Припознати деца

• 4 286
  • 49
  •   1
Отговори
Здравейте бих искала да попитам може ли чрез ЕГН да се види бащата колко деца е припознал. И къде може да се разбере. Благодаря 🍀

# 1
  • Далечният изток
Никъде.
Принципно в ЕСГРАОН в общината, но само лично или с пълномощно. Така за трето лице никой няма да ви даде информация. Освен самият баща...

# 2
Тази информация е конфиденциална, няма как да отидеш и сама да попиташ, освен ако нямаш пълномощно.

# 3
  • гр. София
Бащата, ако е жив - само той може да направи тази справка.
Ако не е между живите, всеки един от наследниците му може да провери и да види кои са останалите.

# 4
  • София

А защо просто не го попитате?

# 5
Децата му би трябвало да могат да изкарат документ за родствени връзки. Там ще са упоменати всички законово негови деца. Не знам майка на негово дете дали има прави да извади от името на детето.

# 6
  • Пловдив
Би трябвало според мен майката на малолетното дете (под 14) да има право, тя е представител на детето все пак. Обаче не знам пък дали не искат да посочиш имената на лицето, с което искаш да удостовериш родствената си връзка. Не съм сигурна.

# 7
  • гр. София
Родствени връзки при само един общо родител се различават от родствени връзки при общи майка и баща.
Ако имам полу- братя и сестри, докато не почина някой от нас или общият ни родител не излизаме взаимно в справките. Поне допреди няколко години беше така.

# 8
  • Пловдив
Не е възможно това според мен. Всякакви роднини излизат и може да се издаде удостоверение за тях, дори за чичовци и лели и племенници съответно, не само за братя и сестри с двама общи родители ("пълнокръвни" братя и сестри).
Сто процента в справките от ГРАО - не документите, които се издават на гражданите, а които се дават от ГРАО на разни учреждения при нужда, те са си в един стандартен формат - всички братя и сестри излизат, с отбелязване дали само единият родител е общ ("еднокръвен" или "едноутробен"). Излизат също съпруг, родители и деца на лицето, за което е справката. И братя и сестри, всички.

# 9
  • гр. София
Магдена, ти ме подсети - зависи кога е подадено заявлението за родствени връзки и кога е извършено припознаването.

# 10
Има и много неверни данни в ЕСГРАОНа. Напр. моето дете беше вписано само с баща, без никаква майка, а на мен ми излезе още един съпруг и то при положение, че реалния ми брак беше от години и не е прекратяван. Служителките отказваха корекция, като твърдяха че съм омъжена и за втория мъж, въпреки че в БГ двубрачието е незаконно и се наложи да се срещна с шефа на службата за града.
На името на баба ми пък излезе, че третото й дете има живороден близнак, но на името на дядо ми беше вписан само вуйчо ми. Това последното обаче може и да не е техническа грешка, а нещо което ако се е случило е било умишлено извършено престъпление, защото и майка и по-големият й брат са виждали в града ни мъж на възраст около тяхната, който в лицето много почти 1:1 приличал на дядо.
Не знам за какви нужди се иска тази справка, но каквото и да излезе проверете информацията.

# 11
Удостоверение за наследници би трябвало да свърши работа.  Само, че това ЕСГРАО е ужасна история, доста често стават странни грешки. На позната при изповядване на сделка и документ за семейно положение излезе, че е омъжвана 4пъти😁 жената има два брака и вторият (актуален към момента на сделката съпруг) гледаше като луд🤣🤣

# 12
  • Далечният изток
Ако човекът е жив, какво удостоверение за наследници?!

# 13
Една любезна молба в близкото районно полицейско управление, една петдесетачка и ще получите цялото родословно дърво на човекът с ЕГН.

# 14
  • Далечният изток
Мхм, точно така.... Защита на личните данни нещо?!

Общи условия

Активация на акаунт