Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 19

• 45 835
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, момичета!
Знам, че темата е дискутирана и преди, но когато ти дойде до глава вече гледаш по друг начин на нещата.
Бременна съм в 31 г.с. на терапия с Клексан 0,4.
Докторът, при който ходех от началото на бременността ми, казва, че трябва да спра инжекциите в 36 г.с.
От миналия месец ходя и при Вецев, тъй като другият ми доктор въобще не следеше кръвотока.
Та, Вецев казва, че 72 часа преди раждането трябва да спра клексана, но в този случай раждането ще е предизвикано.
Страшно много съм объркана. Какво е Вашето мнение, как е било при Вас?
Благодаря!

# 391
Много съм притеснена. Бременна съм в 6 седмица. Започнах си терапията с фраксипарин. Утре ми е първи преглед. Вчера си пуснах изследвания и страшно много съм предозирала б12. Преди повече от година ми беше едва 200, а сега е 1500 при горна стойност 880. Вярно, почивката от приема е само 6-7 дни, но пак ми се струва много висок. Дали е много опасен за рана бременност? Спирам го и дано постепенно падне в нормални стойности. Като симптом от няколко месеца имам шум в главата. Сега прочетох, че това е от предозиране. Дано не е опасно за бебчето. Знам, че Сигридов иска б12 на горна граница, та дори 1000, но аз 1500 малко ми е множко...

# 392
Мис, няма логика да се спират толко рано защото разреждат кръвта за 24ч. Спират се точно преди раждането, Вецев много обича предизвиканите раждания, така че ако те е навил за такова, слушай него кога да ги спреш.

Дими, предозирането с витамини не е хубаво и без бременност.. Не искам да те плаша, защото не съм лекар, но В12 отговаря за правилното развитие на цнс при бебетата, не знам като е в повече до какво може да води. Вероятно с нищо сериозно няма да навреди, но според мен питай ендокринолог евентуално, не АГ. Те Агтата не отдават значение на витамините.

Пс. Чела съм доста за В12 специално, но се видят още проучвания как се отразява липсата и високите нива на вътреутробното развитие при конкретни диагнози и затова не искам да назовавам нищо такова..

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:44 от Yan25

# 393
Мис, няма логика да се спират толко рано защото разреждат кръвта за 24ч. Спират се точно преди раждането, Вецев много обича предизвиканите раждания, така че ако те е навил за такова, слушай него кога да ги спреш.

А има ли изобщо опция да не е предизвикано раждането в този случай?

# 394
Сега си погледнах резултатите, значи реално съм го удвоила за 2 месеца,което мисля че е доста добре, при положение че с витамин Д нямах този успех. Взех си от този Б12 метилирана форма е, по 1 на ден под езика се слага.

jinchen С какво вдигна толкова бързо Б12? Моя като го изследвах беше 90, което е адски ниско и веднага ми включиха инжекции с Б12 и ще видим след тях до колко ще се вдигне. Казаха ми, че не можело с хапчета, не разбрах точно защо, май не се усвоявал толкова добре и бързо.
Вече направо ми омръзна от всякакви инжекции...
Аз също съм много доволна от този В12.

# 395
+1 за тозо В12.
Мис, аз изобщо не разбрах защо трябва да си предизвикано раждане?! Той Вецев така си ги прави, когато се падне на смяна в Шейново за удобство. Има ли мед. причина да си с такова раждане?

# 396
+1 за тозо В12.
Мис, аз изобщо не разбрах защо трябва да си предизвикано раждане?! Той Вецев така си ги прави, когато се падне на смяна в Шейново за удобство. Има ли мед. причина да си с такова раждане?

Според него трябва да е предизивикано, за да се знае кога да се спре клексана (въпросните 72 часа) и да се намали рискът от кръвоизлив. Други медицински причини, на този етап, няма. Аз се чувствам добре, бебчо също е супер.

# 397
И аз взимам същия, б12 се качи от 200 на 400 за 3 месеца Simple Smile само мога да предположа, че Вецев иска предизвикано, за да се спрат инжекциите три дни по-рано и да е контролирано кървенето.

# 398
Нека и другите от темата се изкажат, но това, че си на терапия не е основание за предизвикано раждане. Секциото също. Това е просто за удобство на лекаря. Аз раждах предизвикано при него, защото уж нямах води почти, пък после толко води си изтекоха... А бебето хич не беше кг, които се виждаха на ехографа, че уж било и едро... Ти си прецвни, няна лошо в този вид раждане, но мен малко ме ядоса, че си измисли причини при мен, а после чух, че с повечето жени така действа. Хем е на смяна и му е удобно, хем даваш 900лв за избор на лекар уж. Всеки си решава, няма лошо пак казвам, и аз бях така.

# 399
Здравейте, момичета!  Някоя от вас да е имала белтък, кръв и левкоцити в урината? Толкова ли е опасен белтъка?  До сега никога съм нямала белтък.  Утре ще пусна общ белтък и албумин,  в 35г.с съм и следващата сряда съм при АГ отново.  Да спомена, че преди около месец имах отичане на глезените и ръцете,  пия флебоядия и вече нямам отоци.
Също така имам и вагинални бактерии.  Кръвното ми е 110/ 70 , 120 и нещо на 77,80 . И до 130 съм стигала на 80. До следващата седмица ще се пръсна от притеснение.

# 400
  • Sofia
... Та, Вецев казва, че 72 часа преди раждането трябва да спра клексана, но в този случай раждането ще е предизвикано.
Страшно много съм объркана. Какво е Вашето мнение, как е било при Вас?
Благодаря!
Ми, моята АГ иска да спра клексана около 48 часа преди секциото. И аз го мисля - много ли е, малко ли е... Но така ми е казала, така ще направя.

# 401
Това скоро го коментираха в една ФБ група отсносно спирането на инжекциите. Не знам кое е правилно.. ако се наложи спешно секцио и ти си си сложил инжекцията вече какво се прави.. изобщо на някой случвало ли му се е да не спре НМХ. Аз много се надявам да родя естествено, там в такъв случай как се процедира?

# 402
  • София
Можеш да се възползваш от услугата дори да не си пациент в клиниката. Хубаво е да добавиш и някаква друга информация за себе си, освен резултатите, ако имаш - примерно проблеми със забременяването, някакво общо здравословно състояние. Добави си и конкретни въпроси, аз така процедирам. При мен отговорите са доста детайлни - 1-2 страници отговор с конкретни съвети и добавки (аз съм пациент на др Сигридов, но според мен коментарите ги прави др Ковачев). За мен си заслужава.

Здравейте,
Някоя пускала ли е онлайн заявка за консултация само с резултати от изследванията в Сигридов? Доволни ли сте от услугата? Не мога да чакам месец за час, аз не съм бременна все още и не съм спешна, а ми се иска адекватен съвет още от сега, по време на опитите. 50 лв не са малко, чудя се дали информацията, която дават е достатъчно подробна?

# 403
Е, какво, правят си секциото и толкоз. Мисля, че голяма драма е това спиране за лекарите. Да ви кажа, аз спрях инжекциите в 20гс заради алергия, и на раждането загубих доста кръв заради друго усложнение, хемоглобина ми падна на 60. Но се свестих. Тъй че едва ли е толко страшно, ако се наложи.

# 404
  • Sofia
И аз днес питах АГ какво правим, ако се наложи спешно секцио без да съм спряла инжекциите. И тя ми каза "Еми правим си секциото така" 🤨.

Общи условия

Активация на акаунт