Ноемврийски бебета 2022 ❤️

• 56 362
  • 782
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Започнах и аз преди 2 седмици да правя упражнения лека полека. В началото на бременността си поръчах програмата и чак сега успях да започна Grinning Все пак е нещо де.

# 721
Преди да забременея правех упражнения 1-2х седмично, но от два месеца.. меко казано ме мързи Grinning иначе и преди и сега се движа доста, ходя по екопътеки и т.н., но определено за някакви тренировки не ми идва музата Smiley
Здравейте,
спортувате ли? Аз започнах да въртя по-малко спинъра след работа а тонус. Simple Smile Определено се чувствам по-добре след лека тренировка.

# 722
Момичета според Вас дали е удачно да взимам болничен поради стрес на работа. Искат да ми издадат, тъй като през някои дни ми е голямо напрежение на главата, даже единия ден миналата седмица не бях яла нищо. Да ама на работа знаят, че чисто физически всичко е наред с мен и бебето. Честно казано не знам как да постъпя. Хем знам, че всякакъв стрес се отразява на бебето, хем не знам какво да обяснявам на работа ако все пак го взема този болничен. Забелязвам, че ставам разсеяна и забравям, а работата ми не търпи чудене и бавене в някои случаи. Предупредила съм шефовете, че докато мога ще стоя, но не се знае дали няма да е и до утре. Иска ми се да постъпя коректно, не че на някой му дреме за мен.

изобщо не се чуди! Не е нужно да даваш обяснения. Просто вземаш болничен и си обръщаш внимание. Вероятно никой няма да се изненада Simple Smile и при мен физиологично всичко е наред, но стреса ми беше в повече. Информирах моят мениджър за решението си и ме подкрепи на 100%

# 723
Здравей ,какво ви казаха на прегледа ? и аз усещам леко бебчо ниско в корема и нямам търпение да дойде вторник 28.06 да видим дали всичко е наред Simple Smile
Здравейте, от края на 17 г.с. я усещам вече осезаемо, предимно вечер за по мъничко понякога и през деня като поседна. Сега съм 19+2 и ми е малко притеснително, че я усещам ниско долу вдясно. Виждам клипчета на мами в 19-20 седмица и ритниците се виждат около и над пъпа. Дали е нормално да я усещам по-ниско? Като цяло следящите ме бяха казали, че ми е все още ниска плацентата, но ще се вдигне и нямало проблем. В понеделник съм на ЖК и ще разпитвам по-подробно, но все пак ми е интересно дали има мами, които също са усещали потупванията по-долу.

# 724
И аз усещам бебенцето някъде от 17-18 седмица. Усещам я и по-надолу, и в страни, и точно около пъпа, различно е. Предполагам зависи до колко си изпъват крачетата или ръчичките и с какво точно ни побутват. Реакцията на моята АГ беше учудване, че вече я усещам, едва ли не не ми повярва. Grinning
Според мен, ако всичко е наред, няма причина за притеснение къде точно се усеща бебето, все пак вече не са толкова малки и се движат активно.

# 725
  • БГ
Здравейте,
от последните изследвания се оказа, че съм с висока глюкоза - 5,59 от Референтна стойност 6,0. АГ каза, че ще направим обременяване. Минавали ли сте през това? Не съм качила много кг, може би от начина ми на хранене - трябва да наблегна на зеленчуците и протеина - без  въглехидрати.. Дано се размина само с диета :/

# 726
  • София
Правих първата бременност, защото качих много кила и бебето вървеше едро. В край на сметка всичко беше в норма просто си хапвах доста.
Аз друго започвам да се чудя. Преди месец бях 49 кг и се теглих вкъщи ( като нямам обувки и се тегля сутрин винаги на гладно). Онзи ден пак се претеглих и бях 50.9 кг. Сега се тегля на ЖК и съм 55 кг ..... Естествено тук си се тегля с обувки дрехи и не съм на гладно... И на кое да вярвам не е ясно. Това си е доста голяма разлика честно казано.

# 727
Според мен ще се размине само с намаляване на въглехидратите, особено простите.
Здравейте,
от последните изследвания се оказа, че съм с висока глюкоза - 5,59 от Референтна стойност 6,0. АГ каза, че ще направим обременяване. Минавали ли сте през това? Не съм качила много кг, може би от начина ми на хранене - трябва да наблегна на зеленчуците и протеина - без  въглехидрати.. Дано се размина само с диета :/

Правилното е измереното сутрин на гладно.. Като сте хапвали, пили, с дрехи и т.н нормално да даде повече кг и при мен е голяма разликата сутрин на гладно и през деня, на един и същи кантар Grinning

Правих първата бременност, защото качих много кила и бебето вървеше едро. В край на сметка всичко беше в норма просто си хапвах доста.
Аз друго започвам да се чудя. Преди месец бях 49 кг и се теглих вкъщи ( като нямам обувки и се тегля сутрин винаги на гладно). Онзи ден пак се претеглих и бях 50.9 кг. Сега се тегля на ЖК и съм 55 кг ..... Естествено тук си се тегля с обувки дрехи и не съм на гладно... И на кое да вярвам не е ясно. Това си е доста голяма разлика честно казано.

# 728
  • София
И аз така мисля ама тя възкликна, че доста кила съм качила да внимавам Grinning Там няма къде и как да се разсъблека толкова.

# 729
Момичета, аз съм в 19г.с. и усещам бебето от 2 седмици и бих казала постоянно, доста е шавливо 😁 Иначе и аз започвам да мисля варианти за упражнения. Преди да забременея и до първия месец се занимавах с йога, но в последствие спрях заради силни болки в корема и от тогава нищо не правя освен разходки и да чопля в градината нещо. Ако някоя може да препоръча нещо за бременни за гр. Пловдив ще е супер. А за болничните също много се чудех, но от натоварване много ми се засилваха болките и получавах няколко пъти контракции, та от 10 дни съм почивка. Без значение натоварване или стрес, по-добре е според мен да се посветим на този период и да се погрижим за себе си.

# 730

Мен ме посъветваха да се тегля на един и същи кантар по тази причина. На два кантара бях 48.600, при АГ пак толкова ама тя ми каза, че нейния бил 2 кг отгоре, което доста ме учуди.

# 731
  • София
Ами да ама на нейния кантар няма как да съм сутрин на гладно и без дрехи, например Grinning
Дано не ми сложат пак това изследване с обременяването с глюкоза, защото 55 кила не съм станала все още със сигурност.

# 732
Здравеейте! На последната ЖК ни казаха, че ще имаме момченце. Аз много се надявах на момиченце и нали надеждата умира последна та и аз чакам феталната морфология за да ни кажат със сигурност. Възможно ли е АГ да бърка при положение, че съм в 18 г.с? На вас от първия път ли ви познаха пола на бебенцата?

# 733
  • София
Като един ентусиаст ще Ви кажа, че може Grinning Познавам жена дето до края и казваха, че ще е момче, а им се роди дъщеричка. Разбира се, че това е единичен случай, но все пак изчакайте си феталната, защото доста лекари бъркат.

# 734
Възможно е да се обърка предполагам. Зависи от апаратурата, доколкото знам на 4д и там всякакви други д-та май няма объркване.

Общи условия

Активация на акаунт