Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 812
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
В петък съм при репродуктивният ни и ще говоря с нея как да процедирам... Надявам се да не отложи инвитрото за този месец Sad
Възможно е изобщо да не отрази изследванията, които ще му занесеш.

Генетичното изследване не показва дали имаш дефицити. Това само тестване специално за витамините може да го покаже

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:15 от Мinerva О.

# 376
И още една забележка, повишен хомоцистеин е повете от
- 5 според Денис,
- 7 според д-р Калчев
Моя беше 11 първият път, когато го изследвах. Което е в норма според референтни стойности.
Моя е точно 7. Т.е повишен ли ми е?

# 377
Това за повишения хомоцистеин го разбрах от тук.. След аборта ми, искам да изследвам всичко възможно, за да намеря причината.
Бях на клексан и натаспин, а витамините ми бяха във високите стойности за бременни. В такъв случай възможно ли е да съм имала висок хомоцистеин? Постоянно търся какво да изследвам, макар че всичко води до вируса, който изкарах.. Но аз за всеки случай..

# 378
а витамините ми бяха във високите стойности за бременни. В такъв случай възможно ли е да съм имала висок хомоцистеин?
Ами няма как да знаеш ретроспективно каква е била стойността.
Сега можеш да си го изследваш са успокоение.

Emma87, не знам. Дала съм линк, реши си кого ще слушаш.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 14:21 от Мinerva О.

# 379
А дали ще е актуална стойността му, тъй като бях на 2 антибиотика и мина време.. В смисъл може през бременността да не е бил ок, но сега да е влезна в релси.. Доколкото четох в интврнет, ако има липса на В6 и В12 тогава се качва а моите бяха високи....

# 380
Напълно е възможно и обратното! Обаче няма как да знаеш. А и да знаеш, какво ще се промени?

# 381
Моя хомоцистеин също беше 11umol/l при референтни до 13.56 на Рамус, но пък витамин б12 ми беше 356pg/ml като под 300 го водят дефицит... След това почнах прием на Б12 и за месец и нещо го вдигнах на 700, при горна граница 883, но не съм пускала хомоцистеина, дали е паднал не знам...
- 5 според Денис мнение #313 ,
- 7 според д-р Калчев
Моя беше 11 първият път, когато го изследвах. Което е в норма според референтни стойности.

# 382
Скрит текст:
Jenche, когато на мен ми излезе хетерозигот за ПАИ от геника ми бяха написали:
Уместно е обсъждане на генотипиране на ACE I/D и FXIII: p.Val34Leu, за да се оцени комплексния им ефект върху системата на фибринолиза

Тествах ги и те излязоха хетерозигот.
И забележката е
Генотипната комбинация по маркери PAI-ACE-FXIII се асоциира с кумулативен ефект върху риска за понижена фибринолитична активност.
Според хематолога трябва да съм на фраксипарин ако забременея.

Скрит текст:
За MTHFR - хомоцистеин, витамин б12 и фолиева е хубаво да изследваш. Имаш проблем с усвояването им и е възможно хомоцистеина да ти е повишен, което повишава риска от спонтанен аборт.

Трябва да приемаш само метилирани форми на тези витамини. Така можеш да понижиш хомоцистеина. Но е хубаво да се консултираш с добър лекар.
[/quote]
Аз съм с ПАИ АСЕ и Ф13 и съм на Клексан 0,6 (вдигнаха ми го от 0,4) плюс аспирин заради риск от прееклампсия.
[/quote]

Съни, как определеха риска от прееклампсия?

# 383
Скрит текст:
Моя хомоцистеин също беше 11umol/l при референтни до 13.56 на Рамус, но пък витамин б12 ми беше 356pg/ml като под 300 го водят дефицит... След това почнах прием на Б12 и за месец и нещо го вдигнах на 700, при горна граница 883, но не съм пускала хомоцистеина, дали е паднал не знам...
- 7 според д-р Калчев
Хомоцистеина се влияе и от фолиевата и от Б6.
Запазила съм си и това мнение на Денис.

Последна редакция: ср, 06 апр 2022, 17:01 от Мinerva О.

# 384
B6 не съм изследвала,но фолиева пусках миналия месец с Б12 и тя ми беше в норма 13.80ng/ml при норма от 3.10 до 20.5...
Скрит текст:
- 7 според д-р Калчев
Хомоцистеина се влияе и от фолиевата и от Б6.
Запазила съм си и това мнение на Денис.

# 385
  • София
Според др Сигридов, хомоцистеин над 5-6 е завишен (независимо, че повечето лаборатории слагат референтни граници до около 12). Моят беше 8 или 9 и той каза, че е много висок.
Б12 е хубаво да е към горната граница - тоест над 500.

- 7 според д-р Калчев

# 386
Здравейте момичета,
колко мг е аспирин протект-а, който приемате?

# 387
jinchen С какво вдигна толкова бързо Б12? Моя като го изследвах беше 90, което е адски ниско и веднага ми включиха инжекции с Б12 и ще видим след тях до колко ще се вдигне. Казаха ми, че не можело с хапчета, не разбрах точно защо, май не се усвоявал толкова добре и бързо.
Вече направо ми омръзна от всякакви инжекции...

# 388
Сега си погледнах резултатите, значи реално съм го удвоила за 2 месеца,което мисля че е доста добре, при положение че с витамин Д нямах този успех. Взех си от този Б12 метилирана форма е, по 1 на ден под езика се слага.

jinchen С какво вдигна толкова бързо Б12? Моя като го изследвах беше 90, което е адски ниско и веднага ми включиха инжекции с Б12 и ще видим след тях до колко ще се вдигне. Казаха ми, че не можело с хапчета, не разбрах точно защо, май не се усвоявал толкова добре и бързо.
Вече направо ми омръзна от всякакви инжекции...

# 389
Здравейте,
Някоя пускала ли е онлайн заявка за консултация само с резултати от изследванията в Сигридов? Доволни ли сте от услугата? Не мога да чакам месец за час, аз не съм бременна все още и не съм спешна, а ми се иска адекватен съвет още от сега, по време на опитите. 50 лв не са малко, чудя се дали информацията, която дават е достатъчно подробна?

Общи условия

Активация на акаунт