Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 636
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Много неприятно, съжалявам!

# 181
Здравейте момичета, след две биохимични бременности, едната засечена с два кръвни теста, пуснах изследвания за придобита тромбофилия. Може ли да кажете мнението си? В деня на изследването бях малко хремава, не знам дали има значение за високо чувствителния протеин.

# 182
Здравейте, имам няколко въпроса, тъй като напатих от доста лекари и вече градя огромно недоверие към тях.

С желание за бременност съм, но от две години нямаме резултат. Инсулиновата резистентност сама си я открих, почти я излекувах и вкарах в норми и точно на финала преди стиимулация на яйчници, д-р Калчев поиска да си пусна витамини и тромбофолии. Резултатите прикачам по-долу. Оттам не ми вдигаха в неговата клиника , та се свързах с хематоложка, която поиска и допълните изследвания, за да прецени дали имам нужда от терапия и ми съобщи, че нямам нужда от никаква такава , а да се консултирам с еднокринолог за витамините и при стимулация - с гинеколог, който да назначи терапипиите?! Да вярвам ли или да търся второ мнение? :

# 183
Здравейте, имам няколко въпроса, тъй като напатих от доста лекари и вече градя огромно недоверие към тях.

С желание за бременност съм, но от две години нямаме резултат. Инсулиновата резистентност сама си я открих, почти я излекувах и вкарах в норми и точно на финала преди стиимулация на яйчници, д-р Калчев поиска да си пусна витамини и тромбофолии. Резултатите прикачам по-долу. Оттам не ми вдигаха в неговата клиника , та се свързах с хематоложка, която поиска и допълните изследвания, за да прецени дали имам нужда от терапия и ми съобщи, че нямам нужда от никаква такава , а да се консултирам с еднокринолог за витамините и при стимулация - с гинеколог, който да назначи терапипиите?! Да вярвам ли или да търся второ мнение? :
Скрит текст:

Запиши си час за д-р Калчев той ще ти обясни за витамините.
Накратко трябва да приемаш метилирани форми на витамините от б групата заради MTHFR мутацията. Хомоцистеина ти е много висок. Сваля се с витамин б12, фолиева киселина и б6. Още от сега може да си вземеш примерно спрея на better you или нещо друго с метилкобаламин.
Колкото до резултатите от изследванията за тромбофилия. Те са трудни за диагностика защото и от една настинка може да се покачат. Може да се консултираш и с друг хематолог, може и да изчакаш 12 седмици и да повториш изследванията.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 15:37 от Мinerva О.

# 184
Аз доколкото виждам за вродена тромбофилия имаш само 3 изследвани фактора. А те са много повече. Аз бих си пуснала разширен пакет за тях. Може и да се нуждаеш от терапия, но като нямаш пуснати всички фактори, кой да знае....

# 185
Аз доколкото виждам за вродена тромбофилия имаш само 3 изследвани фактора. А те са много повече. Аз бих си пуснала разширен пакет за тях. Може и да се нуждаеш от терапия, но като нямаш пуснати всички фактори, кой да знае....
Аз питах Калчев защо само тези три иска да се изследват. Защото само те имат отношение към забременяването. Останалите не са пречка да се забременее и затова не ги назначава.
Това че може да са проблем за износването е друг филм. И е причината аз да си изследвам всичките. Но е скъпо и те гледат странно.

# 186
  • Sofia
Аз питах Калчев защо само тези три иска да се изследват. Защото само те имат отношение към забременяването. Останалите не са пречка да се забременее и затова не ги назначава.
Това че може да са проблем за износването е друг филм....
Специално за Фактор 2, мога да поспоря.
Точно пък той не е пречка за забременяване. И аз и майка ми сме с този фактор - тя е забременявала два пъти (от раз) , а аз четири (три пъти от раз, после нещо се беше бъгнало при мен след аборта, та година и половина не можех да забременея, после почивка 6 месеца и пак забременяване от раз).

Виж за износването Ф2 си е вече проблем, защото може да отключи повишено кръвосъсирване и оттам доста проблеми.
Най-вероятно Калчев е назначил само тези фактори, защото Ф2 и Ф5 са високорискови, а при мутацията МТХФР има значение какви витамини да пиеш.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 16:34 от Brin de muguet

# 187
Да, като цяло не са проблем, но в пакет е по-евтино. Аз пусках в Кандиларов май към 160лв всичко

# 188
Целият пакет на Геника е 940лв за 16 маркера.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 16:07 от Мinerva О.

# 189
  • Sofia
Аз за да не се натоварвам финансово изследвах 14 гена на три/четири пъти във времето.
В Геника пазят пробата и не те викат да даваш кръв всеки път.
Иначе пълният панел (изследване на 8 гена) е 320лв. Аз направих него като за начало.

# 190
  • София
The Imortal,Може ли да попитам как открихте инсулиновата резистентност и как я вкара в норми,с какъв режим?
Тества ли се?

# 191
The Imortal,Може ли да попитам как открихте инсулиновата резистентност и как я вкара в норми,с какъв режим?
Тества ли се?

Сама си я открих , защото всички гинеколози и ендокринолзои ме неглижираха с "млада си, права си нищо ти няма въобразяваш си, правете си любов, то ще си стане" - та изнудих личната да ми даде направление за изследвания , натовариха ме с глюкоза в лабораторията и така ми я откриха.
Последва освен да натрия носа на ендокриноложката, според която "нищо ми нямало" ( а аз по това време съм 175 см висока и наближавам стабилно 100-те килограма, с придружаващо обилно лицево окосмяване) , да си потърся добър диетолог - минах на строга безвъглехидратна диета - даже още ме е страх картофче да си хапна. Паста, шоколад, бял хляб и торта- не знам какво са вече.
Писала съм и в друга тема че свалих 26 килограма - строга диета- ядях само месо и всичко от зеленчуците само с цвят "от зелено до бяло" - без моркови, без чрвени чушки, без цвекло(такава си беше и диетата - не съм си самоназначавала неща). Отделно кардио- тичане, велоаргуметър вкъщи за студенте дни- ходех и на плуване по-рядко.
Откъм хапчета "Глюкофаж" в безумно изписани високи дози 3 х 1000 - та прекарах медения си месец повръщайки и на легло , но не от хубавата част на словосъчетанието.
Накрая реших, че хапчетата ще ми решат само малка част от проблемите (тъй като гинеколожката ми каза, че само по себе си не е достатъчно да пия Глюкофаж само , ами си ми и даде противозачатъчни и хормони отделно за окосмяването - двете за 3-месечна програма- заради СПКЯ) .
Та откакто спрях глюкофажа и всичко , с което ме тъпчеха се чувствам повече от добре. Спортувам си и се придържам към режима си на хранене. "Своеволието" ми е веднъж седмично да си сложа в яденето 100-150 грама варива. Но психиката ми е много смазана от строги диети, лекарства, сбъркани и късни и ненавременни диганози. Отделно за да успокоя нивата на стрес си посещавам и репродуктивен психолог- също йога и пилатес. Безкрайна е борбата и много дълга.

# 192
  • София
Това "млада си,права си" като го чуя и сменям лекаря.Зареди това загубих бебе в края на петия месец на 24 години,защото съм млада и права и ме неглижираха.
 Аз пък не мога да отслабна с никаква диета,от нисковъглехидратната събирам граници и ми пречернява.С режима на Руми Илиева за месец не ми мръднаха мерките ,някои дори се увеличиха,килограмите също не мръднаха.Сега ще правя и аз обременяване,защото имам съмнения.
Brinти как разбра че имаш тромбофилия?На каква терапия си?

# 193
  • Sofia
Brinти как разбра че имаш тромбофилия?На каква терапия си?
След миседа си самоназначих изследванията, защото се усъмних: Едната ми баба правеше инсулт след инсулт, другата почина от белодробна емболия.
Майка ми е била загубила бебе след раждането (сестра ми била малка за  бебе родено на термин и е била с гъста кръв).
Моята дъщеричка се роди почти на термин 2600гр, но и тя имаше вид на недоносено бебе и беше с гъста кръв (правиха й някакви вливания, за да й разредят кръвта), аз по време на бременността бях с доста завишени тромбоцити (над горна граница).
После миседът се случи, след като АГ ми изписа Дуфастон "на око"/без изследвания, а аз нямах никакви оплаквания, но просто за да се застрахова. Около седмица прием на Дуфастон получих зацапване и ембриончето спря развитие. Не съм имала някакво отлепване.

Та, подозирах че има нещо такова. Моята АГ беше против да се изследвам, защото съм износила и родила две деца без терапия. Но някак си това не ме успокояваше, защото тромбофилията може да се отключи по всяко време, особено с напредването на възрастта.

Направихме изследвания и се оказа, че и аз и майка ми сме с Фактор 2 + други мутации.

Терапията : до 12-13 гс бях само на Акард 75 + Натаспин, после включихме и Фраксипарин 0,3. Но това е на фона на добър кръвоток и ниско тегло (слаба съм).
Сега от 35гс спирам Акарда и минавам на клексан 0,4. От началото на бременността пия Омега 3 (EPA 600mg, DHA 300mg).

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 19:06 от Brin de muguet

# 194
Има ли, някоя от вас ходила при професор Станева в болница Токуда, доволни ли сте,разбира ли от тромбофилия? Адекватна ли е в назначаването на терапия при следваща бременност?

Общи условия

Активация на акаунт