На море в България 2022 г.

• 76 647
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
Турските курорти имат едно много голямо предимство - дългия летен сезон. В края на септември, а и в началото на октомври температурите в района на Анталия например са около 30 градуса и водата е топла. Усещането е почти като през юли и авгус у нас. Но цените вече са съществено надолу. Можеш да почиваш в луксозен хотел на сносна цена без да се притесняваш, че времето може да ти съсипе почивката. И като казвам сносна цена имам предвид цена под 3000 за седмица ултра ол за двама в луксозните 5 звездни хотели в Белек или Лара например. А само олинклузив, но пак 5 звезди,  се намират под 2500 и дори 2000лв по това време на годината. Наистина там можеш да получиш много за парите си.
Аз обаче съм си фен на нашето черноморие с всичките му недостатъци.

# 526
За трета поредна година ще сме на Каваци и ние. Почиваме в Green life - наемаме апартамент там. Комплексът много ни харесва, озеленен, хубави басейни, обичам плажа, но е приятно да редуваш басейн/плаж. В ресторантът е вкусно, а на плажа има приятни заведения, някои даже със смешни цени.
Иначе е факт, че има и ужасно мръсни зони, чат-пат минавам през къмпинга и не мога да разбера как почиват хората в тази мърсотия.
Но плажът към комплекса е хубав.

Мусковадоо, вие къде отсядате там? Това е единственият недостатък на Green life, заради дюните усещането от балкона не е точно за морска гледка, въпреки че виждаме морето от апартамента, който наемаме, а ако си във вътрешните блокове пък съвсем я няма гледката.

Чакам с нетърпение отзиви за Дюни и Маджестик/Хеленик тази година, че обмислям второ море.
Имаме на разположение  апартамент в Парадайс бей. За Райския залив които е точно под Парадайс няма да отварям дума.Красота и гнус в едно.
  Щом отсядате в Парадайс бей хапнете в ресторанта. Уникален е. Разкошна гледка и много приятен интериор. Тази година е с ново меню и доста неща ни харесаха. Гръцките разядки се правят на място и са много вкусни. Много ни харесаха мидите, пастата с морски дарове и салатите. Бавнопеченото свинско с гъбен сос и пюре също беше уау. Сафрида беше средна работа. Предполагам, че и други ястия не са идеални, но като цяло е много добре. По-добре от миналите години. Тогава също намирах какво да хапна, но сега ме изненадаха изключително приятно.

# 527
  • В.Търново
Със сигурност ще е прекрасно. Ето една майска снимка от Каваци. Страхотен плаж.
Да,плажа е страхотен,но до там свършва всичко.
Кое точно свършва? Ще опиша на мен какво ми харесва. Гледката от прозореца е уникална. Разкошно е да направиш няколко крачки и да се озовеш на страхотен плаж с безплатни запазени шезлонги и чадър. В ресторанчето готвят добре. Паркинга е широк и охраняем. Въобще пълно спокойствие и красота. Старият Созопол е страхотен. Супер романтичен и красив. Харесва ми след вкусна вечеря да се разходя в него. Въобще този район е супер. Проверете какви са цените на хотел 5 звезди с рейтинг над 9 в края на юли, в  Белек например. Започват от 6000 лева седмично за конфигурация 2+1 и стигат до над 20 000 лева. В Анталия положението е малко по-добре, но пак е доста скъпо. Гърция въобще не искам да я коментирам. Там е още по-скъпо.
Значи има доста прилични хотели с пързалки и забавления и за по 3000лв за 6 нощувки.

Не откривам сайт на  Пясъчна Лилия, Каваци.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:00 от Русалка_1

# 528
Удебелих и пак не е ясно. Как по-точно да го формулирам? Уейв е 5 звезден хотел с рейтинг над 9. Хотелите с такъв рейтинг в съседните страни са по-скъпи, а понякога не просто по-скъпи, а много по-скъпи.

# 529
  • В.Търново
Удебелих и пак не е ясно. Как по-точно да го формулирам? Уейв е 5 звезден хотел с рейтинг над 9. Хотелите с такъв рейтинг в съседните страни са по-скъпи, а понякога не просто по-скъпи, а много по-скъпи.
Добре де, на този какво му има? Той варира около 3-4000лв. Какво не му е в ред, на плажа е, 5*, пързалки, обслужване на ниво.
https://www.booking.com/hotel/tr/sirius-deluxe.bg.html?aid=35698 … mp;activeTab=main

или този...? Не разбирам защо даваш примери хотели, които са достъпни за Гущерови, Пеевски и т.н. Все пак няма да ходим в Дубай, нали?
https://www.booking.com/hotel/tr/mirador-resort-amp-spa.bg.html? … mp;activeTab=main

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:22 от Русалка_1

# 530
Нищо му няма. Цената не е по-ниска от Уейв и вероятно е по-бавно и скъпо ходенето до там. Пясъчни лилии е комплекс с апартаменти и ние наемаме директно от собственик. Мениджърите на комплекса също отдават и съдействат. Трябва да се пита на рецепция. Ето как изглежда апартамент в комплекса. Ние наемаме тристаен с двойно по-голям хол и сто процента гледка към море и зеленина. https://www.bulgarovo.com/bg/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8/p-1235. П.П. Втория хотел е с рейтинг 7.5. Въобще не влиза в класацията. Някои хотели в България са много добри и аналозите на съседите струват много по-скъпо. На нас разбира се и българските цени ни се виждат високи, но по света този клас хотели са от осително недостъпни за масата. Говоря за пик сезон.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 13:42 от Мъфин

# 531
  • Пловдив
Не мога да разбера Мъфин как може да сравняваш хотела в Ахтопол с хотели в Анталия където се провеждат срещи между Ердоган и световни лидери?И където Мадона и други звезди правят концерти.И където си имаш личен асистент който те чака на летището и изпълнява всяко твое желание денонощно.Ами скъпо ще е юли и август!Тук в темата пишем за хотелите които са за нормалните българи.Между другото сега се обадих на Wave Resort за средата на юли за 5 нощувки за 2 възрастни и 2 деца ми издумкаха 3900 лв.И това ли е евтиното за теб?

# 532
https://www.booking.com/hotel/tr/fame-resa-dence-lara.bg.html?ai … =1&#hotelTmpl
Трудно ми е да намеря в букинг хотел в Лара с рейтинг над 9 но ето все пак един. Не е за висок сезон, но сравнявайки времето с високия сезон в България температурите са същите, така че разлика в това отношение няма. Тази цена, която дава букинг е доста завишена. През агенция или в самия хотел ще смъкнеш поне 300 - 400 лева. Оказва се, че аз съм почивала в хотели  с рейтинг не по-висок от 8.8 в букинг и дори в един със 7.1. Нямам абсолютно никакви забележки. Дори не съм очаквала това, което получих. Специално за лятна почивка в Турция букинг изобщо не е добър вариант. Реалните цени са далеч по-ниски. Там е добре само да четеш отзиви и да гледаш рейтинги, но да резервираш - не.
В Уейв не съм почивала защото за мен чарът на българското черноморие е в друго, но макар да е с рейтинг 9 се съмнявам, че може да ме изненада с нещо повече от " Астериа Кремлин палас" в Лара или " Мегасарай клуб Белек" например, които са съответно с 8.3 и 8.8. А и цените със сигурност не са били като тези показани в букинг, а значително по-ниски.
Тази година съм на съвсем друга вълна. Не знам защо, но много ми се иска почивка на бунгало. Обаче не знам къде да гледам, а и скорошни /от миналата година/отзиви от бунгала много няма, та ако някой може моля да ме насочи. Само двама сме и имам само две изисквания:  да е сред гора с хубава сянка и да е сравнително близо до плаж.

# 533
  • Пловдив
Точно в този в Лара съм почивала.Цената която платих преди 3 години беше 1200лв за 9 нощувки с автобус.Края на юни.Температурата беше на сянка 40 градуса.

# 534
Не мога да разбера Мъфин как може да сравняваш хотела в Ахтопол с хотели в Анталия където се провеждат срещи между Ердоган и световни лидери?И където Мадона и други звезди правят концерти.И където си имаш личен асистент който те чака на летището и изпълнява всяко твое желание денонощно.Ами скъпо ще е юли и август!Тук в темата пишем за хотелите които са за нормалните българи.Между другото сега се обадих на Wave Resort за средата на юли за 5 нощувки за 2 възрастни и 2 деца ми издумкаха 3900 лв.И това ли е евтиното за теб?
Уейв се намира на няколко минути с кола от Несебър с неговия прекрасен стар град. Припомням, че Уейв е с турска съсобственост и правен по турски стереотип. Ако беше построен в Белек цената на нощувката щеше да е по-висока, а всички тук щяхте да му се възхищавате и нямаше да се чудите защо е скъп.

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 18:36 от Мъфин

# 535
През ден минавам покрай Уейв и се чудя какво му харесвате, е може вътре да е лустросан. Струпаха го бързо в блатата на Ахелой, покрай тинестата река, до него недостроени кули от 20 години. Кофти плаж отпред, близо спираха коли и ходеха да се мажат с луга, смърди ужасно, прдполагам и към хотела се носи , като духне от морето.
И за какви цени чета тук, не е истина, че има хора да ги платят.

# 536
  • Sofia
Всичко звучи перфектно на Уейв, освен този плаж....

И цената му ли звучи перфектно?

Не съм му гледала цената тази година, но не си спомням да ме е притеснила предната. Но да, аз имам първо и основно изискване за хубав плаж и не ме изкушава този хотел, откакто видях снимки на плажа. Може и да му дам шанс за по-кратко второ море, ако има добри отзиви и развлечения вътре.

Благодаря на който сподели за Пясъчни лилии! От миналата година се чудех как се казва този комплекс до скалите, точно в края на плажа. Много добре изглежда, определено си го заплювам за следваща почивка.

# 537
  • Great Britain
За трета поредна година ще сме на Каваци и ние. Почиваме в Green life - наемаме апартамент там. Комплексът много ни харесва, озеленен, хубави басейни, обичам плажа, но е приятно да редуваш басейн/плаж. В ресторантът е вкусно, а на плажа има приятни заведения, някои даже със смешни цени.
Иначе е факт, че има и ужасно мръсни зони, чат-пат минавам през къмпинга и не мога да разбера как почиват хората в тази мърсотия.
Но плажът към комплекса е хубав.

Мусковадоо, вие къде отсядате там? Това е единственият недостатък на Green life, заради дюните усещането от балкона не е точно за морска гледка, въпреки че виждаме морето от апартамента, който наемаме, а ако си във вътрешните блокове пък съвсем я няма гледката.

Чакам с нетърпение отзиви за Дюни и Маджестик/Хеленик тази година, че обмислям второ море.
Имаме на разположение  апартамент в Парадайс бей. За Райския залив които е точно под Парадайс няма да отварям дума.Красота и гнус в едно.
  Щом отсядате в Парадайс бей хапнете в ресторанта. Уникален е. Разкошна гледка и много приятен интериор. Тази година е с ново меню и доста неща ни харесаха. Гръцките разядки се правят на място и са много вкусни. Много ни харесаха мидите, пастата с морски дарове и салатите. Бавнопеченото свинско с гъбен сос и пюре също беше уау. Сафрида беше средна работа. Предполагам, че и други ястия не са идеални, но като цяло е много добре. По-добре от миналите години. Тогава също намирах какво да хапна, но сега ме изненадаха изключително приятно.
Благодаря за препоръката за ресторанта.Редовно се храним там ,2020 ни хареса повече кухнята в сравнение с 2021.На една педя разстояние ни е и гледката е зашеметяваща.Тази година все още сме доста далеч и не знам дали изобщо ще отидем.Доста странно ми беше в началото как разнасят храната от едната страна на пътя до другата,но като ,че ли свикнах.

# 538
  • В.Търново
Една приятелка сега е на Несебър в рехабилитационен център и пуска снимки от време на време от плаж и хотели. Видях на нейни снимки Голдън Ина, хареса ми фасадата. Буквално е зад плажа точно. Видях и Бургас Бийч.Някак си различно изглеждат снимките, от тези в интернет.

# 539
Една приятелка сега е на Несебър в рехабилитационен център и пуска снимки от време на време от плаж и хотели. Видях на нейни снимки Голдън Ина, хареса ми фасадата. Буквално е зад плажа точно. Видях и Бургас Бийч.Някак си различно изглеждат снимките, от тези в интернет.
Голдън Ина и Бургас/ така си се казваше едно време/ са на плажа, излизаш от входа и си там на най-красивата и широка плажна ивица по цялото ни крайбрежие.

Общи условия

Активация на акаунт