Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 619
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Просто го обсъдете с вашата докторка Wink
Ян, принципно е така с утрогестана, но нямам опит при такава ситуация. Нека някоя мама, на която се е случвало да каже как е процедирала....

# 136
Аз съм раждала при Вецев, точно индуцурано раждане, защото имах малко води. Но бях само на натаспин. Въпреки това имаше към 600мл кръвозагуба, което е доста..ако бях и на инжекции не ми се мисли. Паскалева също ми беше казвала, че не се спират по принцип..

Искам и аз да питам нещо. Имам кафяво зацапване от днес, АГ каза по телефона , че може би защото вторият плоден сак се резорбира.. Слагам утрогестана вагинално, предполагам че сега трябва да мина през устата? Тя е отпуска и не искам да я притеснявам. Може ли някой да ми каже дали е така?
и аз имах няколко пъти зацапване лекарите бяха на мнение да се приема  утрогестан през устата.

# 137
И аз в дните със зацапване го приемам през устата. Имай предвид, че доста бута кръвното, затова гледай да си хапнала преди това и да имаш под ръка нещо за бързо вдигане на кръвно от сорта на айрян. Първите пъти доста рязко ми падаше, сега организмът сякаш свикна.

# 138
Благодаря ви. Като пиех по 6 много ми се спеше и ми се моташе главата. Сега са по 2 и то вечер и направо лягам Grinning предполагам като свърши зацапването пак почвам вагинално?

# 139
Благодаря ви. Като пиех по 6 много ми се спеше и ми се моташе главата. Сега са по 2 и то вечер и направо лягам Grinning предполагам като свърши зацапването пак почвам вагинално?
Хубаво е, че само вечер трябва да го приемаш поне да се избегнат неприятните последици от утрогестана. Когато нямаш зацапване минаваш пак на схемата вагинално поставяне.

# 140
Момичета с Хомозигот по мутантен алел на PAI, Хетерозигот по мутантен алел на  Prothrombin(Factor II), MTHFR(1298) съм. Преди трансфер са ми назначени 2*2 лутинус (400 мг) и 25 мг прогестен декс. Доц. Русев ми е писал прогестерона да не надвишава 200 мг на ден. Вие как процедирате в такива ситуации?

# 141
  • София
Аз имах прогестерон на два вида инжекции + вагинален 600мг, плюс естрофем и кортикостероиди. Успоредно с това имах НМХ всеки ден и аспирин протект. Антикоагулантната терапия неутрализира кръвосъсирващия ефект на медикаментите.

# 142
Здравейте, да питам нещо за омега 3, понеже стана дума в съседна тема. Знам, че помага при бременни с тромбофилия и др. Сигридов го дава за допълнителна терапия един вид към НМХ, но някой знае ли кога се почва?
Мен изрично ми казаха след 12гс,даже една аптекарка ми се скара, че тръгнах да го купувам, а тогава бях в 6гс и ми се развика, че не съм се консултирала с АГ и не се пие толко рано. В Интернет не намерих противопоказания да е преди 12гс...та моля кажете вашите лекари от кога са ви го дали. Искам да го пия, но защо има толко противоречиви мнения..

# 143
Здравейте, момичета.

Ще съм ви много благодарна ако споделите мнения или опит.

Предстои ни започване на инвитро около юни.
С тромбофилии съм (PAI, ACE, MTHFR, VEGFA, TAFI) и една от точките в заключението от генетика е:
“При нужда от яйчникова стимулация може да е свързан с индивидуален атипичен отговор, тъй като има модулиращ ефект върху фоликулогенезата.”

Исках да ви попитам, има ли сред вас някое момиче с подобно заключение и инвитро. Ако да, как ви мина стимулацията, какъв беше отговорът - нормален с достатъчно фоликули, хиперстимулация или стимулацията не подейства (нарастна един фоликул)?
И въпросът ми е към всички: как разбирате това заключение? Аз не попитах нито професор Лисичков, нито доцент Русев, защото още не бяхме се насочили към инвитро тогава.

Благодаря ви много!

# 144
Здравейте, имам и аз два въпроса и понеже  наскоро обсъждахте и много разбирате, ми се струва правилното място да питам:
1. Откога започнаха да ви мерят кръвотока? На БХС имам една стойност PI, която не ми харесва, но пък не ми пуснаха доплер и няма две стойности за двете артерии, а само една. Та не знам какво точно да мерили
2. Докога сте приемали утрогестан? Аз съм в 14та седмица. От самото начало ми е назначен 2 х 2 вагинално. АГ каза да го спирам чак в 16-17та? И то не постепенно, нямало проблем и изведнъж?! Причината да ми го изпишат е лекички зацапвания около три пъти, та наистина не знам какво да правя.
Да потърся ли друго мнение?

# 145
За кръвотока не се притеснявайте, по време на БХС е рано и е нормално да не е много добър. Важното е на втора фетална да е добре. Щом не са ти казали нищо, значи е в норма.

Утрогестана е по-добре да се намали на 2 за седмица -две и тогава да се спре. Поне моята АГ така ме съветваше. Но много лекари нямат против и рязко. До 16-17 седмица че и до 20 все още се образува плацентата, затова им е по-спокойно да се слага до тогава, когато вече плацентата трябва напълно да си е поела производството на прогестерон, а слагах утрогестан от 15та до 20та заради контракции

# 146
Здравейте, имам и аз два въпроса и понеже  наскоро обсъждахте и много разбирате, ми се струва правилното място да питам:
1. Откога започнаха да ви мерят кръвотока? На БХС имам една стойност PI, която не ми харесва, но пък не ми пуснаха доплер и няма две стойности за двете артерии, а само една. Та не знам какво точно да мерили
2. Докога сте приемали утрогестан? Аз съм в 14та седмица. От самото начало ми е назначен 2 х 2 вагинално. АГ каза да го спирам чак в 16-17та? И то не постепенно, нямало проблем и изведнъж?! Причината да ми го изпишат е лекички зацапвания около три пъти, та наистина не знам какво да правя.
Да потърся ли друго мнение?

1. Измериха ми го на  ранната фетална морфология още, после горе долу през  около месец и половина се събра пак да го  мерят . Но стандартно се мери по време на ФМ само и след това вече при необходимост се зачестява.
2.  Аз го спрях в 15 г.с / друг препарат приемах/ , но по много плавна схема разреждах. Ако се взима 2X2 обукновено се прави 2Х1 за 4-5 дни или седмица, после  1Х1 за същия период , но все пак се консултирай с лекар. Някой го спират от раз без проблем, при други се получава зацапване.

# 147
Благодаря ви! Много се успокоих ☺

# 148
Здравейте, знаете ли как да превърна в мерните единици Д-димера на първа страница за да видя дали съм в норма?
моя резултат: D-DIMER /кол. 2.00   mcgFEU/ml   до 0.5
Бременна в 19+5 г.с
изследвания:
Скрит текст:

в скрит текст слагам историята си:
Скрит текст:
Бременна съм с близнаци от инвитро имам ниско рискови мутации.
От началото на бременноста съм на Клексан, Фраксипарин, Енокс 0.4 ...каквото успея да намеря на пазара основно на турските разновидности разчитам...
Аспирин приемах преди трансфера още. Заради прокървявания в началото на януари и февруари ми спряха аспирина.
Хематолога  ми каза да се следя вече при АГ-то и ми е притеснено да не изтървем нещата...

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 12:52 от Joy Joy

# 149
Здравейте, пращат ме да изследвам анти ха. Препоръчаха ми лабораторията на Св. Екатерина имате ли впечатления от тази или от други лаборатории където отчитат коректни резултати.

Общи условия

Активация на акаунт