Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 634
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Брин, почни да мериш кръвното от предишната седмица, за да имаш база за сравнение. Аз мерех в произволно време на деня, гледах да съм спокойна. Бременното ми кръвно беше по-високо от нормалното. Аспирин не съм пила след 5гс, така че не мога да споделя опит.

Joy joy, д-димер е над референтните стойности за бременни за 2 триместър, консултирай се с АГ и/или хематолог/ангиолог. Кръвотокът на бебетата е от значение, но не е показателен, защото може проблемът да е в твоето кръвообращение. Пусни и контролно изследване в друга лаборатория, за всеки случай.

# 166
Брин и аз бях на 75 мг и при мен го спряха от раз. Не мисля че се отразява на кръвното, ако не ти спира и магнерота по същото време можеш да си спокойна, защото магнерота също го понижава и предполагам няма да скочи. Мери си го, но не се притеснявай 😉

# 167
Момичета,
Аз съм хетерозигит MTHFR и хомозигот PAI 4G
Не съм сигурна доколко е удачно да задам въпроса си в тази тема, но коя от вас е правила хистерископия при д-р Калчев? Днес бях при него за втори път. Тотално не обърна внимание на мутациите. Та съмнява се за хиперплазия и затова иска да вземе биопсия. Назначи я го за другия месец.Тогава ми предстои  замразен трансфер обаче (по начало започнахме ин витро, заради мъжки фактор) По молба на Калчев иска да го отложим за май. Чудя се какви рискове крие хистероскопията и дали да се подложа изобщо.
В следващите 2 седмици ще търся допълнително информация, за да взема решение, но все пак реших да споделя колебанията си с вас.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 21:44 от Mimi275

# 168
Мими, не ви ли прати на хематолог с тези мутации в неговия център е др Тончев? 🙄

# 169
Мими, не ви ли прати на хематолог с тези мутации в неговия център е др Тончев? 🙄

Не, видя резултатите от изследванията, които ми назначи на първата консултация. Съответно ми препоръча и какви медикаменти да пия (за витамините В, К и желязо) Прегледа ме и препоръча хистероскопия, поради съмненията, които описах в предишния коментар.

# 170
  • София
Чудя се какви рискове крие хистероскопията и дали да се подложа изобщо.

Като цяло е доста лека манипулация,правих 2016 година при Калчев,тогава беше в Малинов,с пълна упойка.
Преди това се правят стандартни изследвания за инфекции,за да не се предаде нещо нагоре,оглежда се кухината,правят се интервенции,ако се налага.При мен махаха сраствания от предходен кюретаж и септум,огледа кухината и така ...
Не мога да кажа доколко е наложително в твоя случай,но като цяло не е тежка или опасна процедура.

# 171
  • София
Мими, за хистероскопията го послушай. Аз правих хистероскопия при него преди да забременея, бях с хиперплазия, биопсията беше ок. Първият трансфер след месец не ни се получи, но вторият след още 3 беше успешен. Трябваше време да се възстанови и да укрепне лигавицата.

За терапията - със същите мутации съм, имам предишна загуба в 12 гс заради пълно отлепване на плацентата. Той и на мен ми обясняваше как не ми трябвала терапия, но аз пък му обясних че второ бебе без терапия няма да загубя, та се примири с мен. След това по време на бременността Паскалева даже искаше да ми вдига дозата фракси в 3 триместър.

# 172
Мими, за хистероскопията го послушай. Аз правих хистероскопия при него преди да забременея, бях с хиперплазия, биопсията беше ок. Първият трансфер след месец не ни се получи, но вторият след още 3 беше успешен. Трябваше време да се възстанови и да укрепне лигавицата.

За терапията - със същите мутации съм, имам предишна загуба в 12 гс заради пълно отлепване на плацентата. Той и на мен ми обясняваше как не ми трябвала терапия, но аз пък му обясних че второ бебе без терапия няма да загубя, та се примири с мен. След това по време на бременността Паскалева даже искаше да ми вдига дозата фракси в 3 триместър.
Благодаря за мнението! Всяко в момента ще ми е от полза. Имам и аз една загуба в ранна седмица, все още си я изживявам. Все още съм емоционална и затова явно трудно да премислям трезво нещата.

# 173
Дели, пълното отлепване на плацентата именно на мутациите ли се дължи? И на липсата на терапия?
Че и аз съм с твоите мутации плюс още други, и все ме питат що пък съм на терапия...

# 174
  • София
Дели, пълното отлепване на плацентата именно на мутациите ли се дължи? И на липсата на терапия?
Че и аз съм с твоите мутации плюс още други, и все ме питат що пък съм на терапия...
Не съм Дели,ама според моя опит си е свързано.
С първата ми бременност не знаех за тромбофилията и до 12 г.с постоянно бях с отлепвания ,в един момент сакчето беше над 50 % отлепено,имах хематоми.
После на феталната в 12 г.с се видя проблем с кръвотока,пуснахме изследвания за тромбофилии и истината лъсна.Мутация във Фактор 2,PAI и MTHFR ... почнах терапия и кървенето спря,хематомите се резорбираха,но пък поради други причини загубих бебенцето в по-късна седмица.
 При втората ми и успешна бременност започнах с терапия от положителен тест и в това отношение не съм имала грижи 🙂

# 175
Аз имам един въпрос. Ходих при др Тончев, за да види резултатите ми от придобитата тромбофилия. Каза, че нямам такава. И реших да ги повторя малко на своя глава. Имам един аборт, и ми се иска второ мнение. Вие кой хематолог ще ми препоръчате,опитах да запазя час за др. Русев но не успях миналия месец. Има ли дами тук, които са запознати с Антитромбина, и каква е причината да е нисък? Не съм боледувала, не пия лекарства.

# 176
Минзухар, Русев не е хематолог, и той е имунолог като Тончев, въпреки че се занимава с рискови бременности и назначава терапии. Аз лично не бих разчитала само на неговото мнение. Може да пробваш някой от другите на първа страница. Аз съм ходила при Паскалева (небременна) и съм доволна от отношението, за адекватността на терапиите не мога да кажа, но има много положителни отзиви тук за нея. Моя позната се следи при Станева в Токуда.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 16:36 от TheAxe

# 177
TheAxе Много ти благодаря. Мен нещо вътрешно, ме кара да отида на втора консултация при друг лекар. Просто за мое успокоение. И аз съм чела за Паскалева хубави отзиви. Тя в коя клиника е?

# 178
Паскалева е в Национална Кардиологична Болница, това е номерът за записване на часове - 029211364. Горе долу за след 2-4 седмици има часове.

# 179
  • София
Ами бебето си беше добре, растеше нормално, на ФМ го огледахме - нямаше нито изоставане, нито видими аномалии. Само дето от страната на пъпната му връв имаше хематом колкото него, и се беше откъснало. Тогава прицапах още в 5-6гс, не знаех за тромбофилията, едно светило в престижна болница ми изписа конска доза прогестерон без никакви изследвания, и в 7гс вече имах хематом, който следяхме и се надявахме да се резорбира. Да ама не, изкара да ФМ/БХС и се отлепи.

Аз съм с хомозигот по PAI и хетерозигот по MTHFR. Друго освен основния пакет не съм изследвала.

Общи условия

Активация на акаунт