На море в България 2022 г.

• 76 651
  • 759
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Да не ги мислим турците, те знаят как. Simple Smile Основната ни почивка е планирана за тук и с тези непрекъснато растящи цени, започвам да се плаша, колко би ни излязло планираното!? Цените на чадърите и шезлонгите се очакват да са около 30 лв. Чудничко ще стане, ако ударим едни 60-70 лв на ден само за плажа..

# 511
Ама хайде да не сравняваме кон с кокошка! Да, то и тук сега ако отидеш в 5* хотел цената няма да е като през юли и август. И да, всички знаем, че има и 5* и 5* -ни хотели и условия в тях. Нека си го кажем, че хубавите хотели и тук, и там са си цифра. Просто Турция е с други мащаби, с голяма плажна ивица и естествено с голям избор на хотели за всеки вкус. В Гърция е същото. А и като няма плаж, а камънаци то поне лично за мен това не е почивка на море, а на басейни. Еми благодаря за уж ниската цената, но не ме устройва! Пътуване с автобус на 1000 км. също, но не бих си го причинила, дори билетът да ми е безплатен. Егейското море сега е с температура на водата като на Черно море, така че не виждам защо да бия път до там.
Уейв е с турска концепция, така че който държи може да го пробва без да бие път до Турция. За мен плажът му е компромисен и основно заради това не бих го посетила.  Цените са му високи, но си отговорят на такъв клас хотели, които предлагат много повече от плаж и храна. След като се посещава значи си има хора за такъв тип хотели на такива цени.

# 512
  • Sofia
Предлагам да прекратим спора. Simple Smile Всеки да почива така, както му харесва и намира за добре. Да сме живи и здрави, и да имаме едно страхотно лято с прекрасни почивки, и много положителни емоции. Simple Smile

# 513
  • Great Britain
Със сигурност ще е прекрасно. Ето една майска снимка от Каваци. Страхотен плаж.
Да,плажа е страхотен,но до там свършва всичко.
Кое точно свършва? Ще опиша на мен какво ми харесва. Гледката от прозореца е уникална. Разкошно е да направиш няколко крачки и да се озовеш на страхотен плаж с безплатни запазени шезлонги и чадър. В ресторанчето готвят добре. Паркинга е широк и охраняем. Въобще пълно спокойствие и красота. Старият Созопол е страхотен. Супер романтичен и красив. Харесва ми след вкусна вечеря да се разходя в него. Въобще този район е супер. Проверете какви са цените на хотел 5 звезди с рейтинг над 9 в края на юли, в  Белек например. Започват от 6000 лева седмично за конфигурация 2+1 и стигат до над 20 000 лева. В Анталия положението е малко по-добре, но пак е доста скъпо. Гърция въобще не искам да я коментирам. Там е още по-скъпо.
Как кое?Да природните дадености като плаж и море са чудесни,но само докато ги няма хората там.Този красив плаж съвсем скоро ще бъде заринат с боклуци,фасове,костилки,семки и други подобни.Чистотата на водата е спорна,предвид канализацията,компромисна храна и обслужване,надута на макс чалга и така нататък.Иначе е романтично,да.

# 514
Егейското море сега е с температура на водата като на Черно море, така че не виждам защо да бия път до там.

Влезна отново в бисерите Joy

# 515
  • Sofia
За трета поредна година ще сме на Каваци и ние. Почиваме в Green life - наемаме апартамент там. Комплексът много ни харесва, озеленен, хубави басейни, обичам плажа, но е приятно да редуваш басейн/плаж. В ресторантът е вкусно, а на плажа има приятни заведения, някои даже със смешни цени.
Иначе е факт, че има и ужасно мръсни зони, чат-пат минавам през къмпинга и не мога да разбера как почиват хората в тази мърсотия.
Но плажът към комплекса е хубав.

Мусковадоо, вие къде отсядате там? Това е единственият недостатък на Green life, заради дюните усещането от балкона не е точно за морска гледка, въпреки че виждаме морето от апартамента, който наемаме, а ако си във вътрешните блокове пък съвсем я няма гледката.

Чакам с нетърпение отзиви за Дюни и Маджестик/Хеленик тази година, че обмислям второ море.

# 516
  • Great Britain
За трета поредна година ще сме на Каваци и ние. Почиваме в Green life - наемаме апартамент там. Комплексът много ни харесва, озеленен, хубави басейни, обичам плажа, но е приятно да редуваш басейн/плаж. В ресторантът е вкусно, а на плажа има приятни заведения, някои даже със смешни цени.
Иначе е факт, че има и ужасно мръсни зони, чат-пат минавам през къмпинга и не мога да разбера как почиват хората в тази мърсотия.
Но плажът към комплекса е хубав.

Мусковадоо, вие къде отсядате там? Това е единственият недостатък на Green life, заради дюните усещането от балкона не е точно за морска гледка, въпреки че виждаме морето от апартамента, който наемаме, а ако си във вътрешните блокове пък съвсем я няма гледката.

Чакам с нетърпение отзиви за Дюни и Маджестик/Хеленик тази година, че обмислям второ море.
Имаме на разположение  апартамент в Парадайс бей. За Райския залив които е точно под Парадайс няма да отварям дума.Красота и гнус в едно.

# 517
Някои може ли да поясни какви толкова вкусни ястия предлагат по родните 5 звездни лъскави хотели? Ако може по-конкретно, защото аз поне не съм виждал нищо много интересно в България, без значение от цените.
Примерно риби, морски, агнешко, телешко-не манджа и други има ли някъде у нас?

Има, да във всички 5 звездни по морето, в които аз съм била. На Уейв и дивечово месо имаше миналата година.

Питах по-конкретно, не има.
Какви точно риби и морски има, миди, октоподи? Телешкото какво е, как се предлага.

# 518
Бодрум малко под 900 лв за 7 дни с транспорта от петък 5* хотел много басейни храна сладки сладолед на плажа дори по алеите с колички в основният ресторант само салатите са били над 20 вида дават халати за плажа ,миналата година цената бе 860 лв това се организира за пенсионери но те са само1/3 в комплекса не се плаща всичко е включено , плажа лош но с шезлонги , територията е много добре поддържана
Малко спамя но като пишете за цени реших и аз това от първа ръка
Специално написах, че коментирам цените на еквивалентни на Уейв хотели. Критериите са 5 звезди, рейтинг над 9 и цена в пик сезон. В Бодрум излиза само един хотел отговарящ на тези критерии и цената му е буквално уау.

# 519
  • Sofia
Всичко звучи перфектно на Уейв, освен този плаж....

# 520
  • There I was on a July morning
............
Питах по-конкретно, не има.
Какви точно риби и морски има, миди, октоподи? Телешкото какво е, как се предлага.
Имаше всяка вечер на рибния щанд по 4 вида различна риба, понякога салата от морски дарове или миди.
За видовете риба - освен по-известните - като пъстърва, скумрия, бяла риба, сьомга, предлагаха и екзотични риби, които за първи път ги опитах там. Не им помня имената от миналата година, ако знаех, че ще възникне такъв въпрос - щях да си ги запиша. Wink
И телешко имаше - печено и готвено и много други неща, не може да се изброи всичко.

# 521

В България просто сме разглезени от прекрасни пясъчни плажове. На много места в Гърция, Турция или Испания този плаж би се считал за добър. Ако ти покажа какъв е плажа пред Кемпински в Марбея ще ти падне шапката. Този на Уейв ще ти се стори приказен.

# 522
  • Great Britain

И цената му ли звучи перфектно?

# 523
  • Пловдив
Хотелите които нямат хубави плажове привличат с глезотии в храната и аквапаркове.Винаги съм се чудила как хора от Варна и Бургас ходят на море в Турция?Но хора различни.

# 524
Нал Как кое?Да природните дадености като плаж и море са чудесни,но само докато ги няма хората там.Този красив плаж съвсем скоро ще бъде заринат с боклуци,фасове,костилки,семки и други подобни.Чистотата на водата е спорна,предвид канализацията,компромисна храна и обслужване,надута на макс чалга и така нататък.Иначе е романтично,да.
Последните няколко години прекарах около 200 дни в Каваци и нямам подобни наблюдения. Плажа се чисти всяка вечер и въобще не е заринат с фасове и други боклуци. Водата е супер чиста. Направо кристална. Храната не само не е компромисна, но даже е доста добра. Чалга няма никаква. Нула. Вечер е супер тихо и се чуват само вълните. И да, романтично е. Даже много. Както вече описах ние живеем буквално на плажа. Чадърите са съобразени с бройката апартаменти и не се дават на външни хора. Когато и да слезем винаги има свободни. Аз обичам красивите гледки и спокойствието и съответно си плащам за него. Вместо по-скъпи ОИ (прекрасен избор за много хора) предпочитам да плащам висока цена за тихи и красиви кътчета каквото в случая се явява и Пясъчна Лилия. Уникално място. Припомням как изглежда района: .

Последна редакция: нд, 29 май 2022, 14:04 от Мъфин

Общи условия

Активация на акаунт