Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 754
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Не съм намерила решение и просто пия нормални витамини за бременни и отделно метилирани фолиева и Б12. Според АГ не е проблем, че дублирам витамините с такива които не усвоявам и аз реших да не задълбавам, макар и да съм чувала че се интоксикирал организма.знам че някои жени не приемат витамини или се ограничават до някои по-основни формули и се стараят да се хранят разнообразно
Витамините също ги изписват след трети месец, през първи се пие само фолиева киселина (евентуално метилирана, ако имате MTFHR мутация)
Позволете да попитам, човек, който видимо много е чел и препатил. Какви витамини приемахте след 12 г.с. повечето комбинирани витамини съдържат неметилирана фолиева и Б12. Тях ги приемам отделно, но бих искала да се снабдя и с някакъв комплекс от витамини, защото не се храня много добре, от повечето храни ми се гади Sad

# 256
Доц. Русев ми разясни на мен, че не е окей да се пият комбинирани защото може да нямаш нужда от някои от тях, а само да ги тъпкаш. За това ми каза да си пия отделно по основните, вече по време на бременност не съм питала.  В групата във ФБ имаше доста постове за тая тема, може да погледнеш. Момичетата даваха предложения. Някои по скъпи има с метилирана Б9 и Б12.

# 257
Коя е групата във фейсбук? Свекърва ми е фармацевт и не намери такива витамини поне в техните аптеки. Ако попаднете на такива с метилирани форми, пишете

# 258
Доц. Русев ми разясни на мен, че не е окей да се пият комбинирани защото може да нямаш нужда от някои от тях, а само да ги тъпкаш. За това ми каза да си пия отделно по основните, вече по време на бременност не съм питала.  В групата във ФБ имаше доста постове за тая тема, може да погледнеш. Момичетата даваха предложения. Някои по скъпи има с метилирана Б9 и Б12.
И аз ще съм благодарна ако споделите групата и кои са витамините, в случая цената на база всички разходи е без значение.

# 259
Аз пък не виждам смисъл да се пие нещо, което организмът не може да преработва (витамини с неметилирани форми) и това да доведе до повишаване на хомоцистеина.
 И аз съм търсила хубави комбинирани витамини, но няма такива и повечето момичета просто ги пием отделно. По едно време някой беше публикувал линк за някакви комбинирани витамини, които са подходящи за бременни с тромбофилия, но не помня какви бяха.
В крайна сметка е важно и разнообразното хранене, а тези, които се набяват трудно и лесно се получават дефицити се пият отделно, като Б12, фолиева к-на, Вит.Д, желязо. От другите не ви трябват кой знае какви количества, които в крайна сметка може да си набавите с храната.

Групата е Тромбофилия и бременност.

# 260
  • Sofia
Аз пия от тези :
Скрит текст:

Б9 и Б12 са в метилирана форма.
Редувам с метилирания  Б комплекс на Natural Factors.

Иначе в сайта на Здравис има комбинирани пренатални витамини с метилирани форми на Б9 и Б12, но са доста по-скъпи.

# 261
Тези комбинирани пиех аз по препоръка на доктора.
https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

# 262
Още един глас за тези на Теранова, и аз пия от тях!

# 263
Гледам ги сега тези на Тера Нова, но не мога да разбера какво количество е 5µg.

Пише че е 200 процента от препоръчителния прием, но не мога да открия в гугъл еквивалента.

По принцип взимам 1000 mcg от метилирания Б12

# 264
Аз още не знам дали съм за тази група, защото резултати за тромбофилията от Марковс вече 23-ти ден все още нямам, но ви чета и реших да се включа относно витамините. Още преди да забременея съм чела много и знам, че не е хубаво да се пият комбинирани витамини поради ред причини - неметилираните форми, недостатъчното количество когато имаме нужда от повече и най вече, че често пъти комбинират витамини, които си пречат когато се приемат заедно, като например желязо и магнезий.
Е, това мое мнение не беше подплатено от думите на специалист, затова когато забременях все пак попитах АГ дали и аз като много бременни да приемам комбинирани витамини, за всеки случай, но тя каза същите неща, които вече бях прочела и останах само с витамините по отделно.

Някой тук беше споменал, че бременните започват да приемат витамини след 3-ти месец, може ли да каже защо?

# 265
И аз искам да знам от кога се пият витамини. В 14 г.с и нямам назначени от АГ. Пуснах си вит Д и вит Б12 и резултатите са меко казано ужасни- под долна граница. Четох че са много важни и се притеснявам дали ще мога въобще да ги наваксам.

# 266
  • Sofia
Това не са комбинирани мултивитамини. Това е метилираният Б комплекс.
Гледам ги сега тези на Тера Нова, но не мога да разбера какво количество е 5µg.

Пише че е 200 процента от препоръчителния прием, но не мога да открия в гугъл еквивалента.

По принцип взимам 1000 mcg от метилирания Б12
И аз не съм много наясно, затова ги редувам с Б комплекса.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 21:43 от Brin de muguet

# 267
Групата е във ФБ казва се "Бременност и тромбофилия - група за взаимопомощ" има и в групата на Сигридов също коментират.

# 268
След като резултатите са под долна граница започвай прием, можеш да покажеш резултатите на АГ. Ще можеш да ги наваксаш няма страшно, но трябва да започнеш и да не пропускаш дни 😉 При мен вит Д беше под долна граница и със зеления спрей на Бетър Ю го вдигнах почти на горна граница, а Б12 пия метилирания на natural factors. Също ми беше нисък и се вдигна, така че се повлияват просто трябва постоянство Grinning
Дарлинг, аз не съм спирала метилираната фолиева, която пиех преди бременността, Б12 го бях разредила, а Д го бях спряла и веднага бяха паднали и аз не знам защо трябва да се приемат след 3 месец?! Thinking

# 269
μg и mcg са едно и също нещо - микрограм

https://ethical-nutrition.com/blogs/supplements/symbol-for-microgram-ug

https://en.m.wiktionary.org/wiki/%CE%BCg

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 16:36 от Мinerva О.

Общи условия

Активация на акаунт