Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 874
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета. Вчера бях на преглед и ми пусна изследвания. Някой може ли да коментира тези резултати, които са излезнали. Благодаря!

# 301
Феритина ти е нисък. Към 180pmol/l е хубаво да е преди бременност. Но се консултирай с лекар.

# 302
Те не са готови.
Феритина ти е нисък. Към 180pmol/l е хубаво да е преди бременност. Но се консултирай с лекар.
Благодаря! Ще се консултирам, но часа ми е доста далеч, затова реших тук да споделя. А знаете ли какво да приемам за покачването му?

# 303
Желязо. Но с него шега не бива.

# 304
Здравейте! Имам три мисед аборта между 5г.с. - 8 г.с. и следните мутации:
РАI1 5G/4G - хетерозигот по нормален
MTHFR - 677C>T - хомозигот по мутация Т/Т
ACE I/D - хетерозигот  I/D
F XIII - хетерозигот Val/Leu
TAFI - хомозигот G/G

Разширения пакет, си го пуснах след тях. Имам и фамилна обремененост, но в Надежда прецениха, че не съм за терапия (на база основния). Отново съм бременна и вече на НМХ от 0.4. Искам да се консултирам с хематолог. Колебая се между Тончев и Паскалева, най-вече защото докторката съм чела, че признава само определени фактори и е много заета. Звънях настоятелно в Св.Иван Рилски, но не успявам да се свържа. Моля, за препоръка, кой да избера и телефон за запазване на час, за Тончев!

# 305
Паскалева преглежда в националната кардиологична болница. Телефон за записване на час : 02 921 1364
Права си за това, че признава само някои фактори, но ти имаш и три миседа. Проблем е ако искаш да ти назначи терапия. Ти отиваш за контрол на вече започната терапия.
При Тончев съм ходила в МЦ Калчев.

# 306
С 3 миседа мисля, че Паскалева със сигурност ще е ЗА терапия, а и ти вече си я почнала, тъй че отиваш за консултация просто. Опитай при нея, ако искаш.

# 307
Момичета, сутринта поставих инжекция фраксипарин и още излизат капки кръв от мястото. Нормално ли е това? За първи път ми се случва, доста си заболя сутринта при поставянето.

# 308
Уцелили сте кръвоносен съд или вече образуван хематом - би трябвало да спре скоро, но тъй като кръвооросяванвто в зоната е засилено, продължава да капе по-малко. И на мен ми се е случвало макар и не за цял ден, но пък ми направи голямо петно на панталона
Момичета, сутринта поставих инжекция фраксипарин и още излизат капки кръв от мястото. Нормално ли е това? За първи път ми се случва, доста си заболя сутринта при поставянето.

# 309
Благодаря много за отговора, за сега спря, надявам се да не започне отново. Исках да попитам и как разбирате, че док ви гледа кръвотока. В какво точно се състои прегледа с доплер, как се визуализира на екрана?

# 310
  • Sofia
Исках да попитам и как разбирате, че док ви гледа кръвотока. В какво точно се състои прегледа с доплер, как се визуализира на екрана?
По принцип прегледът с ехограф (2Д) е черно-бял и се оглеждат определени части на тялото на бебето (дори ние можем да разпознаем главичка, краче).
Когато пусне доплера в повечето случаи гледа артерии, а не части на тялото на бебето. На екрана се появяват участъци, които се оцветяват в синьо и червено, също така на няколко пъти има за кратко и звук (пулсът от артериите се чува).

# 311
Здравейте! Имам една чуденка, началото на ноември забременях, но за жалост бях невнимателна и поради моя вина загубих плода в 6г.с. за всеки случай лекарката реши да пуснем едно изследване за тромбофилия. Излезе мутация по MTHFR 677 C>T  с намалена ензимна активност 35% (прикачвам снимка). След като видя резултатите гинеколожката ми предписа аспирин протект всеки ден . От тогава вече съм забременявала два пъти, но приключват в химическа бременност. Реших да проуча разни статии за тази мутация и от всичко, което видях е, че на жени с този тип мутация се предписва по- голямо количество метилирана фолиева киселина, но не и аспирин. Та въпросът ми е според вас може ли неправилната употреба на аспирин да е причина за некачествено имплантиране на оплодената яйцеклетка и поради тази причина да не се задържа плода. Изследвала съм прогестерон и другите полови хормони всичко е в норма, вече се чудя на какво се дължат тези повтарящи се ранни аборти малко след датата за цикъл

# 312
Elora25, аз съм със същата мутация (нямам други) и съм на Аспирин, изписан от хематолог и АГ. Надали аспиринът пречи, а напротив - на мен ми го изписаха с цел по-добър кръвоток към матката, съответно и по-лесна имплантация. Метилираната фолиева киселина си е задължителна, а и метилирани форми на Б витамините, аз приемам ФК по 1 х ден (400мг). Биохимичните може да се дължат и на някакви особености на формата на матката. Според мен се консултирай с репродуктивен, мъжът ти ако не е правил изследвания, нека и той направи поне спермограма. Щом забременяваш, може би няма проблем с количеството и бързината, а с морфологията и това да е възможна причина.

# 313
Здравейте, не знам дали точно тук трябва да пиша, но не намерих подобна тема.
Имам Антифосфолипидни антитела, иначе тромбофилия само за неусвояемост на Б витамини ми излезе.
На терапия съм с фракси и натаспин + многоо прогестерон заради прокървяване в 10та седмица. Има ли момичета с подобни оплаквания и дали терапията ми е достатъчно разреждаща според вас.. според лекаря даже можело да се намали постепенно фраксито през ден, което ми е странно..

# 314
  • Sofia
... дали терапията ми е достатъчно разреждаща според вас.. според лекаря даже можело да се намали постепенно фраксито през ден, което ми е странно..
Дали терапията е достатъчно кръворазреждаща, могат да покажат само изследванията и кръвотокът.
Една и съща терапия може за една жена да е ОК, за друга да е недостатъчна.

А терапията през ден е наистина странна, при положение, че действието на инжекциите НМХ е 24 часа. Според Паскалева активното действие е само 12 часа, а остатъчното още 12ч. Казвала ми е, че след това в организма няма и помен от лекарството.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 14:32 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт