Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 676
  • 782
  •   1
Отговори
# 555
Изчакайте си резултата. Няма място за притеснение в момента.
А тези брадавици който е имал Sad четох че не винаги са високо рискови.и  може да нямам рак?  Цитонмазката показва ли наличие на брадавици?

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 19:36 от Нели Николова 593643

# 556
Аз не разбирам притеснението ви точно в какво се изразява.
Имам ЧПВ миналата година лекувах папиломите ,тогава цитонамазката си беше ок ..В 13 г.с. и още не сме правили цитонамазка ,но не се притеснявам от Рак .ЧПВ не се лекува човек живее с него ,важно е да няма папиломи при раждане за да не се предаде на бебето .
Изчакайте си резултата. Няма място за притеснение в момента.
А тези брадавици който е имал Sad четох че не винаги са високо рискови може да нямам рак?  Цитонаюазката показва ли наличие на брадавици?

# 557
Аз не бих се притеснявала на този етап. Краят на миналото лято ми правиха цитонамазка, биопсия и изследване за ЧПВ, заради раничка на шийката на матката. Лекарката тогава спомена за този риск от развитие на рак. Тогава много се информирах и се консултирах подробно с нея. Реално определени видове/типове ЧПВ могат да предизвикат рак, но това е процес, който се развива с години, а не от днес за утре. Изследванията ми излязоха добри, май 2 група ми беше цитонамазката, отрицателни за ЧПВ и другите работи, които изследваха. С редовните гинекологични прегледи рискът е много малък да се развие рак според мен. Ако до сега не сте имали подобни проблеми като ерозио на шийката и подобни, мисля, че трябва да сте спокойни и да си изчакате резултатите. Надявам се, че всичко ще е в норма. Simple Smile

Мами цитонаюазка взимали ли са ви в 15 седмица..и ако неса добре резултатите какво следбва Sad днес при мерене на кръвно ми беше високо 90 на 140 праща ме на кардиолог и ендокринолог (резултата ме притеснява защото ПРОСТЕТЕ МИ ЗА НЕВЕЖЕСТВОТО ДАЖЕ МЕ Е СРАМ ДА СИ ПРИЗНАЯ) Но днес разбрах че причина за рак е ЧПВ аз  несъм видяла брадавици при мен но съпруга ми имаше лекува ги и се махнаха

# 558
Здравейте, радвам се, че сте подели темата за книги, тъкмо мислех да ви разпитам какво четете, за да си набавя полезна литература от първи лица Simple Smile. А какви онлайн курсове/видеа гледате? Аз към момента съм почнала в тубата канала на списание "9 месеца" и фб страница "1 наум".

Ще се радвам да разбера вие от къде черпите информация.

Относно до усещането на бебчо - не знам дали го усещам или просто поради по-високия приток на кръв в тази област има малко повече притреперване.

# 559
Здравейте,
обичам да чета. Преди седмица си купих две книги: за кърменето и монтесори за бебето.
https://www.ozone.bg/product/vsichko-za-k-rmeneto-ili-pochti-vsi … ko-no-praktichno/
https://www.ozone.bg/product/montesori-za-bebeto-kak-da-otglezhd … ane-meki-koritsi/
Започнах с книгата за кърменето и ми е интересно и полезно.

# 560
Книгата на Хедра за кърменето е страхотна. Успях без проблем да си кърмя сина 11м, благодарение на нужната информация. Нямаше стрес, нямаше притеснения, в болницата като ми го дадоха бях напълно подготвена на всичко.

# 561
Здравейте мами,
Излезе ми микробиологията и имам бактериална вагиноза.
Преди месец пих антибиотик и най-вероятно от него.
Бременна съм в 14+3 г.с. и съм притеснена сега с какво ще се лекува, пак ли трябва да пия антибиотик😟 Има ли опасност за бебчето, тъй като чак другата седмица съм на лекар.

Последна редакция: пт, 13 май 2022, 15:46 от жълтурчо

# 562
Ах, аз веднага бих звъннала на АГто, за да не губя време и да съм сигурна, че знае какво да ми даде...Успех, дано всичко мине наред!

Здравейте мами,
Бременна съм в 14+3 г.с. и съм притеснена сега с какво ще се лекува, пак ли трябва да пия антибиотик😟 Има ли опасност за бебчето, тъй като чак другата седмица съм на лекар.

# 563
И моите изследвания днес излязоха и съм с гъбички. Доколкото знам бременните често ги имат. Не се тревожи има много лекарства подходящи за бременни. Както казва моята лична лекарка, най-важно е майката да е добре, за да е добре и бебето.
Здравейте мами,

# 564
Здравейте, и аз правих микробиология преди две седмици и ми излезе BV, предписаха ми полижинакс вагинално за 12 дни и всичко се оправи, АГ Ми каза, че не е притеснително и наистина бързо премина. /преди това имах бяло течение, но го отдавах на утрогестан който поставях по-рано, преди да ми предизвика алергия/.

# 565
Благодаря ви момичета.
Вчера докторката ми изписа полижинакс за 10 дни, след това още 7 дни по 1 глобула лактажин ( живи бактерии) и пробиотик за бременни.
Надявам се да се повлияя добре и всичко да е наред.

# 566
Момичета, приемате ли магнезий и ако да от коя седмица?

# 567
Здравейте бъдещи мами!Днес научих моят термин който е на 17 ноември. Разбира се пола още не го зная,казаха ми че е още рано,около 20 седмица ще се разбере със сигурност. Имам един въпрос.
Имам мои приятелки които ходят на частна болница и чрез кръвен тест още в 9г.с.-10г.с. вече знаят на 95% пола на бебето!Какво мислите достоверни ли са тези тестове според вас и колко с точност може да се разчита на тях?
Благодаря предварително. Успех на всички мами Simple Smile

# 568
  • София
Момичета, приемате ли магнезий и ако да от коя седмица?
Приемам сега от 15г.с. по едно на ден. Каза, че ако нещо ме заболи да приемам по 2.

# 569
Момичета, когато си пускахте изследванията (ПКК, урина и т.н.) дълго ли чакахте за резултатите? В сряда сутрин, към 8, трябва да отида до болницата да ги пусна, а след това официално да ме запишат на ЖК. Чудя се дали ще ми отнеме много време, понеже съм на работа от 10. Сигурно ще закъснея и съм предупредила, ама се притеснявам да не ми отиде половин ден. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт