя за него сега. Той има нормални цени, но е добър лекар. Благодаря

# 126
Аз се следя при Богданова в Оскар. Всеки път гледа кръвотока, но си ходя на три седмици/ понякога 4

# 127
В Оскар предполагам всички мерят кръвоток, Стратиева също мери, но не знам колко е прегледа. Богданова работи и в Токуда, но там май по-трудно се записват часове за нея.
Само да уточня, че в Токуда мерят след 12 г.с. преди това обясняват че не е правилно и няма смисъл да пускат доплер....

# 128
Ей, златни сте. Значи ще изчакам след 12гс и ще се запиша при някой. Предполагам все пак ще е по-нормално като цени от МЦ Сигридов и МЦ Калчев, там ми казаха 130 или 150лв. 80-100 е нормално за мен за рутинен преглед, ама то ФМ е на тия цени иначе... Жалко, но понякога си мисля, че известните лекари просто спекулират с мъката на бременните. Др. Сигридов може да е велик лекар (не знам, не съм била), но цените са уау. Много се обсъжда напоследък, че са прекалено надути..

# 129
Момичета, пак съм аз…
Имам въпрос относно раждането.. дали тромбофилията е предпоставка за секцио? Тъй като гледа интервю на д-р Вецев, който категорично заяви, че е почти сигурно и инжекциите трябва да се спрат 72ч. Преди това.. от други хора чувам, че не са им спирали НМХ-то.
Вецев отбеляза, че ако сме с доза 0,6 даже е задължително да се спре, тъй като кръвта е много разредена.
Какво е вашето мнение/ опит? Аз все още не съм стигнала до този етап и съм “гола и боса” в тази област.

# 130
  • София
Момичета, пак съм аз…
Имам въпрос относно раждането.. дали тромбофилията е предпоставка за секцио? Тъй като гледа интервю на д-р Вецев, който категорично заяви, че е почти сигурно и инжекциите трябва да се спрат 72ч. Преди това.. от други хора чувам, че не са им спирали НМХ-то.
Вецев отбеляза, че ако сме с доза 0,6 даже е задължително да се спре, тъй като кръвта е много разредена.
Какво е вашето мнение/ опит? Аз все още не съм стигнала до този етап и съм “гола и боса” в тази област.
Все още не съм го обсъждала с Вецев, но съм се нагласила за естествено раждане въпреки тромбофилията и гестационния диабет (имам 2 естествени раждания преди това, като при тях тромбофилията ми все още не беше установена, и никак не искам на третото раждане да ме режат). Дали може да качите линк към интервюто с Вецев, ако сте го гледала онлайн.

# 131
До колкото съм говорила с него, той практикува индуцирано раждане, за да има контрол върху кръворазреждането. Не знам дали е световна практика, но е факт че има много родили, без усложнения с поставена инжекция 24 часа преди раждането (естествено). Но определено е кофти ако кръвта е разредена, опасно е.

# 132
Изрично съм попитала проф.Паскалева и тя ми е отговорила че тромбофилията НЕ е предпоставка за секцио и даже Е По-опасно (като всяка коремна операция, това са нейни думи) от естественото раждане при тромбофилия. Питала съм я при естественото раждане има ли риск от по-голям кръвоизлив заради инжекциите и отговора й беше НЕ!!!!
Вецев няма да го коментирам, само ще кажа че има 100000 пациентки направете си сметката дали може да ги изроди нормално или е по-добре да ги насочи за секцио Thinking Всеки си има глава да си мисли Thinking
Писала съм си с момиче от форума с естествено раждане, ако реши да се включи, точно на доза 0.6, но не е раждала при Вецев 😉

# 133
Аз съм раждала при Вецев, точно индуцурано раждане, защото имах малко води. Но бях само на натаспин. Въпреки това имаше към 600мл кръвозагуба, което е доста..ако бях и на инжекции не ми се мисли. Паскалева също ми беше казвала, че не се спират по принцип..

Искам и аз да питам нещо. Имам кафяво зацапване от днес, АГ каза по телефона , че може би защото вторият плоден сак се резорбира.. Слагам утрогестана вагинално, предполагам че сега трябва да мина през устата? Тя е отпуска и не искам да я притеснявам. Може ли някой да ми каже дали е така?

# 134
Изрично съм попитала проф.Паскалева и тя ми е отговорила че тромбофилията НЕ е предпоставка за секцио и даже Е По-опасно (като всяка коремна операция, това са нейни думи) от естественото раждане при тромбофилия. Питала съм я при естественото раждане има ли риск от по-голям кръвоизлив заради инжекциите и отговора й беше НЕ!!!!
Вецев няма да го коментирам, само ще кажа че има 100000 пациентки направете си сметката дали може да ги изроди нормално или е по-добре да ги насочи за секцио Thinking Всеки си има глава да си мисли Thinking
Писала съм си с момиче от форума с естествено раждане, ако реши да се включи, точно на доза 0.6, но не е раждала при Вецев 😉

Аз също не се следя при него, а гледах едно интервю негово във фб и леко се стресирах, тъй като все още не съм го обсъждала с моята докторка.

Линк към интервюто: https://fb.watch/bH5gqZty8J/

Общи условия

Активация на акаунт