🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 2 (27.02 - 06.03) 🌴

• 28 658
  • 621
  •   1
Отговори
# 540
Игрите общо за сезона се знаят преди началото на снимките, защото има технологично необходимо време за подготовката им. За поредността им не знам. Би бил добър въпрос към Ваня, ако чете тук Simple Smile

@pvacheva - ПъмпРън е Иван Георгиев, идва от ника му в ИГ Simple Smile

# 541
# 542
Игрите общо за сезона се знаят преди началото на снимките, защото има технологично необходимо време за подготовката им. За поредността им не знам. Би бил добър въпрос към Ваня, ако чете тук Simple Smile
Най-вероятно могат да лавират, сменят, но сигурно пак при точно определени условия и причини. Конкретно двете игри на Ивана не изискваха кой знае какво - маса и торба с дървени елементи.. съоръжението, на което висяха с Илиян също не беше кой знае колко сложно, трудоемко и времеемко..

# 543
Най-вероятно могат да лавират, сменят, но сигурно пак при точно определени условия и причини. Конкретно двете игри на Ивана не изискваха кой знае какво - маса и торба с дървени елементи.. съоръжението, на което висяха с Илиян също не беше кой знае колко сложно, трудоемко и времеемко..
Така е и според мен.
Нямаме достатъчно информация по този въпрос, а е интересно. При всички положения има подбор на игрите при индивидуалните дуели в този сезон, защото в Камбоджа играта за елиминация беше повторение на играта за награда между представителите на двете племена.

# 544
  • Варна
Нямам спомени как са били предишните сезони, но пак ли така само 1/3 от епизода беше играта? Имам чувството,  че през цялото време само някакви сплетни и интриги дават.
И според мен и в двете игри на Ивана нещата бяха направени така, че да са удобни за нея.
На мен ми харесва Маргото. Жалко, че мишките изядоха котката.
Чакам да видя как ще се представи срещу Ивана.
От останалите нямам фаворит засега. Само ми е жал като ги гледам колко са опърлени. Дано да нямат здравословни проблеми от това постоянно излагане на силното слънце.

# 545
  • София
Играта с Пейо беше абсолютно равностойна, не изискваше физически качества. Това, че Пейо не обича да мисли, си е негов проблем.

# 546
  • София
Относно избирателността на игрите (особено при дуелите) - тука могат да се правят успешни спекулации и в двете посоки. От една страна, логично е да се предположи, че избраната игра не трябва да облагодетелствува (поне очевадно) нито един от състезателите, защото на зрителите (т.е. нас) няма да се хареса. От друга страна, пак свързано със запазване / увеличаване на зрителския интерес, продуцентите имат интерес (и мотивация) да побутват по-интересния (от зрителска гледна точка) играч за да запазят висок рейтинг (което им носи разбира се повече парички). Принципно, в Сървайвър преди всеки сезон се изготвя каталог с игри, някои от които са планирани предварително за хода на играта, други се ползват на база ad-hoc в зависимост от конкретните обстоятелства в развитието на шоуто.

Ако си спомняте, към края на втория сезон на българския Сървайвър бяха останали един срещу друг "железния" Жоро Дренски (любимец на 99% от феновете) и "Коалицията на простаците" (Стриптийзьора, Съдията и Бегачката). На последния дуел преди финала Дренски загуби играта за издържливост. Много фенове тогава подозираха, че специфичната игра е избрана нарочно да прецака Дренски, защото в каквато и да е друга игра момъкът щеше да размаже останалите двама както правеше безапелационно през половината сезон. Във въпросната игра Жоро беше в очевидно по-лоша позиция, защото Стриптийзьора и Бегачката като по-високи на ръст можеха да променят позата на телата си и да циркулират напрежението между ръце и крака, докато Дренски трябваше да "носи" цялото напрежение само върху краката си, и логично загуби.

В третия сезон един от най-спорните моменти беше играта, с която продуцентите "спасиха" Мартинов от изпадане. Точно преди обединението Мартинов и Силвето Радулова бяха изгонени от племената си, и се предполагаше, че за тях Сървайвър приключи. Това обаче не стана, поне за Мартинов, който в игра за издържливост победи Силвето и беше изпратен на Острова на изгнаника, след което биеше като тъпан всеки, който му се изпречваше на пътя (особено пикльото Спас) и стана победител. Към края на сезона или малко след това в един от форумите (ако не се лъжа, на data.bg) изтече информация от ужким вътрешно лице, че въпросната игра с клетки изобщо не е била планирана да се състои, и че е била проведена ad-hoc с цел запазване на Мартинов като играч с най-голям зрителски интерес. Друг юнак, който твърдеше, че е близък приятел на Силвето я беше попитал дали е вярно, че с Мартинов са почнали играта чак в ранните часове на въпросната нощ, защото са чакали техническия екип тепърва да подготвя клетките. Силвето само се засмяла и казала, че няма право да коментира, което много фенове приеха като знак за потвърждение на историята. Разбира се, такива твърдения няма как да бъдат проверени и доказани, така че е личен избор на всеки фен дали вярва или не.

Аз лично не вярвам, че към момента Ивана е фаворизирана от гледна точка на игрите, в които участва досега на Острова. В предишните постинги един колега тук спекулира, че Ивана ще е фаворизирана в предстоящата игра с Маргарита като по-лека (от краткото превю, което видяхме в края на 6ти епизод, Ивана и Маргарита висят на въжета и събират някакви обръчи). Аз не подкрепям това мнение, понеже по-голямото тегло придава по-голямо ускорение при движение, оттам и по-голям обхват. Но ще видим какво ще излезе другата седмица. Ако някой от двете непременно трябва да бъде фаворизиран то това би трябвало да е Маргарита, защото тя е с по-голям зрителски интерес - нахъсана да размаже "змиите". Ивана показва мотивирана игра, но като играч поне към момента е доста по-безлична.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 16:42 от assenovt

# 547
Ивана просто имА късмета да ѝ се паднат "противници", на които Сървайвър им беше разходка.
Никакво "фаворизиране" нямаше нито срещу Пейо, нито срещу Илиян. Единият си ходеше с табелката "тъп", а другия с табелката "смотан".

# 548
  • София
assenovt, много интересни неща споделяш, но нали Сървайвър е заснет и монтиран много преди да се излъчи, как са преценили поради голям зрителски интерес да запазят Николай Мартинов?

# 549
  • София
assenovt, много интересни неща споделяш, но нали Сървайвър е заснет и монтиран много преди да се излъчи, как са преценили поради голям зрителски интерес да запазят Николай Мартинов?

Благодаря за добрите думи.

Ами точно това е работата на продуцентите при провеждане и заснемане на шоуто. Гледат кой играч се представя по-добре, дава по-интересни и провокиращи интервюта, участва в повече конфликти (което неизбежно води до по-висок зрителски интерес) и съответно му отделят повече показно време или както в случая с Мартинов - решават да го "побутнат" по един или друг начин (разбира се, това е спекулативно). Принципно в края на всеки снимачен ден се разглежда ако не целия, то в голяма част заснетия материал и се вземат бележки. Както знаем, има няколко снимачни екипа и режисьори, които следят какво става и съответно предлагат какво да се прави за да се държи висок бъдещия зрителски интерес.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 17:31 от assenovt

# 550
Може пък да решат, че Ивана ще е по-интересна на зрителите, да се гологъзи и в последствие натиска със скакалеца.

# 551
Ваня Джаферович бил "стратег"!? Joy
Ми, вероятно... Ако е стратегия, да мишкуваш в 99,9% от престоя в Сървайвър и да се криеш под полата на Йорданка... Тоя е най-незаслуженият шампион в историята.

# 552
  • София
Скрит текст:
Поинтересувах се от музиката на "Сървайвър". Заглавната песен на предаването се казва "Ancient Voices" ("Древни гласове") към нея се добавят различни елементи, в зависимост от територията, на която е заснет всеки сезон. Песента съдържа само две строфи, които се повтарят. Те всъщност са част от руска фолклорна песен - "Пойду-выйду на улицу" ("Ще изляза и ще отида навън"). Първата строфа се състои само от вокали: "е-ой-лёли-лёли –ля-ли; лёли-лели", въпреки че на мен ми звучат така. Втората строфа  е следната: "Да разыграю хоровод; да я у милого ворот" ("да ще играя в Хоровода, да - пред портата на моя любим"). Ето и транслитерация на английски, която доста ми помогна да чуя именно това в интрото:

eh eh oy, lyoll lee lyoll lee, lyah ah, lee ee, lyoll lee lyoll lee, dah rah
zigg ra yoov hurr roh vudd da ya woo mee loh vuh vorr rut eh eh

Двете строфи, които по-късно стават интро на "Сървайвър", за първи път са издадени в този вид като част от албума "Earthbeat" през 1987 г., песента носи името "Kurski Funk" и е в изпълнение на американския саксофонист Пол Уинтър и ансамбъл „Дмитрий Покровски":

От 2019 г. песента вече не е част от "Сървайвър". Това се случва в 39-ти сезон, защото интро вече няма. Водещият Джеф Пробст пояснява, че това е така, защото повече не могат да си позволят толкова екранно време (сезонът е с 20 участника) и заснемането на индивидуални кадри на всеки участник е прекалено скъпо. Тогава хаштагът #SaveTheSurvivorIntro става тенденция, но и досега шоуто не включва индивидуално интро на участниците. 42-ри сезон ще започне на 9.03.2022 г. в САЩ. Мисля (защото не съм гледала "Survivor US" от доста време, че песните в началото са различни през последните три сезона, не съм сигурна, че тази, която използва "Сървайвър България" в момента е официална, но ние сме запазили интрото с участниците.
Източник: https://www.distractify.com/p/survivor-theme-song
Благодаря ти много за изключително интересното инфо. Странно, но на мен наистина тази песен винаги ми е звучала като руска. И много съм се чудела защо... Ето - оказа се точно така Grinning

# 553
  • София
2009 година участвахме с мъжа ми в една тв-игра по БНТ-1
и там организатор ни беше Ана-Мария Пеева
Скрит текст:
психолог на Сървайвър - 2 и 3, Като пристигнеш в студиото те посреща,
инструкции и стои с нас докато почне записа.
И тя ни разказа, че Ники Мартинов с двете близначки са кандидатствали за Сървайвър-2 и много са искали и тримата да ги вземат като участници, но предпочели сестрите, а той е бил резерва.
Но са му казали че на 90% ще го вземат в трети сезон.
Той разказа в едно интервю че качил 20 кг,за да издържи на глада.
Набляга се на роднинската нишка като Агонцеви, Мартинови, Джаферович.
Предпочели са двете момичета като по-сексапилни и въобще се набляга на
секси тела, силикони и по-разкрепостени участници.
Вика държат ги гладни и за две бисквитки чудеса са готови да правят.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 00:00 от lite16

# 554
Нормално е да има злобни клюки относно Николай Мартинов. Силните характери никой не ги харесва, има и огромна доза завист заради целият хайп около него. И понеже написах нещо за Джаферович, той е пълната му противоположност. Аз между другото, не мога разбера, защо се смята, че силният играч, трябвало да се стреми да премахне по-силните !? Това категорично не е вярно, защото това е стратегията на слабаците, които по се страхуват и по никакъв друг начин не могат да надвият силните, та затова кроят постоянно планове, правят коалиции, плетат интрижки зад гърбовете им само и само да могат да ги премахнат. И благодарение на това на битката за финала остават разни смешковци, които изобщо не е ясно, по какъв начин са стигнали изобщо до Сървайвър. Визирам за такива като Георги Кехайов и Люси от Сървайвър Филипини, както и Надя от Сървайвър Камбоджа. Именно такава беше стратегията на "стратега на сезона" - Ваня. ОК, аз съм съгласен, че може да се определи като такъв, обаче ако беше направил това чрез хитри ходове и машинации. Но това така и не стана, през цялото време се криеше под полата на Йорданка, която непрестанно влизаше в конфликти и плетеше интригите, докато ония стоеше в сянка и не му чухме гласеца през целият сезон. А, да... чухме го. Вече към краят, когато с Ива Пранджева, Надя и Занев се скъсваха да плюят по Митака и не му дадоха да яде в последната вечер от яд, че успя да вземе последната битка.
Между другото, когато се споменава "спасяването" на Мартинов, много ми е чудно, защо никой не говори за видеовръзката между Ваня Джаферович и съпругата му, когато ония искаше да си ходи. Никой не чух да споменава и снабдяването на въпросният "стратег" с микрофон и слушалка, понеже Агонцев бил говорил за пари. А, да... и най-важното. Никой не говори и за най-интересният факт от целият сезон. Как се случи така, че от 120 000 кандидати (по думите на Карамазов) от екипа на предаването се спряха точно на Дамяна Матева, която се оказа... най-добрата приятелка на Евгения Джаферович от плувните години. Какъв късмет, какво съвпадение, какво... унижение !
Колкото до Ники Сървайвъра, той първо ги размаза психически, а после като съветски танк Т-34 (който не знае, това е танка, който разказа играта на нацистите по време на Втората световна война) газеше всичко наред. Е, даде една игричка на едно тотално недоразумение - Янита, но майната му... Между другото Янита и Евгения бяха най-голямото падение в историята на предаването. Не за сезона, а в историята на предаването !

Общи условия

Активация на акаунт