Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 624
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Joy Joy, виж тук на 1 ред- стойността е същата, има рефернтни за бременни- http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

# 151
Здравейте, пращат ме да изследвам анти ха. Препоръчаха ми лабораторията на Св. Екатерина имате ли впечатления от тази или от други лаборатории където отчитат коректни резултати.
В лабораторията на Токуда и в трета градска болница отчитат коректно анти ха. Св Екатерина също е ок, знам че е кардиологична Grinning
Майка-зайка , при мен стимулацията нямаше ефект така да се каже.  Аз съм с други мутации, не съм изследвала разширения пакет защото съм с високорискови и беше ясно че ще съм на терапия. Не съм знаела, че може да има ефект върху стимулацията. Според мен говори с репродуктивния лекар и го попитай относно това заключение на генетика. Моя опит е че имах 2 зрели яйцеклетки, и само една годна(другата GV), след дълъг протокол и силна стимулация. Една годна яйцеклетка обаче е достатъчна да сбъднеш мечтата си, така че желая ти много късмет 🤰Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 15:55 от Winter11

# 152
Вече двама лекари ми казват за проблеми с лабораторията на Токуда, пращат ме в национална кардиологична, казват че в Токуда излизат фалшиво ниски резултати на анти ха активност

# 153
Joy Joy, виж тук на 1 ред- стойността е същата, има рефернтни за бременни- http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Точно там гледам .... но там стойностите са µg/mL , µg/L
ng/mL
, nmol/L

моите са mcgFEU/ml искам да ги преобразувам в някои от трите, но не намирам формула в нета

редакция:
Да разбирам ли, че   µg/mL е mcgFEU/ml....?

Тогава съм отвсякъде извън норма моят резултат е 2 mcgFEU/ml
пробата ми е взета в 8.00ч след това си бих фраксипарина ( от два дни съм на него, както писах бия каквото намеря.. Sad )

Какво следва увеличава се клексана ? Сега  съм на 0,4 илище ми върнат пак аспирина въпреки, че прокървявам?

Чак на 17 март съм на преглед при АГ, моля кажете фатално високо ли е ?
Бременна съм с близнаци, щях да ги загубя преди месец ....ще се побъркам тези два дни....

В преден мой пост в скрит текст съм поставила изследванията ми от днес: ПКК, Биохимия, Коагулация, Урина

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 18:42 от Joy Joy

# 154
  • Sofia
Yan, аз започнах да пия Омега 3 още с установяването на бременността. Именно АГ ми я изписа.
С тромбофилии съм (PAI, ACE, MTHFR, VEGFA, TAFI) и една от точките в заключението от генетика е:
“При нужда от яйчникова стимулация може да е свързан с индивидуален атипичен отговор, тъй като има модулиращ ефект върху фоликулогенезата.”

Исках да ви попитам, има ли сред вас някое момиче с подобно заключение и инвитро. Ако да, как ви мина стимулацията, какъв беше отговорът - нормален с достатъчно фоликули, хиперстимулация или стимулацията не подейства (нарастна един фоликул)?
И въпросът ми е към всички: как разбирате това заключение? Аз не попитах нито професор Лисичков, нито доцент Русев, защото още не бяхме се насочили към инвитро тогава.
И аз съм хомозигот MTHFR и със същото заключение. Никак не го разбирам. От Геника само ми казаха, че се очаква атипичен отговор по време на стимулация.
Не съм ин витро, но правих стимулация. По принцип забременявам от раз - три пъти! Даже броя и последния (четвърти) път, защото подновихме опитите след няколко месечна пауза и пак стана от раз.
Но преди това имах един период около 1г и половина след аборт, в който не можех да забременея. Тогава по време на стимулацията направих три фоликула и трите се спукаха, но до бременност не се стигна. Не знам, възрастта ли беше вече фактор, тази мутация ли, но определено стимулацията не доведе до очаквания резултат.

# 155
Joy Joy, къде сте пускала изледане за д димер първо. Второ, за да се види дали ви е ок дозата за фраксипарина трябва да пуснете анти ха. Да разбирам, че от два дена си слагате фраксипарин или повече дни? Според мен се свържете с АГ по телефона и изпратете изследванията, за да може да прецени дали всичко е наред.  Те не гледат само един показател като д димер, а общата картина.И не на последно място, а на първо бъде спокойна това е най-важното.Всичко ще бъде наред.

# 156
Joy Joy, къде сте пускала изледане за д димер първо. Второ, за да се види дали ви е ок дозата за фраксипарина трябва да пуснете анти ха. Да разбирам, че от два дена си слагате фраксипарин или повече дни? Според мен се свържете с АГ по телефона и изпратете изследванията, за да може да прецени дали всичко е наред.  Те не гледат само един показател като д димер а пбщата картина.И не на последно място, а на първо бъде спокойна това е най-важното.Всичко ще бъде наред.

Пускани са във Варна - Статус( ако сте от София няма да сте чували тази лаборатория)

Анти-ха във Варна няма къде да се пусне ... да пътувам до София в момента е невъзможно...заради застрашаващият аборт.

Описах случая си в преден пост 148 -и за да не досаждам всеки път на пишещите, а и не сте длъжни да ме помните Simple Smile 
също така качих и изследванията си, ще ги копирам и в този пост няма да крия...
копирам :
Бременна съм с близнаци от инвитро имам ниско рискови мутации.
От началото на бременноста съм на Клексан, Фраксипарин, Енокс 0.4 ...каквото успея да намеря на пазара основно на турските разновидности разчитам...
Аспирин приемах преди трансфера още. Заради прокървявания в началото на януари и февруари ми спряха аспирина.
Хематолога  ми каза да се следя вече при АГ-то и ми е притеснено да не изтървем нещата..
.

Няма как да пиша на АГ часът ми е за 17 март

# 157
Joy Joy, не мога да ви дам съвет, защото не съм лекар, поне с хематолога няма ли как да се свържете и заедно с Аг да се координират, защото, в крайна сметка вие трябва да останете спокойна.  Ако имате телефона, според мен се обадете, без никакви притеснения. Ако са ви казали, че кръвотока е добър на последния преглед, значи всичко е наред. Предполагам, че АГ ако беше притеснено щеше да ви каже да изпратите изследванията. И обърнете внимание на хемоглобина.Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 20:46 от Irata

# 158
  • Sofia
Да ви попитам, как процедирате със спирането на Аспирина?
АГ ми каза да спра Акарда в 35гс., и да започна стриктно да си следя кръвното, защото може да се повиши. След което повишаваме дозата НМХ. Аз досега кръвно съм мерила само когато се сетя, но не и всеки ден.
При вас след спирането на АП имало ли е покачване на кръвното? И вие ли сте го мерили след спирането?

# 159
Да ви попитам, как процедирате със спирането на Аспирина?
АГ ми каза да спра Акарда в 35гс., и да започна стриктно да си следя кръвното, защото може да се повиши. След което повишаваме дозата НМХ. Аз досега кръвно съм мерила само когато се сетя, но не и всеки ден.
При вас след спирането на АП имало ли е покачване на кръвното? И вие ли сте го мерили след спирането?

Не е задължително да се повиши. Мен в момента без да съм бременна, не ми влияе на кръвното АП. Нито седи по-ниско както с хапчетата дето пиех преди, нито се дига повече. С него и без него е еднакво. Мери го сутрин и вечер кръвното за да видиш как върви. Аз го мерех по 3 пъти на ден, ако не се чувствам добре и ме боли глава.
Ти не пита ли как да го спре от един път или постепенно да разредиш?

# 160
Здравейте, след ваш съвет да повторя изследванията за придобитата тромбофилия днес излязоха. Генетична тромбофилия нямам, освен че не усвоявам фолиева киселина и витамин Б.

Нужна ли е консултация с хематолог отново?

# 161
  • Sofia
Ти не пита ли как да го спре от един път или постепенно да разредиш?
Аз съм на Акард 75. Няма по-малка доза. А АГ не е много фен на терапията през ден.
Не съм го питала как точно да го спра, защото той директно ми каза : последно пия Акарда на 35+0 и след три дни отивам на преглед да ме види. Дотогава следя стриктно кръвното. Именно това ме притесни, че има вероятност да се повиши.

# 162
Момичета, другата седмица съм при Паскалева, казаха ми че трябва да си бия инжекцията в 7, а часът ми е в 11. Няма ли да се изгуби още техническо време, докато се стигне до изследването? Предполагам, че първо трябва да мина през Паскалева. Как се процедира точно? Благодаря ви

# 163
Брин аз го спрях от раз, нямам никакви проблеми. Просто си следи кръвното за всеки случай. Не мисля, че ще се повиши, но за всеки случай.

# 164
И аз не мисля, че ще се влоши кръвното. Не го мисли много, просто два пъти на ден проверява. Аз си го записвам на спортното приложение на телефона за да видя как върви. Кардиоложката ми каза да го меря само сутрин и вечер, че е много стресиращо. Ама не го мисли, аз мисля че няма да имаш проблеми щом си на терапия. Simple Smile то, няма по малко мг, но ако ти казал от раз, от раз го спирай.

Общи условия

Активация на акаунт